Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co Navarrová zachrání Leah před výbušným protestem Silver Sky, je Danversová varována před dalším vyšetřováním případu Tsalal. (HBO Max)

Recenze (31)

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je pravdepodobne najlepšia epizóda doterajšej sezóny. V prvých 4 epizódach sa nič poriadne nestalo. Teraz sa zrazu všetko dalo do pohybu a dostali sme niekoľko tak potrebných informácií. Konečne je v prípade vraždy/záhady nejaký posun! A teraz pre poriadok. Stále si myslím, že táto sezóna je veľmi zle napísaná. Veľa vecí sa deje preto, lebo to bolo užitočné pre dej. Nie preto, že sa to stalo organickým a uveriteľným spôsobom. Niektoré veci v tejto epizóde ma rozosmiali nahlas. Dialógy sú stále podpriemerné, pochybujem, že niekto bude citovať Nočnú krajinu, keď to všetko skončí. Ďalším problémom tejto epizódy konkrétne je to, že prvé štyri epizódy ma jednoducho nenechali ľahostajným k hlavným postavám. To znamená, že niektoré nepochybne emocionálne veci ma jednoducho minuli. Moje hodnotenie bude 5/10. Na túto sezónu som sa už nechystal robiť recenzie. Ale mal som pocit, že musím spomenúť niektoré veci, ktoré sa mi naozaj páčili. Trvalo to päť epizód, ale konečne sme sa dočkali mesta Ennis! Páčili sa mi niektoré zábery mesta z dronu. Prvýkrát som mal pocit, že mesto ožilo. V uliciach sa pohybujú ľudia. Máme možnosť vidieť niečo o banskej spoločnosti, ktorá je pre toto mesto taká dôležitá. Z hľadiska kinematografie som mal pocit, že toto je oveľa viac ako skutočná detektívna epizóda než predchádzajúce diely. Niektoré zábery snehovej búrky boli úchvatné! ()

jim_clark65 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Túto epizódu písali vraj štyria ľudia (vrátane Lopez) ale zrejme ani to nepomohlo. Zase začíname úplne niekde inde, a po minulom ukončení ani pes neštekol (teda aspoň sa objaví postava, ktorú našli, lebo taký prešľap by bol už fakt za hranou). Prvý vhodný a celkom dobrý soundtrack ale mierne neopodstatnený, starý policajt hrá na gitare len tak, nemá to nejaký dôvod ale jednoducho jeho syn príde hľadať útočisko k nemu potom, ako ho žena vyhodila z domu a starý pán si hrá len tak na gitare, čo tvorkyňa alebo skôr tvorcovia využili na umnú zvučku a prestrih medzi jednotlivými scénami s protestmi. Celé to pôsobilo dosť kostrbato a na oko, ako kôl v plote, ale pesnička celkom sedela do TD značky, akurát bola nevhodne použitá. Zase mierne vidiny našej obľúbenej a najsamlepšej herečky/postavy, tento krát to ale nezaberá väčšinu epizódy a našťastie sa to nejak neprehlbuje, čo je určité malé bezvýznamné plus. Zarazilo ma nelogické vykecávanie v scenári, čo len potvrdzuje fakt, že to to je prachbiedna telenovela oproti tomu, na čo si človek navykol počas sledovania predošlých sérií. Fosterka na prvé opýtanie vykecá pomaly každý detail prípadu hentej šéfke baní, aj keď je civil a do daného vyšetrovania nemá, čo zasahovať, tobôž získavať informácie. Nakoniec je predsa len potvrdené, že toho bitkára zastrelili ony dve (Fosterka a boxerka), čo bolo predstavené, ako nejaké druhoradé „šokantné“ odhalenie ala telenovela. Nech mi nik nevraví, že to nebolo očividné už od vtedy, kedy sa to spomenulo. Navyše, dosť tým vykrádajú S1 s Rustom a jeho narafičením prestrelky na ranči. Zase sa tam 90% pomaly nič poriadneho nedeje, riešia sa predošlé prípady, hlavný prípad je akoby stále v úzadí a je len občas spomenutý. Doteraz stále nevieme, prečo henten mladý policajt tak „simpuje“ po Fosterke a na šupu vie pomaly bez mihnutia oka (SPOILER) zabiť svojho otca. Znova sa to končí, keď sa začnú veci konečne diať. Jednoducho námetu a podpriemerného scenáru je tam tak na tri hodinové epizódy, a aj tie by určite obsahovali dosť vaty, po piatich epizódach sa to nejak horko-ťažko dostáva konečne do záveru, tak som zvedavý, čo to bude zač. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ked je v odlahlom kute prirody mestecko a taziarenska spolocnost, ktora dava pracu casti jeho obyvatelov a zaroven maju domorodi obyvatelia vazne zdravoten problemy, je to pribeh, ktory sme poculi i na zaklade skutocnych udalosti. V tejto epizode sa konecne dostavame i k nejakym faktom a zaujimavej linii s jaskynnym systemom. Kvitujem opat dalsi vydareny song od Fink - Warm Shadow. Zaver vyeskaloval rychlo. Napriek mensiemu logickemu a i psychologickemu preslapu ide konecne o zabavny a aj celkom atmosfericky diel. Spokojnost. Snad to zaverecny diel poriadne zaklincuje, uz ked par predoslych bolo len priemernych. ()

Zeuska 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že i přes všechny "hejty" a kulhající logiku se mi Noční krajina líbila víc, než třeba třetí série. Jak tu někdo psal: Holky holkám. Hltala jsem každý díl, vracela jsem si některé pasáže a hrozně mě to bavilo. ( tedy s výjimkou gerontosexu) Napínavé, tajemné, temné. Bohužel pátý díl všechno poslal totálně do kopru. Vůbec ten zvrat a sešup k nesmyslnému blábolu nepobírám. Tak jsem teda zvědavá, copak nám scenáristka režisérka připravila za rozuzlení a modlím se, prosím, kouzelná spirálo, ať ten závěr aspoň není směšný. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co si budeme nalhávat, už druhá série (Colin Farrell a Vince Vaughn) byla lehce chaotická, třetí (v hlavní roli Mahershala Ali) byla zajímavější a režijně výraznější, ale i tak se tvůrci nevyhnuli množství omáčky, utahaným scénám a minimu emocí. Tady (už) to nebude jiné. Platí snad jen to, že zasněžená krajina dělá své... Znovu roztahané, ale konečně se odhalují souvislosti. Pár momentů potěšilo. Nicméně jsme téměř na konci a rozhodně to není o těšení se na poslední epizodu. Příběhově mě to rozhodně nedrží pevně v sevření. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama