Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Nová řada kriminálního seriálu oceněného cenou Emmy® sleduje Elizabeth Danversovou (Jodie Fosterová) a Evangeline Navarrovou (Kali Reisová), bývalé partnerky, které musí překonat své neshody, aby vyřešily záhadný zločin. Když ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce začne několikaměsíční polární noc, zmizí beze stopy osm vědců, kteří vedou arktickou výzkumnou stanici Tsalal. Aby vyřešily složitý a záhadný případ, musí se Danversová, tvrdá a nekompromisní šéfka policie v Ennisu, a Navarrová, bývalá vojačka, která nyní slouží u policie, postavit temnotě, kterou v sobě nosí - a pátrat po děsivých pravdách, jež se skrývají pod věčným ledem. (HBO Max)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (191)

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Love/Hate pořad. Skvělá mrazivá atmosféra, jen je do ní zasazený meh detektivní příběh, který se tu řeší tak dvě epizody, zbylé čtyři epizody jsou jen efektivní sníh a meh vztahy, stihomamy, rodinná pouta. Jodie Foster jako Aljašská Karen je ale skvělá. Zbytek po skončení odvane sněhová bouře. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To se opravdu dost nepovedlo. Jodie Foster je fajn, ale i ona začne po pár dílech štvát. Postavy jsou nezajímavé, noc je otravná a šíleně se to vleče. Celá série se snaží působit strašně tajemně, ale určitě z toho šlo vytěžit víc. Jednoduchá zápletka natažená na 6 hodin, protože se tam v každém díle řeší vztahy. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě je třeba říct, že na čtvrté řadě Temného případu je značně vidět to, že původně nebyla vůbec jako Temný případ psána, protože stylem je značně odlišná od prvních tří řad, z nichž kvalitou vždy jasně vyčuhovala ta první. Bohužel, čtvrtá řada však na ní kvalitou nenavazuje, a nejvíc vypadá tak, že někdo vzal nerealizovanou čtvrtou řadu podivného Městečka Fortitude a akorát přepsal nadpis. Mám velmi rád díla s mrazivou - zimní atmosférou, a ačkoliv se čtvrtá řada odehrává na Aljašce, tak prodat tuhle atmosféru se jí bohužel vůbec nedaří. Stejně tak se nedaří za celých šest dílů poskládat skládanku tak, aby divákovi bylo jasné, o co tu vlastně běží... ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3,5* Katastrofické hodnocení sbírá poslední série hlavně proto, že laťka je v případě použití brandu "True Detective" nasazená zatraceně vysoko. Nemít Nigh County přívlastek True Detective, tak by se podle mě hodnocení pohybovalo někde kolem 70%. Seriál se skutečně vleče a detektivka je to vlastně ubohá, ale celých šest dílů výborně táhne atmosféra a dobře napsané a zahrané postavy, Je škoda, že HBO tímto způsobem degraduje detektivní kult, to nic neměnní na tom, že seriál sám o sobě kvality má. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti predošlím sériam sklamanie. Zápletka sa mi páčila, no hlavne zo začiatku, Jodie Foster je paní herečka, no jej postava dosť často liezla na nervy a čo sa týka ostatných, neobľúbil som si ani jednu. Vzťahy celkovo nefungujú vôbec tak dobre ako som bol zvyknutý. Väčšina charakterov nemá charizmu ani potrebný rozvoj pre príbeh. Temný prípad bol pre mňa vždy seriál ktorý sa vie agresívne zaryť pod kožu a nepustiť. Toto je ale zaváhanie ktorému by viac svedčala nálepka nezávislej značky. Rozbeh bol pritom celkom fajn, prvá epizóda evokovala pocit že dostanem krimi verziu Veci, no postupne sa príbeh točí v kruhu a zachraňuje ho hlavne tajomné, nadprirodzené pozadie. Pár momentov bolo silných, zasnežená Aljaška a dlhá noc je ideálne kombo pre milovníkov trilerov a keďže ja sa za milovníka považujem, zdvíha to výsledný dojem. Dokonca tu naozaj dobre fungujú hororové prvky, to myslím že málokto pred vzhliadnutím bude čakať. Záver ale sklamal. Keď to mám nejak zhrnúť, epizódy 1,2,5 sa mi páčili veľmi, zvyšok je vata a priemerná detektívka. Z obľúbených seriálov odstraňovať nebudem, no budem sa tváriť že Night Country patrí do kategórie spin-offu.  6/10 ()

Galerie (414)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se odehrává v neexistujícím aljašském městečku Ennis, ale natáčelo se na Islandu. (raininface)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama