Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (477)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si teď večer sednout a napsat nějaký duchaplný a objektivní komentář, jenže zjišťuji, že ze včerejší projekce už si pamatuji snad jen to, že vedle mě seděl Karel "Skejpr" Ondrka. Až tak dokonale dementní (sic!) je tento popcornový výplach a to rozhodně není špatná věc. Na odreagování opravdu dobrá volba. Samozřejmě pokud tohle veledílo neuvidíte na velkém plátně s ohlušujícím prostorovým zvukem, pak si odečtěte z hodnocení hvězdičku až dvě. Jinak Boyega je fakt sympaťák a vůbec, chemie tu funguje moc dobře. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli byl dobrý nápad proložit febio fest tímhle barvným plechovým ničím, ale Zuckerberg taky nevěděl jakej nápad byl Facebook. V každým případě dobrá zpráva je, že film je lepší než jednička, špatná, že jednička byla absolutní dno, tohle už je "jen" dno. Taky už mně to nepřipomínalo Top Gun, už to připomínalo jen Transformers a Godzillu čili samej posun, ještě tak 29 dílů a podaří se Pacific Rim vyladit na strhující průměr. Zatím se musíme spokojit jen z nulovým charismatem hlavních hrdinů, mezi kterými není snad jediný kloudný dialog a příběh při kterým by i Žeryk přestal štěkat, ale zase je dobře že spousty lidí má práci na tvorbě filmu a nezavlují na ulici i když pro diváka to vyjde na stejno. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate trapnejsi remake prvniho dilu, naprosto zbytecny pokracovani. Zacatek je aspon jakz takz zabavnej a herci jsou sympataci, ale pak to uvizne na mrtvym bode, kde se nic moc nedeje a vzhledem k absenci nejakyho aspon trochu nosnyho pribehu to zacne lehce nudit. Nastesti tu je zaverecna akce, ktera je aspon docela cool, ale stejne porovnani treba s Transformers to nesnese. A to ani trikove. Proste film, kde jde o rezbu mezi robotama s monstrama nemuze fungovat, kdyz rezby robotu s monstrama zabiraj tak 1/5 filmu. Na jedno skouknuti dobry, ale treti dil uz prosim radeji ne. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Viděno ve 4DX kině. Předně musím říci, že ty efekty ve 4DX kině se fakt povedly, byla to zábava sledovat ten film v tomto formátu. Co se týče příběhu, čekal jsem, že se bude více bojovat s Kaijui, ale nápad bojovat s Jaegery nebyl zas tak špatný. A na konci se Kaijui přeci jen dočkáme. Jsem rád, že se vrátily vedlejší postavy z prvního dílu, ovšem hlavní problém je ten, že se nevrátily ty hlavní. Idris Elba samozřejmě nemohl, páč v prvním díle zemřel, Rinko Kikuči zase byla ve vedlejší roli a především chyběl Charlie Hunnam. Místo něj se tady objevili John Boyega, Scott Eastwood a Cailee Spaeny, ale ani jedna z jejich postav mě nezaujala. Ti hlavní hrdinové mi prostě nebyli sympatičtí tak, jako ta trojice v prvním díle. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednotka ešte trochu dokázala pobaviť, najmä oči pri vypnutom mozgu, no ale toto... jasný úpadok. Prečo musia vždy všetko zachraňovať pubertálne decká? Už som podobných filmov presýtený. Jediné čo trocha potešilo bola vizuálna stránka, aj keď tých Kaidžu súbojov tam mohlo byť viac, nielen na konci. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Titan Redeemer, Jaeger s obřím palcátem místo ruky, je designem nápadně podobný Transformerovi Bulkheadovi (který se však neobjevil v žádném z filmů série Transformers Michaela Baye). Není jasné, zda je podobnost náhodná, či záměrná. (Israha)
  • Režisér Steven S. DeKnight uvedl, že finální scénář byl kvůli výrobním omezením sepsán za pouhé 3 týdny. (griph)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama