Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Když si kdysi dávno člověk podmanil opice a uvrhl je do otroctví, vyslal bůh na zem spasitele, který se zázračně zrodil ze dvou opic. Zatímco rodiče zahynuli, jejich potomek přežil. Jako César měl pak bojovat za to, aby vyvedl své druhy z otroctví. Opice se vzbouřily a zem byla zničena strašlivou válkou. Pak se César, jeho přívrženci, vojáci gorily i lidé vydali hledat místo, kde by opice a lidé mohli žít pospolu v klidu a míru. Lidský učitel učí opice přečíst jejich nejsvětější zákon: Opice nikdy nezabije opici. Jen generál Aldo gorila se učit nechce. Chce jezdit na koni a bojovat, nenávidí lidi, nechce s nimi žít v míru. Černoch McDonald navrhuje Césarovi, aby se s ním a moudrým Virgilem vydal do zakázaného města, které během zničující války srovnala se zemí bomba. V archivu tam najdou film, na němž César uvidí své mrtvé rodiče a vyslechne, jaká má být jejich budoucnost Všichni tři se tedy vydávají do zamořeného města, kde se ale přece jen již dvanáct let daří přežívat hrstce lidí v čele s guvernérem. Z archivních materiálů se César dozví, že v roce 3950 mají gorily zničit svět (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Poslední díl je u mě "rozdělen" do dvou částí. Ta první je dobrá, když přehlédnu charaktery podle šablony, nudnou bitvu a nelogické chování hlavních postav. Přesto mě film bavil, protože to vypadalo, že se režisér snaží všechno tak nějak uzavřít. Nicméně to vypadá, že ještě někdo počítal s dalším dílem, protože ten epilog prakticky staví dosavadní děj vzhůru nohama. A to mi vadilo. Ale jak jsem už psal, pro opičky mám slabost, a proto tomuto poslednímu dílu dám 50 %. Jsem zvědavý na Burtonův remake a s čím novým přijde Rise of the Planet of the Apes. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Přihlížel jsem k tomu, že jde o završení série i když jistá lacinost, hlavně prostředí a bitvy, která je sestavena z malý tlupy lidí. Co nadělam... Zajímal mě hlavně příběh a musím říct, že mě zaujal charakter Ceasara. I celkem emotivní konec, kde se poruší nejsvatější pravidlo opic - opice zabije opici a tím se přiblíží k lidem. Jsem rád, že byla série ukončena. Jediný, co mě mrzí je to, že nejnovější prequel - Zrození planety opic (dle traileru) uplně rozkope příběh. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Poslední díl originální serie nemá špatnou myšlenku, protože utopické poselství s havlistickým mírem a rovností je krásná věc. Co už tak krásné nebylo byla velká řada nelogičností, doslova píčovin. Zmínkou budiž třeba skutečnost, že Forgotten City je zamořený radiací, ale opice a MacDonald to obejdou tím, že si opičák vezme měřák radiace. No a odkud vyjely ty náklaďáky a autobus, když to mělo být všechno rozmrdaný tou megaatomovkou, to byla další nezodpovězená otázka. Asi bych to přirovnal k druhému dílu, mělo to světlý momenty, ale většinou to bylo takový "meh". ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Chválím námět, akční sekvence a ponuré prostředí... Příběh by rovněž nebyl špatný, ale je zde tolik nelogických kiksů a debilně rušivých pasáží, až to vyráží dech... Snímek se odehrává sotva 30 let po "Dobytí," ale opice už jsou schopny normálně mluvit, uvažovat a co se inteligence týče, tak dokonce předčít i samotného Caesara... U Planety opic jsem sice zvyklý na to, že každý další díl odporuje tomu předchozímu, ale tohle byl extrém i na mě... Planeta opic měla opice a sochu svobody, "Do nitra" mělo mutanty, "Útěk" byl převrácená jednička a "Dobytí" bylo o tom, kterak opice převzaly vládu nad světem - byť v každém díle byl minimálně jeden rušivý element, tak alespoň každý vnesl do série něco nového, ale tohle nenabízí ani takové minimum... Nebejt to srdcovka z dětství, jdu s hodnocením o hvězdu míň :( ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jakže se jmenuje ta rubrika v časopise Reflex ? Never More ? Jo, tak tohle označení bych použil společně pro všechna pokračování Planety opic. Jen doufám, že když jsme se dočkali remaku původního prvního dílu, že nějakou "chytrou" hlavu nenapadne vyrobit i remaky těch dalších. To by asi nemuselo skončit dobře. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (7)

  • Během finální bitvy lze zpozorovat hned několik vybuchujících „stromových“ obydlí. Ve skutečnosti byl však kvůli nízkému rozpočtu vyhozen do povětří pouze jeden jediný domek na stromě – filmaři explozi natočili z několika úhlů a záběry poté sestříhali. (fiLLthe3DD)
  • Kulisy „Opičího města“ byly vybudovány ve státním parku Malibu Creek v Kalifornii. Scény z radiací zamořeného města pak byly nafilmovány ve vodárenském komplexu Hyperion v Los Angeles, kde se později natáčel např. Terminátor (1984). (fiLLthe3DD)
  • Předchozí díl byl kritizován za ponurou atmosféru a lehce násilné scény – ve snaze přilákat co nejvíce diváků (ideálně rodiny s dětmi) měli tedy producenti požadavek, aby toto pokračování bylo více odlehčené a vhodnější i pro mladší diváky. Nakonec si opice v kinech „vybojovaly“ 8,8 milionu amerických dolarů (rozpočet byl 1,7 milionu dolarů), čímž se Bitva stala nejméně výdělečným dílem v sérii. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama