Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Wow. A ještě asi tak dvacet dalších, abych se přesně vyjádřil. Tohle si odpírat tak dlouhou dobu byla neskutečná chyba, tohle byl totiž přímý útok na mou TOP 10 ! Až neskutečné jak to na mě všechno působilo. Ta ústřední melodie mi nejdřív lezla na nervy, poté jsem z ní měl trochu psycho a teď po dokoukání ji miluju. Ani nejde popsat jakou mám radost z Willise v tomhle filmu, to samé z Pitta, většího magora jsem dlouho neviděl. Do toho cestování časem, kousky skládačky, které do sebe čím dál tím víc zapadaly a skvělá post i pre-apokalypsní atmosféra mi zkrátka utvořily velmi komplexní celek, který jako takový ve mě bude zrát ještě nějakou tu dobu. Prostá genialita v každém coulu. Twelve Monkeys - 99% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nejsem až za hrob uctívající tvorbu páně Gilliamovu, ale tenhle film, který jsem si musela pustit několikrát, abych ho absorbovala v jeho plné rozvětvenosti, barevnosti, emotivnosti a vůbec v celé jeho pestré škále, velmi ctím. Bruce Willis, kterého jsem do té doby vnímala především jako vtipného bodrého řízka, mě posadil svým výkonem na zadek. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý snímek. Sci-fi, ve které se Bruce Willis vrací do minulosti, aby upozornil lidstvo na blížící se apokalypsu v podobě bakterijní epidemie. Výborná atmosféra filmu umocňuje beznadějnost hlavních postav. Willis sám si není jistý, jestli je či není blázen. Pitt si jistý je, ale nepřipouští si to. Navíc hraje opravdu výborně. Snímku k dokonalosti NĚCO chybí, ale herecké výkony jsou jeho hlavní devizou, stejně jako již zmíněná atmosféra a závěr. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Téma vyhlazení lidstva z povrchu zemského je téma mnoha hollywoodských filmů, ať už je příčinou přírodní katastrofa nebo meteorit z vesmíru. Terry Gilliam se nenachal zahanbit a natočil výjimečný film protkaný černým humorem a sarkasmem. Role Brada Pitta byla úžasná, hlavně když šílil v blázinci! Do poslední chvíle se nedalo odhadnout, jak celý film skončí a to mám na filmech moc ráda - když nejsou předvídaletné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Co jiného může vzejít od Terryho Gilliama než naprosto geniální ujeťácký psychotický místy nechutný super film? Herecké výkony všech zúčastněných jsou výborné, obzvlášť Brad Pitt je vynikající, ale největší eso, které neustále zůstává schované v rukávu (protože si nejsem jistý, jestli jsem to pochopil tak jak to mělo být), je bezesporu scénář. A hudba je opravdu psycho... ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Bruce Willis tento snímek natočil za výrazně nižší honorář, než by si mohl normálně říct. Důvodem byl jeho zájem o spolupráci s Terry Gilliamem. Willis vlastně pracoval zadarmo, honorář dostal až po nasazení filmu do kin. (don corleone)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. prosince 1995 v New Yorku. (Varan)
  • Režisér Terry Gilliam měl o konci filmu jinou představu než producent Charles Roven. Ten trval na závěrečné scéně na letišti, takže si Gilliam navymýšlel velmi specifický interiér a nákladné kulisy. Doufal, že Roven kvůli velkým nákladům ustoupí, ale bylo tomu právě naopak. Nakonec závěr filmu nadchl i režiséra a byl realizován. (don corleone)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama