Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

tom88 

všechny recenze uživatele

Nie je to už taká zábava ako predošlé 3 dieli, ale stále sa to dá zniesť a ja som sa ako tak bavil. Samozrejme to bolo príliš prehnané a nelogické a bohužiaľ to tvorcovia mysleli vážne. Škoda, mohlo sa radšej počkať na kvalitnejší scenár, možno by sa prišlo na niečo originálnejšie ako Dobytie. Tento film už naozaj len čerpá zo slávy predošlých a nemá čo ďalej ponúknuť. Išlo tu o to vytrieskať peniaze aj za cenu pochovania série. 55% ()

anli 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl opičí ságy a prakticky stejné schema,aneb vyždímeme z této látky co se dá.Nutno říct,že scénář,ač slabý,pár nápadů má a herci se jej snaží na plátno převést,co nejlépe to jde.Kazí jim to ovšem velmi toporné a vysvětlující dialogy,které se odvolávájí na předešlé díly a cosi dovysvětlují.Výsledek je tragicky a triskní-chvílemi film působí jako slušně-průměrné akční sci-fi a chvílemi jako hloupé sci-fi o ničem.A jako pokračování má opět pachuť něčeho viděného.Prostě nic moc podívaná s pár dobrými okamžiky,vcelku slušně zahraná.Dávám 35% a mlčím. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Jen to, že tenhle film nevidělal tolik, mě trochu zmínuje frustraci z pocitu, kam až to tahle sága dotáhnula. Jenže ejhle, oni jsou další pokračování, takže se máme "ještě na co těšit". Hlavně, že nějaký zlaťáčky zacinkaly, ale to, že mi tenhle film przní filmovou sbírku, protože když už mám nějaký film chci mít také pohromadě jeho všechna pokračování, to už je jim samozřejmě putna. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Na rychlo slepená čtvrtá Planeta opic, která už nemá ani hodinu a půl. Co ale má, je opět nový režisér. Po úspěchu prvního dílu se šláplo na plyn a každý rok vzniká další pokračování. Problém je v tom, jak to celé vypadá a jak to je udělané. Tohle už opravdu z velké části působící jen jako odfláknutá improvizace, aby se za každou cenu něco natočilo. Scénář jde očekávaným směrem, tak jak naznačuje předchozí díl, ale to provedení je tragické. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Planéta opíc", ktorý v roku 1968 natočil režisér Franklin J. Schaffner je kultový sci-fi film. Dal som mu plné hodnotenie. O dva roky neskôr bolo vyprodukované celkom podarené pokračovanie "Do vnútra planéty opíc". Ocenil som ho troma hviezdičkami. Tretia časť "Útek z planéty opíc" ma sklamala, takže dostala odo mňa len dve hviezdy. No a tomuto štvrtému pokračovaniu s názvom "Dobytie planéty opíc", ktoré sa odohráva v roku 1991, kedy sa z opíc stali otroci a následne sa vzbúrili proti ľuďom, tiež veru nedám viac ako dve slabé hviezdičky. ** ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Inspirací pro film byly rasové nepokoje v USA na počátku sedmdesátých let. Režisér Thompson chtěl snímek zobrazit jako konflikt barev - proto lidé ve filmu nosí spíše tmavé, černé oblečení, zatímco opice jsou oděny ve výrazných barvách. (fiLLthe3DD)
  • V předchozí části říká Cornelius vyšetřovací komisi, že opicím trvalo zhruba 200 let, než se jejich druh naučil pracovat v domácnosti. Tento film se však odehrává jen 20 let po třetím díle a opice jsou už schopny používat nástroje a obstarávat různé práce. (fiLLthe3DD)
  • Film měl začínat scénou, při níž hlídka pronásleduje uprchlou opici, jejíž tělo vykazuje známky po týrání – scéna byla nakonec vystřižena (a oproti jiným scénám se nedochovala), avšak je zde zmínka, že jistá opice napadla (v dúsledku týrání) svého pána. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama