Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová řada kriminálního seriálu oceněného cenou Emmy® sleduje Elizabeth Danversovou (Jodie Fosterová) a Evangeline Navarrovou (Kali Reisová), bývalé partnerky, které musí překonat své neshody, aby vyřešily záhadný zločin. Když ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce začne několikaměsíční polární noc, zmizí beze stopy osm vědců, kteří vedou arktickou výzkumnou stanici Tsalal. Aby vyřešily složitý a záhadný případ, musí se Danversová, tvrdá a nekompromisní šéfka policie v Ennisu, a Navarrová, bývalá vojačka, která nyní slouží u policie, postavit temnotě, kterou v sobě nosí - a pátrat po děsivých pravdách, jež se skrývají pod věčným ledem. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (202)

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z těch zdejších komentářů popravdě nevím, jestli se mám smát nebo brečet. Ano, čtvrtá řada je asi ze všech přírůstků do ságy Temný případ vůbec ta nejslabší. Na druhou stranu....Dávat tomu odpad? Vážně, lidi? Trošku zdravého úsudku by to chtělo...Určité produkční kvality totiž Noční krajina pořád má. Zaprvé...Áčkový audiovizuál, který snese nejpřísnější měřítka. Ono tomu samozřejmě vypomáhá i to zasněžené prostředí Aljašky (ehm...tedy Islandu :D). A zadruhé...Herci...Říkejte si, co chcete, ale Jodie Foster ještě nepatří do starého železa. A John Hawkes ve vedlejší roli též potěšil. Jinak příběhově se mi seriál docela líbil, jen je na škodu, že místy jde ústřední zápletka do pozadí kvůli zbytečným vedlejším linkám (to mě dosti štvalo). Bavila mě i mysteriózní atmosféra, které se sice v určitých chvílích objevilo už moc. Naštěstí se s tím autoři poprali na jedničku a nám divákům naservírovali racionální vysvětlení. Suma sumárum...Určitě si z toho nesednete na zadek, ale jako fajn kriminálka to poslouží. Za mě 6/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda uspěchaného konce, který například vztah otce a syna Priorových vyhrotil na můj vkus až příliš na sílu a další postavy (dcera Danversové, záhadná Rose) skoro až odbyl. Jinak se mi Noční krajina moc líbila, a to nemluvím jen o fantastické atmosféře a podmanivé kameře, ale především o hereckých výkonech Jodie Foster a Kali Reis. Spojení krimi a mystiky vyšlo, nedokážu si představit vhodnější prostředí, ve kterém by se takový případ mohl odehrát. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hypnotický výlet do nekonečných plání ledu, kde je každá zatáčka, silnice nebo kryt mnohem temnější, nejen díky tomu, že se na pořádně dlouhou dobu rozhostila tma. Cením si toho, že mrtvá značka ožívá razantním obratem, kdy přichází nový tvůrce a naštěstí se zcela mění forma, která povážlivě usínala už minule. Všech horlivců, kteří se tak důkladně pohoršují nad faktem, že je Noční krajina přilepená ke značce True Detective, bych se zeptal, o čem před pěti lety případ z Arkansasu byl nebo kdo za co mohl. Právě aljašská anabáze je něčím, co se dá trochu připodobnit ke klasické detektivce ozvláštněné moderním střihem a podtématy. Případ se prolíná se situací ve společnosti a vztahy lidí z různých komunit, nikdy ale na úkor napětí. Každý dialog je vystřídán napínavou vsuvkou nebo překvapivým zvratem, tak jak to žánru nejvíc sluší. Ač se s tím původní tvůrce Nic Pizzolatto smiřuje jen nerad, Issa López našla seriálu nový směr, kterým značně rozvířila vody a rozdělila diváckou obec, ale já jsem spokojený. Nejen proto, že je pro mě konec světa, kam lidé utíkají od problémů a nechávají je zmrznout pod ledem, velice lákavým místem, ale i kvůli (tentokrát už v rámci antologie zcela obvykle) parádně vybranému a o život hrajícímu ansámblu. ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele

Vyprahlá kriminálka, která si z diváka akorát utahuje. Mystérium by fungovalo, pokud by to nebyla jen falešná stopa pro diváka. Nezáleží na logickém a napínavém příběhu, nutně je třeba všechny hlavní a vedlejší role, včetně štábu obsadit silnými a sebevědomými ženami. Issa López neumí napsat pořádný scénář a jestli má pracovat i na 5. řadě, tak beze mě. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti predošlím sériam sklamanie. Zápletka sa mi páčila, no hlavne zo začiatku, Jodie Foster je paní herečka, no jej postava dosť často liezla na nervy a čo sa týka ostatných, neobľúbil som si ani jednu. Vzťahy celkovo nefungujú vôbec tak dobre ako som bol zvyknutý. Väčšina charakterov nemá charizmu ani potrebný rozvoj pre príbeh. Temný prípad bol pre mňa vždy seriál ktorý sa vie agresívne zaryť pod kožu a nepustiť. Toto je ale zaváhanie ktorému by viac svedčala nálepka nezávislej značky. Rozbeh bol pritom celkom fajn, prvá epizóda evokovala pocit že dostanem krimi verziu Veci, no postupne sa príbeh točí v kruhu a zachraňuje ho hlavne tajomné, nadprirodzené pozadie. Pár momentov bolo silných, zasnežená Aljaška a dlhá noc je ideálne kombo pre milovníkov trilerov a keďže ja sa za milovníka považujem, zdvíha to výsledný dojem. Dokonca tu naozaj dobre fungujú hororové prvky, to myslím že málokto pred vzhliadnutím bude čakať. Záver ale sklamal. Keď to mám nejak zhrnúť, epizódy 1,2,5 sa mi páčili veľmi, zvyšok je vata a priemerná detektívka. Z obľúbených seriálov odstraňovať nebudem, no budem sa tváriť že Night Country patrí do kategórie spin-offu.  6/10 ()

Galerie (414)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává v neexistujícím aljašském městečku Ennis, ale natáčelo se na Islandu. (raininface)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama