Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Co jiného může vzejít od Terryho Gilliama než naprosto geniální ujeťácký psychotický místy nechutný super film? Herecké výkony všech zúčastněných jsou výborné, obzvlášť Brad Pitt je vynikající, ale největší eso, které neustále zůstává schované v rukávu (protože si nejsem jistý, jestli jsem to pochopil tak jak to mělo být), je bezesporu scénář. A hudba je opravdu psycho... ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby velmi zaujimavy pocin.Po zhliadnuti vo mne vsak ostal pocit ciastocneho strachu.Mozno strachu z neodvratitelnosti osudu.Predpokladam, ze presne to chceli tvorcovia filmu v divakovi zanechat.Prave kvoli tomu pocitu strachu a bezmocnosti hodnotim za 4*.Ja totiz neistotu bezmocnost a strach nerad;) ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejlepší výkon Brada Pitta v jeho tak bohaté a skvělé kariéře a film, který je opravdu nadčasový.. Není třeba mluvit více, to musíte vidět.. není Giliam náhodou geniální? Je. Cestování časem a pointy vyštavené na maximum ve spletenci opravdu divných a hrozivých událostí a ještě divnějších osob, které v tom jsou zapletené. A taky 12 opic :) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Aj to iba za zivotnu rolu Brada Pitta. Chapem, ze pre niektorych sa mohol stat tento film nejakou klasikou, niecim, k comu sa radi vracaju, kultom a podobne, ale pre mna to bolo utrpenie, ktore nemalo konca. Naco v tom hladat genialitu, ked tam proste nie je? Videla som kvantum lepsich filmov aj v tomto zanri. Lutujem, ale pre mna to bola sialenost. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skutečně mistrovská sci-fi pracující s motivem cestování v čase. V důsledku je ona časová smyčka opravdu obludná a hlavní hrdina je skutečný tragéd, a charakter hodný politování. Gilliam natočil jeden ze svých nejlepších filmů a jeden z nejlepších filmů vůbec.Herecké výkony jsou božské, Brad Pitt se vyznamenal a Bruce Willis podává svůj životní výkon. Atmosféra je hutná jak 3 tejdny stará hrachovka a z hlavního hudebního motivu mi dodnes běhá mráz po zádech. Jediným slabším místem je pointa, kterou začne člověk tušit velice brzo. Upřímě... já ji odhad hned... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • V januári 1996 bola spoločnosť Universal zažalovaná architektom Lebbeusom Woodsom za použitie jeho ilustrácie z roku 1987 vo filme bez povolenia. Súd rozhodol, že miestnosť zo scény, kde je Cole (Bruce Willis) vypočúvaný na stoličke visiacej na stene, plagiovala Lebbeusovu prácu. Universal mu musel zaplatiť šesťciferné odškodné. (Arsenal83)
  • Ve filmu je použit krátký záběr ze snímku Kmen Andromeda (1971), v němž je opice mučena až k smrti. Je vysílán v televizoru během zpráv o krutém týrání zvířat kvůli lékařským pokusům. (3DD!3)
  • Terry Gilliam priznal, že bol sklamaný z Josepha Melita. Chlapec bol obsadený na základe jeho výrazných očí, ale Gilliam mal pocit, že nie je tým správnym detským hercom, ktorý by mal hrať mladého Colea, pretože mu chýbal zmysel pre úžas. (Arsenal83)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama