Reklama

Reklama

Batesův motel - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní / Horor / Thriller
USA, 2013, 7 h 10 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(10)

Recenze (15)

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říkal jsem si, jak bude film vypadat v seriálovém provedení, jestli tvůrci budou schopni vybudovat dostatečně pevné zázemí pro tak kultovní děj na pět sérií a přitom to zbytečně nevláčet a neprznit, ale musím po první sérii usoudit, že se není čeho obávat a že Batesův motel je opravdu vzat za správný, a také možná i nejlepší konec. Postavy jsou více než uvěřitelné, výborně charakterově vykresleny (těším se, jak se budou vyvíjet dál), ale hlavně sympatické - především Norma a Norman, kteří spolu tvoří báječně zvrhlé duo. Krom postav cením i děj, který přesně ví, jak sázet v stopáži nečekané či zvratové obraty. Co se mi také zamlouvá, je širší záběr seriálu, kde se nám dostane pod drobnohled i samotné zkorumpované městečko nedaleko motelu. Tím se vytváří plno zajímavých situací, o nichž v seriálu není nouze, a přidávají nové postavy, které mají co říct. Musím si pochválit i krásně zvolenou stopáž 40 minut, kdy je to přesně tak akorát (žádná přestřelená hodina jak u jiných) a nehrozí nebezpečí v podobě kdejaké zívačky. Za mě se jedná o perfektní mysteriózní thriller/drama seriál s prvky hororu, u něhož se velice těším na jeho další série. Vyhodnocení: Normane, víš, co máš dělat P.S. Pravděpodobně zvýším v blízké budoucnosti hodnocení na 5 ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná první série. Do děje jsem byl vtažen takřka okamžitě a udržení zájmu i pozornosti přetrvalo až do samotného konce. Co říci o Bates Motelu... jedná se o seriál do určité míry realistický, extrémně napínavý a také vcelku úchylný. Přitom není nijak extrémní. Spíše neustále překvapuje. Takřka každá epizoda obsahuje plot twist, který láká k epizodě následující. Mysteriózní atmosféru do dění přinášejí především postavy. O nich lze říci, že jsou naprosto dokonale napsané. Norma je hysterka konající nelogické činy; Norman psychouš s oidipovským komplexem jako Himálaje; Dylan, ačkoli se nejmenuje Norman, je možná nejnormálnější, byť má ze všech postav snad nejlepší vývoj; Emma se svojí cystickou fibrózou je snad nejikoničtější postavou seriálu; dále zde máme slizkého záporáka; nadrženou učitelku; fotříka, co vycpává mrtvá zvířata; dva poldy - jednoho zkorumpovaného, druhého mrazivě nekompromisního atd. atd. Je jisté, že stačí malá jiskra, aby mezi těmito charaktery zavládlo inferno! Většina postav má temnou minulost a ne zcela předvídatelné chování, což výrazně podporuje výše zmíněné napětí. Zajímavý byl i finální díl. Sice se zdál být na první pohled poněkud odbytý, ale poslední scéna všechno opravila a velmi navnadila na další sérii! ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kultovní Psycho jsem nikdy neviděl (je v plánu jej co nejdříve doplnit), na tenhle seroš jsme ale na nové službě narazili tak trochu náhodou, byť jsem o jeho existenci dlouhá léta samozřejmě věděl. A i když jsme vůbec netušili, co od Batesova motelu čekat, celkem rychle jsme si navykli na zdejší rozmanité postavy a zasazení do místa, v němž se budou konstantně dít samé divné věci. A se signálem toho, že se s každou sérií zvyšují čísla, téhle věci teď obětujeme pár týdnů. [viděno na SkyShowtime] ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série hned v úvodní epizodě nastavila laťku zatraceně vysoko, načrtla hned několik velkých dějových linií a hlavně se celou řadou nesou skvělé herecké výkony, zejména hlavní dvojice. Všechny epizody jsou dle mého strhující, furt se tam něco děje, děj není zamotaný a nakonec je vše celkem pěkně vysvětleno, takže za mě spokojenost. 90%. Komentář k celému seriálu: Po prvním díle se nebojím dát pět hvězd (klidně se to ještě může časem změnit, ale prozatím prostě tak). Pilotní díl má vše, co má správný moderní seriál mít. Herce: mezi Freddiem a Verou Farmigou to parádně jiskří, obzvlášť Norma je ztvárněná naprosto dokonale, dlouho jsem neviděl lépe zahranou seriálovou postavu. Karlíkovi budoucího psychopata věřím a dost možná je i to způsobeno právě Verou. Psychologie postav je výborná, děj to má parádní, atmošku ucházející, nezbývá než počítat oběti... v prvním díle s tím chlapem naložili parádně, uvidíme, co se vyklube z těch policajtů. Otázek je spoustu, zvědavost velká, tahle podoba Psycha se mi moc líbí, snad až jenom na ty iPhony, ale nevadí... Zatím 90%, ale to je čistě rezervní opatření, kdyby se to náhodou zlepšovalo. Po první sérii 100%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál vypadá jako hodně dobrý nápad. Bates Motel jakožto prequel nám ukazuje jak to vypadalo před Hitchcockovým Psychem. Každej díl má něco k nabídnutí. Je tam akce a příběh, který na rozdíl od jiných seriálů dává smysl. A to je na tom asi to nejsuprovější. 1. série ukazuje super začátek, ale je nutno říct, že to není nic z čeho bych si sedl na prdel. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (1)

  • Ve 29. minutě tančí na plese Norman (Freddie Highmore) s Emmou (Olivia Cooke) ploužák na skladbu „Lady in Red“ od britsko-irského zpěváka Chrise de Burgha, která vyšla v roce 1986 jako druhý singl z alba „Into the Light“. (Trajektt)

Reklama

Reklama