Reklama

Reklama

Batesův motel - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní / Horor / Thriller
USA, 2013, 7 h 10 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(10)

Recenze (15)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasně nastartované po prvním dílu. Jsem celá natěšená, jak to bude dál !!! Nejlepší seriál dnešní doby. Nakonec to bylo pěkně a přesně řečeno v páté sérii - ,,Někdy matku vidím, i když tam ve skutečnosti není. A někdy se jí i stanu.´´ A scénáristy to bylo dovedeno téměř k naprosté dokonalosti - a to sice, když se lidé v okolí chovali k Normanovi, jako by byl skutečně Norma, a to ve chvíli, kdy my ho vidíme jako Normana. Ke konci 3. série to začínalo být čímdáltím zajímavější. ,,Budeme navždy spolu. Bude to krása"... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek úvodnej skepse, či sa seriál dokáže vyrovnať filmovému spracovaniu Psycha treba povedať, že určite predčil všetky očakávania a všetky pokračovania okrem pôvodnej verzie Hitchcocka schoval do vrecka. Dej zapracovaný do súčasnosti je skvelý, výkon predstaviteľa Normana Batesa je obdivuhodný a v niektorých momentoch zatieni aj samotného Perkinsa, Normanova matka síce v niektorých momentoch prehráva ale stále je to v rámci únosnosti. Hudobná stránka je najslabšou časťou seriálu a napriek tomu, že scénar v dvoch častiach klesne k priemeru rodinných seriálov stále možno Bates motel považovať za jeden z najlepších seriálov súčasnosti. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kultovní Psycho jsem nikdy neviděl (je v plánu jej co nejdříve doplnit), na tenhle seroš jsme ale na nové službě narazili tak trochu náhodou, byť jsem o jeho existenci dlouhá léta samozřejmě věděl. A i když jsme vůbec netušili, co od Batesova motelu čekat, celkem rychle jsme si navykli na zdejší rozmanité postavy a zasazení do místa, v němž se budou konstantně dít samé divné věci. A se signálem toho, že se s každou sérií zvyšují čísla, téhle věci teď obětujeme pár týdnů. [viděno na SkyShowtime] ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná první série. Do děje jsem byl vtažen takřka okamžitě a udržení zájmu i pozornosti přetrvalo až do samotného konce. Co říci o Bates Motelu... jedná se o seriál do určité míry realistický, extrémně napínavý a také vcelku úchylný. Přitom není nijak extrémní. Spíše neustále překvapuje. Takřka každá epizoda obsahuje plot twist, který láká k epizodě následující. Mysteriózní atmosféru do dění přinášejí především postavy. O nich lze říci, že jsou naprosto dokonale napsané. Norma je hysterka konající nelogické činy; Norman psychouš s oidipovským komplexem jako Himálaje; Dylan, ačkoli se nejmenuje Norman, je možná nejnormálnější, byť má ze všech postav snad nejlepší vývoj; Emma se svojí cystickou fibrózou je snad nejikoničtější postavou seriálu; dále zde máme slizkého záporáka; nadrženou učitelku; fotříka, co vycpává mrtvá zvířata; dva poldy - jednoho zkorumpovaného, druhého mrazivě nekompromisního atd. atd. Je jisté, že stačí malá jiskra, aby mezi těmito charaktery zavládlo inferno! Většina postav má temnou minulost a ne zcela předvídatelné chování, což výrazně podporuje výše zmíněné napětí. Zajímavý byl i finální díl. Sice se zdál být na první pohled poněkud odbytý, ale poslední scéna všechno opravila a velmi navnadila na další sérii! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série hned v úvodní epizodě nastavila laťku zatraceně vysoko, načrtla hned několik velkých dějových linií a hlavně se celou řadou nesou skvělé herecké výkony, zejména hlavní dvojice. Všechny epizody jsou dle mého strhující, furt se tam něco děje, děj není zamotaný a nakonec je vše celkem pěkně vysvětleno, takže za mě spokojenost. 90%. Komentář k celému seriálu: Po prvním díle se nebojím dát pět hvězd (klidně se to ještě může časem změnit, ale prozatím prostě tak). Pilotní díl má vše, co má správný moderní seriál mít. Herce: mezi Freddiem a Verou Farmigou to parádně jiskří, obzvlášť Norma je ztvárněná naprosto dokonale, dlouho jsem neviděl lépe zahranou seriálovou postavu. Karlíkovi budoucího psychopata věřím a dost možná je i to způsobeno právě Verou. Psychologie postav je výborná, děj to má parádní, atmošku ucházející, nezbývá než počítat oběti... v prvním díle s tím chlapem naložili parádně, uvidíme, co se vyklube z těch policajtů. Otázek je spoustu, zvědavost velká, tahle podoba Psycha se mi moc líbí, snad až jenom na ty iPhony, ale nevadí... Zatím 90%, ale to je čistě rezervní opatření, kdyby se to náhodou zlepšovalo. Po první sérii 100%. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (1)

  • Ve 29. minutě tančí na plese Norman (Freddie Highmore) s Emmou (Olivia Cooke) ploužák na skladbu „Lady in Red“ od britsko-irského zpěváka Chrise de Burgha, která vyšla v roce 1986 jako druhý singl z alba „Into the Light“. (Trajektt)

Reklama

Reklama