Reklama

Reklama

Kdo je tady větší blázen? Nejen hollywoodská studia, ale i nezávislí producenti trpí nedostatkem filmových námětů, a tak si vypůjčují příběhy z úspěšných zahraničních snímků a přetvářejí je k obrazu amerického publika. Příběh německého filmu Naboso (2005), který se hrál i v našich kinech, vypráví o osudovém setkání dvou mladých ztroskotanců, jež je nakonec podle jejich slov tím nejlepším, co je kdy potkalo. Jeden ze scenáristů původní verze Stephen Zotnowski ponechal hlavní dějové linky bez větších úprav a zachoval i původní název, takže se změnila především geografie. Mladík z lepší rodiny Jay, který má všemožné trable a právě pracuje v jedné losangeleské psychiatrické léčebně, se vydá na cestu se schizofrenickou pacientkou Daisy, která vůbec nezná život tam venku. Společně míří do New Orleansu, kde žije Jayova rodina a kde se chystá svatba jeho mladšího bratra... Režisér Andrew Fleming (nar. 1965), který v začátcích své kariéry natočil divácky vděčné snímky Švédská trojka (1994) a Čarodějky (1996), se v americké verzi Naboso (2013) soustředil na vedení obou hlavních představitelů Scotta Speedmana (medik Michael Corvin v hororové sérii Underworld) a Evan Rachel Woodové, známé mj. postavou odcizené dcery titulního hrdiny dramatu Wrestler, a natočil příjemnou komedii, která místy připomíná slavného Rain Mana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Německý originál jsem neviděla, ale tento americký remake mě okouzlil. Krásný snímek o jednom "obyčejném" klukovi, který se rád zaplétá s holkama i hazardem, a jedné neobyčejné dívce. Tento fešný chalan se jednoho dne seznámí s čistou a neposkvrněnou Daisy Kensington, která však trpí duševní chorobou. Evan Rachel Wood i její přirozená, "princeznovská" krása do takové role zapadly dokonale. Ideální nezávislé komediální drama na letní dny, kdy nemáte chuť na žádné náročné či emocionálně vysilující drama. Snímek má spoustu vtipných i dojemných momentů. Mezi ty vtipné patří kupříkladu scéna, kdy se Daisy seznamuje s Jayovými rodiči, mezi ty dojemné zase scéna "No more phonecalls." Příjemnou, lehce melancholickou atmosféru doplňuje výborný soundtrack. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Průběh filmu je možná naivní stejně jako hlavní hrdinka, ale je to tak neskutečně "feel-good", že nemůžu říct jediného křivého slova. Romantické komediální drama a ještě částečně "road-movie"? Lepší kombinaci si dokážu představit jen těžko. K tomu připočtěme hodně sympatické obsazení a padnoucí hudbu v čele s Of Monsters and Men a vyjde to na silné čtyřhvězdí. ()

Reklama

jafuska 

všechny recenze uživatele

Klidný, příjemný film, hlavní postavy také, když lidé nežijí úplně tím normálním životem, přesto mohou svůj život docela dobře naplnit, pokud potkají ty správné lidi, kteří jim jsou ochotni naslouchat a pomáhat, pak jde všechno lépe, velmi hezky se na tento film dívalo, uričtě stojí tento žánr za povšimnutí. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Poklidně plynoucí "trochu jiná" romantická trochu-komedie. Dramatem bych to asi úplně nenazvala. Film je to oddychový a do pohody, rozhodně ne nějaká náročná záležitost, jak by si člověk mohl myslet po přečtení obsahu. Nevadlo by mi, kdyby to bylo pojaté trochu vážněji protože téma by si to zasloužilo, ale i takhle se to dalo vidět. Slabší 3 hvězdičky. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Když si dáte obě verze (tedy i tu o deset let starší něneckou), neubráníte se srovnání, při němž dobrý dojem z této verze splaskne jako mýdlová bublina (v případě, že ho vidíte jako první). Došlo mi, že jsem se nechala unést skvěle vybranými herci a omámit jejich půvabem - ona sladká a rozmilá, on velmi citlivý a sociálně zdatný. Přesto, že byl film zařazen jako snímek artový, vyskytují se tam klasická kliše, která známe z tolika jiných amerických filmů, a situace působící lacině na city diváků...Nadprůměrné hodnocení si film pro mě zazdil vehemencí, se kterou nám byla řečena skutečnost o jejím psychickém stavu, to bylo naprosto zbytečné a v ději o to nešlo. Jsem zkrátka proti stigmatizaci duševně nemocných a tenhle film svůj potenciál nevyužil! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama