Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová řada kriminálního seriálu oceněného cenou Emmy® sleduje Elizabeth Danversovou (Jodie Fosterová) a Evangeline Navarrovou (Kali Reisová), bývalé partnerky, které musí překonat své neshody, aby vyřešily záhadný zločin. Když ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce začne několikaměsíční polární noc, zmizí beze stopy osm vědců, kteří vedou arktickou výzkumnou stanici Tsalal. Aby vyřešily složitý a záhadný případ, musí se Danversová, tvrdá a nekompromisní šéfka policie v Ennisu, a Navarrová, bývalá vojačka, která nyní slouží u policie, postavit temnotě, kterou v sobě nosí - a pátrat po děsivých pravdách, jež se skrývají pod věčným ledem. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (197)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje bezprostřední dojmy po dokoukání: Skvěle skombinovaná detektivní části s tou mystery s neskutečně silným "Outsider vibe", kdy vás bude buď bavit, že nevíte tak dlouho co tedy. Nebo vás to bude právě naopak strašně prudit. A možná o to ještě víc, až se sněhem projdete ke konci příběhu. Podle mého hodnocení jde vidět, na jaké jsem straně. A jsem s tím spokojená. Navíc, hned několikrát jsem si během sledování vzpomněla na knihy Arnaldura Indriðasona. Takže je asi jasný, že jsem spokojená. Stále ještě mrznu, ale jsem spokojená  :) Moje oficiálně zveřejněná recenze: Máme za sebou další sérii cyklu detektivních případů Temný případ. Jak se povedlo čtvrté vyšetřování s podtitulem Noční krajina?  Zima, že by ani psa nevyhnal. Něčí noční můra, něčí realita. Začíná polární noc, končí starý rok a kvůli novému případu začínají na povrch vyplouvat stará tajemství. Vítejte v Ennisu na Aljašce, kde se toho děje mnohem víc, než by se mohlo na první pohled zdát. Už jenom tohle mě přimělo, abych se na Noční krajinu podívala. Byla jsem spokojená?  Příběh samotný je hodně chytlavý a napínavý. Jenom je třeba naladit se na vlnu, kterým směřuje. Temná krajina totiž využívá svého prostředí na maximum a servíruje mix detektivky a mystery, kde jsem hned chytla příjemný "Outsider vibe". Příběh se strašně dlouho drží právě toho balancu opačné myšlenky řešení, že skoro až do konce nevíte, s čím máte doopravdy čest. Nebo spíš, s čím by jste ji měli raději. Stejně jako to nevíte u hlavní vyšetřovací dvojky Elizabeth Danvers a Evangeline Navarro. Tahle nesourová dvojice je pro příběh stejně důležitá jako prostředí, všechny okolní vlivy, ostatní lidé. Otázkou je tedy to, zda je seriál dobrý jenom z toho důvodu, že se správně naladíte, nebo je prostě dobrý a tečka. Tak jak tedy?  Issa López napsala příběh, který je v základní kostře možná průměrný, ale tady je řeč o sérii, ne o knize. Všechny ty vizuální drobnosti, výběr herců, lokací a celkového pocitu ze sledování, tohle všechno utváří celou mozaiku. Může se tedy snadno stát, že vám jednotlivé dílky nesednou už samy o sobě, tak nejspíš ani vašemu oku nebude lahodit výsledný obraz. Ale znamená to nutně špatně odvedenou práci? Z mého pohledu ne. Pouze musíte hrát s tím, co bylo rozdáno. A pro mě Issa López všechno rozdala správně a v dobrém příměru. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší u mě stále zůstává třetí řada, ale musím smutně přiznat, že i já se řadím do tábora zklamaných. Od představení tohoto návratu na HBO jsem do vzduchu neskákal, tématicky mě Night Country extra neoslovovalo a ani herecky jsem se na nový koncept příliš netěšil. Jodie Foster to však táhne slušně i přes nepřístupnost své postavy a plánuju si zopakovat zase Mlčení jehňátek. Po prvním díle jsem ještě doufal, že budu pohlcen, recenze byly tehdy více než skopojené, ovšem v dalších dílech se projevilo, že diváky i přes ohromnou sledovanost seriál moc nebaví a i já měl leckdy setsakra co dělat, abych díl dokoukal. Finále mě úplně neurazilo jako mnohé, ale tak definovalo mé zklamání z celé o 2 díly kratší série. Dostal jsem však chuť si pustit po deseti letech jedničku, kterou jsem tehdy ne úplně docenil. ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty vole, tohle nema s true detective nic spolecnyho..je mi zle..sbor divnolidi a nesympatickejch pic a kokotu..jodie foster vypada jakoby se na to chtela vysrat..ta cerna obluda s piercingama je kurva zase co..a ty ostatni indiansky a random NPC nekomentuju..ten pribeh je totalni sracka co nedava smysl uz od 2dilu a ten konec tomu nasadil korunu...CO TOHLE DOPICI je za kokotinu..jedna hvezda za dobrych par minut v prvnim dilu..jinak se tohle nemelo vubec jmenovat true detective..a ty recenze co davali 10/10 a chvalili to do nebes a prirovnavali atmosferu k the thing nemaji pravo na nazor a zivot tvle.. sracka sracek ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kterak někdo něčí unylou story napasuje na značku True Detective, načež podprůměrný a špatně napsaný produkt projde přes kontrolu kvality u HBO. Ať je to klidně převýchovně woke a žensky se silou, jen kéž by to nebylo tak chabý a o hovně – atmosféra 0 (což je fakt umění, vzhledem k magický zimní krajině), herecky nezajímavý, plný znuděných postav, emo výrazů a trapností, místy bohužel vyloženě k smíchu. 35% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě je třeba říct, že na čtvrté řadě Temného případu je značně vidět to, že původně nebyla vůbec jako Temný případ psána, protože stylem je značně odlišná od prvních tří řad, z nichž kvalitou vždy jasně vyčuhovala ta první. Bohužel, čtvrtá řada však na ní kvalitou nenavazuje, a nejvíc vypadá tak, že někdo vzal nerealizovanou čtvrtou řadu podivného Městečka Fortitude a akorát přepsal nadpis. Mám velmi rád díla s mrazivou - zimní atmosférou, a ačkoliv se čtvrtá řada odehrává na Aljašce, tak prodat tuhle atmosféru se jí bohužel vůbec nedaří. Stejně tak se nedaří za celých šest dílů poskládat skládanku tak, aby divákovi bylo jasné, o co tu vlastně běží... ()

Galerie (414)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává v neexistujícím aljašském městečku Ennis, ale natáčelo se na Islandu. (raininface)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama