Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ten večer se malému Kevinovi jeho skříň na šaty nezdála. Ozval se prapodivný rachot a následně z ní vyběhnul kůň, na kterém seděl jezdec v brnění. Když se Kevin probral z leknutí a vystrčil hlavu zpod peřiny, tak byl jezdec pryč a pokoj byl úplně normální. Stejně mu to nedalo a druhý večer si přichystal baterku a foťák. Už téměř spal, když se mu ze skříně vyhrunulo do pokoje šest malých trpaslíků, kteří ukradli Nejvyšší bytosti Mapu, podle níž se dá cestovat v čase. Chtě nechtě se Kevin stává účastníkem jejich výpravy, po jejímž skončení by se ze šesti malých trpaslíků měla stát legendární loupežnická banda. A nebo ne, když by se jim podařilo okrást Napoleona nebo mykénského krále Agamemnona? O mapu však má zájem i samotný představitel Zla, který touží zničit svět a Nejvyšší bytost ji chce taky vrátit zpět. Teď je na Kevinovi a jeho (stejně vysokých) společnících, jak se s nastalou situací dokáží vypořádat. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná fantasy z dielne Terryho Gilliama je plná skvelých nápadov a navyše hviezdne obsadená. Máme tu česť pri cestovaní časom stretať mnohé osobnosti počínaje Napoleonom Bonaparte (Ian Holm), trollujúcim Robinom Hoodom (John Cleese) až ku královi Agamemnonovi (Sean Connery) a pozrieme sa aj na slávny Titanic. Záporom pre mňa ostáva miestami detinský humor. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, Terry ma daleko lepsi filmy, uz kdyz jsem tohle videl poprve, tak me to buhvijak neoslnilo, ted po druhym skouknuti jsem se sice bavil vic, ale zadna super jizda se nekona. Cely to vlastne stoji na Gilliamovi, jednak jeho atmosfericky rezii, kdy dokaze i z mala udelat atmosferickou, napinavou, pripadne docela temnou scenu a i kdyz je film komedie, pusobi to taky jako vcelku temny fantasy. A taky na Gilliamovo fantazii, takze tu je spousta paradnich forku, napadu a scenek. Nektery historicky obdobi jsou vyuzity vic, nektery min, takze se najdou i hluchy mista, ale obsadit do hlavnich roli particku trpasliku byl paradni napad, kdyby tam takle pobihala banda vysokejch frajirku, tak by to rozhodne takle nefungovalo. Triky uz jsou dneska sice zastaraly, ale diky perfektni praci s kamerou nepusobi nijak rusive. Z vedlejsich postav me mile prekvapil spickovej Ian Holm v roli Napoleona, Connery jako kral Agamemnon, uchylackej Cleese jako Robin Hood davajici vzpomenou na Monty Pythony a Palin jako ani nevim co, ale snazici se vzdy sbalit nejakou vyjukanou pipinu, kera se ho dotazuje, jestli uz nema v gatich ten problem. Takze rozhodne povedeny fantasy s paradnim obsazenim a skvele natoceny, ale jak rikam, ja z toho nijak zvlast hotovej nejsem a Gilliam ma lepsi kousky. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Fantazii se sice meze nekladou, ale tady by to sneslo nějaká omezení. Terry Gilliam se sice umí vyřádit a nápady jako útlocitný Robin Hood, Bůh jako starší ouřada (v podání kdysi asi známého herce) nebo obr s lodí na hlavě jsou hodně dobré, ale ve dvouhodinovém filmu zaniknou. Takže je to film pro pár úsměvů a nic víc. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jako už je u Gilliama standartem i tentokrát jeho film híří nápady a je zajímavě zpracovaný po výtvárné stránce. Co ale kulhá je samotný příběh. Námět je zajímavý a skýtá celkem dost možností k fajn taškařicím. Jenže bandě trpaslíků je věnováno až moc času. Respektivě jejich žvatlání a nevtipnému popichování. A co se týče návštěv do jednotlivých historických období jsou dost nevyrovnané. Třeba exkurze k Robinu Hoodovi v podání skvělého Johna Cleeseho je k popukání. Horší je to už třeba s Agamemnonem a Napoleon byl vyloženě trapný. Vůbec některé části Zlodějů času jsou jakoby točeny jen pro děti a jiné pasáže mi zase naopak přijdou až moc na dětský film temné. Vyvrcholení v pevnosti zla mi přišlo docela utahané. Vůbec film trpí nevyrovnaností tempa a odfláknutím některých částí. Škoda i malého rozpočtu. 70%. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dost nesourodý snímek, který kolísá od čistě montyphytonovského humoru, přes dobrodružnou fantasy, až k satirickému odsouzení konzumního způsobu života. Ale světe div se - ono to docela funguje (snad až na tu karikaturu Napoleona - ta je taková "novácká"). Tedy pokud přistoupíte na hru a ponoříte se do ní, jako se dítě ponoří do Člověče nezlob se! Pozorujte ho chvíli - to jeho soustředění je klíč k Terrymu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (12)

  • Terry Gilliam řekl, že nízký úhel kamerových záběrů zvolil schválně, aby divák děj vnímal jako trpaslík. (Terva)
  • 49letý Ian Holm si ve filmu zahrál 26letého Napoleona Bonaparta. (Terva)
  • Podle Terryho Gilliama představitel Randalla, David Rappaport, věřil, že role ve filmu mu byla nabídnuta pouze na základě jeho hereckých schopností, a nikoliv s přihlédnutím na jeho výšku. To byl důvod, proč nespolupracoval s ostatními herci. Při scéně před neviditelnou zdí, kde ostatní na Randalla doráží, to tak bylo ,,pouze" vyjádření frustrace ze strany dalších herců. (MrCreosote)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Apple plánuje seriálové Zloděje času

Apple plánuje seriálové Zloděje času

30.07.2018

Apple ve spolupráci s Paramount Television a producentem Terrym Gilliamem (Muž, který zabil Dona Quijota, 12 opic) plánuje seriálovou verzi fantasy snímku Zloději času z roku 1981. Příběh sleduje… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Cestujeme v čase... zase?!

Cestujeme v čase... zase?!

31.10.2006

Remake. Slovo, které posledních pár let vyvolává nepříjemné chvění v žaludku a slabší migrénu téměř u každého filmového fanouška. A ještě aby ne! Na tento zhoubný nádor zemřelo již několik dobrých… (více)

Reklama

Reklama