Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Nick (Elijah Wood) zjistí, že vyhrál večeři se svou oblíbenou hvězdou Jill Goddard (Sasha Grey), je neuvěřitelně nadšený, že konečně dostal šanci setkat se s ní. To vzrušení ho opustí, když zjistí, že herečka nesdílí stejné nadšení jako on. Jillin manažer Chord (Neil Maskell) mu nabídne něco, co nemůže odmítnout: Chord umožní Nickovi neustále sledovat Jill přes počítač. Nick se zpočátku zdráhá, ale Chord ho přesvědčí tím, že by měl dostat alespoň nějakou šanci se k herečce přiblížit. Nick začne svou hvězdu sledovat. Posléze zjišťuje, že není vše v pořádku a že Chord na něj ušil boudu. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (69)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tento snímek těšil. Náboj není vůbec špatný, ale ta nereálnost a nelogičnosti z toho smrdí při každé druhé scéně. Vše to obrovským způsobem sráží ke dnu. Dobře se na to dívá, ale když divák ba i jen na chvilku zapne mozkové závity, musí jít hned "blejt". Ani do průměru Frodo Pytlík nic vytáhnout nemůže .. 4/10 = 41% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo série webových/FB/četových trilerových hororov (Odobrať z priateľov, The Den). Úvod je strašne nezáživný, po dvadsiatich minútach som mal chuť vypnúť televízor a kábel do elektriky si omotať okolo krku a dobrovoľne sa zaškrtiť. Potom sa to našťastie MIERNE rozbehlo a malo to niečo do seba. I atmosféra opustených nočných ulíc fajn, Elijaha Wooda to evidentne v tomto ohľade dosť láka (Maniak). Scenár bol však absolútne hrozný, jeden debilný zvrat striedal ešte debilnejší a priznám bez problémov, že som to vôbec nepochopil. Takisto ma negatívne zaujalo vyobrazenie polície a jednotky SWAT – aby takýmto profesionálom v jednom ľudoprázdnom nočnom meste na aute utekal jeden civil, je neakceptovateľné. Páči sa mi, že Elijah (zároveň producent filmu) po mega-úspešnom Pánovi prsteňov nestratil sám seba a vyhľadáva práve takéto malé filmy. Škoda len, že nie sú dobré. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Elijah Wood sa aj ďalej snaží všemožne (ale zatiaľ hlavne neúspešne) vymaniť z LOTRovskej škatuľky, ale nie som si úplne istý, či cesta vedie skrz thrillery/horory ako Maniac, Grand Piano alebo terajší Open Windows, keď prevažná väčšina z nich nestojí ani za zmienku (výnimkou je zatiaľ jedine ten Maniac). Najnovší Open Windows sa síce snaží priniesť niečo nové a film podať skrz monitor laptopu, resp. neustálym jazdením kamery po obrazovke laptopu, na ktorej postavy klikajú na rôzne programy a/alebo sledujú zábery z kamier, ale žiadalo by si to oveľa zručnejšieho režiséra, pretože v podaní Nacha Vigalonda sa mu celá táto forma s každou pribúdajúcou minútou rozpadá čoraz viac pod rukami. Pred samotným finále je už divák z neustálych prestrihov natoľko zmätený, že netuší, či stále sleduje dianie skrz kameru laptopu, alebo cez mobil, prípadne parkovaciu kameru v aute alebo aké vlastne zariadenie?! Tempo je síce minimálne v prvých 40-50 minútach veľmi slušné a vďaka nápadu s notebookom sa darí udržať aj pozornosť, ale s prechodom diania z bytov do ulíc/auta/hangáru to stráca na akejkoľvek prehľadnosti a v druhej polovici, kde sa dosť dlhú dobu jazdí v aute, už tie naháňačky ani nie sú ustriehnuteľné. Obraz neustále šumí, trasie sa, zmätočne preskakuje z jedného záberu do druhého až je úplne jedno čo sa na obrazovke vlastne deje. Následne som bol už tak otrávený, že ani zbytočne prekombinovaný záver s objasnením motívu ma absolútne nezaujímal. Uznávam, že v prípade Open Windows bola aspoň snaha priniesť niečo iné, ale čo z toho, keď to režisér tak nešťastne uchopil a výsledkom je len lacný, neprehľadný a neraz aj hlúpy thriller. Veľmi podobne ladený The Den z tohto roku s týmto konceptom pracoval oveľa uváženejšie. CELKOVO: 2* (4/10) ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jsou horory, ke kterým jsem nemilosrdná, protože jsou tak příšerně stupidní a pak jsou horory, ke kterým jsem spíše shovívavá, aniž bych znala přesný důvod, byť jsou ujeté, nedomyšlené, ztřeštěné, prostě... kravinky. Ukázkovým příkladem budiž Open Windows. Tato otevřená okna sledujeme z Elájova notebooku, říkají se tam bohapusté žvásty, děj ujel do blázince už po úvodu, ale stejně, možná díky hlavní postavě, nějak nemáte chuť dát míň než tři*. Pokud potřebujete v hororu propracovanou dějovou linii, podívejte se na něco jiného. Pokud vám chybělo nějaké vzrůšo, zabruste do jiných snímků, ve kterých 'hrála' hlavní ženská postava Sasha Grey. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem horor. Horor to není ani náhodou, ani akční, ani krimi, pouze slabý Thriller. Začátek byl velice slibnej, rozjede se to vlastně hned od prvních minut, takže se vůbec nenudíte (velký +), ale postupem času, přicházíte na to, na jakou hovadinu to vůbec koukáte. Příběh strašně nereálný, Frodo Pytlouš celkem nic moc, od Sashy jsem čekal, že předvede něco ze své bohaté kariéry, ale ukáže slabě pouze cecky, no a závěr byl se vším tím odhalením strašně blboučký. Hvězda za zpracování, druhá za tempo. 35% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Na jednom z festivalov, kde sa film premietal, sa režisér Nacho Vigalondo vyjadril, že ak sa film niekomu nepáči, môže ho pokojne udrieť.
    (Marceloo)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku ve městě Madrid a v Texasu v Austinu v místním filmovém studiu Spiderwood. (Terva)

Reklama

Reklama