Reklama

Reklama

Kdo je tady větší blázen? Nejen hollywoodská studia, ale i nezávislí producenti trpí nedostatkem filmových námětů, a tak si vypůjčují příběhy z úspěšných zahraničních snímků a přetvářejí je k obrazu amerického publika. Příběh německého filmu Naboso (2005), který se hrál i v našich kinech, vypráví o osudovém setkání dvou mladých ztroskotanců, jež je nakonec podle jejich slov tím nejlepším, co je kdy potkalo. Jeden ze scenáristů původní verze Stephen Zotnowski ponechal hlavní dějové linky bez větších úprav a zachoval i původní název, takže se změnila především geografie. Mladík z lepší rodiny Jay, který má všemožné trable a právě pracuje v jedné losangeleské psychiatrické léčebně, se vydá na cestu se schizofrenickou pacientkou Daisy, která vůbec nezná život tam venku. Společně míří do New Orleansu, kde žije Jayova rodina a kde se chystá svatba jeho mladšího bratra... Režisér Andrew Fleming (nar. 1965), který v začátcích své kariéry natočil divácky vděčné snímky Švédská trojka (1994) a Čarodějky (1996), se v americké verzi Naboso (2013) soustředil na vedení obou hlavních představitelů Scotta Speedmana (medik Michael Corvin v hororové sérii Underworld) a Evan Rachel Woodové, známé mj. postavou odcizené dcery titulního hrdiny dramatu Wrestler, a natočil příjemnou komedii, která místy připomíná slavného Rain Mana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

hiczech 

všechny recenze uživatele

Snad jen konstatování, že tento snímek vznikl naprosto zbytečně. I když jsem se na toto podíval až do konce, tak německý originál je mi pocitově mnohem blíž. A Til Schweiger je se svým Naboso, jako představitel hlavní mužské role mnohem pravdivější. A hlavní ženská role Johanny Wokalek ... to už je teprve zážitek. Kdo zná oba filmy a má mozek v hlavě tak to musí vidět sám. A naprostý souhlas těmito uživateli: adriane9 - Barkku - Felisr - kajda.l - kaylin - TheAuthor ()

Barkku 

všechny recenze uživatele

Hrůza. Tohle zpracování vůbec nedává smysl. Kdo viděl německou verzi z 2005, musí doufám uznat, že poetika i vtip v ní obsaženy, se tady neobjevují ani vzdáleně. Dívám se na ten film (ano, ještě se dívám a už mám potřebu skočit z okna) a hrozivě se nudím, schovávám se pod stůl studem, že Evan R.W. tu roli vzala a že scénáristi si mohli myslet, že jejich verze bude vylepšením. Přitom původní film Tila Schweigera mám fakt ráda a mohu jen doporučit. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Průběh filmu je možná naivní stejně jako hlavní hrdinka, ale je to tak neskutečně "feel-good", že nemůžu říct jediného křivého slova. Romantické komediální drama a ještě částečně "road-movie"? Lepší kombinaci si dokážu představit jen těžko. K tomu připočtěme hodně sympatické obsazení a padnoucí hudbu v čele s Of Monsters and Men a vyjde to na silné čtyřhvězdí. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Další kousek do sbírky Rom-comů. Naštěstí je to podstatně menší cukrkandl s růžovými brýlemi než Love, Rosie, bohužel ale není tak důmyslný a sympatický jako About time. Jako nesporné plus bych viděl rozumně krátkou stopáž a to, že se příběh moc netoulá a drží se ústřední dvojice zuby nechty, žádné odbočky. E.R. Wood je sympatická a svou roli zvládá překvapivě věrohodně. Speedman je bohužel takový tucťáček, ale i tak to funguje. V rámci žánru je to fajn, Wood je kouzelná a její Daisy srdečná. Já si to teda užil, i když na to pyšný moc nejsem. Ale občas tyhle kousky prostě sednou do aktuálního rozpoložení a získají ti tím body navíc... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Co na to říct? Prostě mě to bavilo každým záběrem. Bavilo aktuálně nemyslím, že jsem se smála jak blbá, ale jednoduše, že to celé fungovalo jak mělo. Na takové ty odpoledne, kdy prostě nevíte co by a nechce se vám dělat žádné povinnosti, nechce se vám ani vstát z postele, tak je nejlepší volbou Barefoot. Určitě jsem si se snímkem nepotykala naposledy a až mě zase popadne podobná nálada, ráda se zastavím na kus řeči. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama