Reklama

Reklama

Malý Petr (Milan Šimáček) dostane ve škole do úschovy sošku sovy, kterou na blížícím se letním táboře získá ten, komu se podaří vyřešit nějakou krizovou situaci. Protože o ni nechce přijít, zaměří se na sousedy Vlčkovy (Kateřina Macháčková a Vítězslav Jandák), kteří mají viditelně před krachem manželství. Zajímá ho, proč pan Vlček náhle opustil rodinu s malým dítětem. Díky své bezprostřednosti dokáže získat informace a pátrat na vlastní pěst. Přitom pronikne až do Vlčkova zaměstnání a dokonce se vydává za jeho domnělého kanadského syna. Nepolevující odhodlání jej nakonec dovede k Daně (Veronika Žilková), Vlčkové současné přítelkyni. Jak se mu podaří s takovou situací vypořádat? (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Moudrá sova stojí prakticky na nohou Milana Šimáčka, který byl naštěstí dostatečně talentovaný na to, aby filmeček zvládl. Jenže když je blbý scénář, tak chudák nemá moc co hrát. Určitě by šlo vymyslet něco důmyslnějšího než vydávat se za kanadského syna, který sám přiletěl do Československa, aby navštívil otce. Také je poznat, že jsme v předrevolučním roce, neboť se tu na přetřes dostává potřeba angličtiny a její role je vcelku značná. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Šimáčkovi že tady bylo 15 let?Jde o docela příjemnou dětskou komedii o malem klukovi, který se snazi vyřešit rodinné nesváry, resp jedno rozhádané manželství. Žilková s vrabčákem na hlavě tu ma ránu. V hereckém obsazení chybí pan Lipský, ktery si tu zahrál vratného a Libuše Havelková v roli babičky. Ve filmu je vidět, že tu bylo hodně věcí s Tuzexu, treba Šimyho "selvedge denim" džiny. Příjemné překvapení, vůbec jsem to neznal. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Ve filmu mě nejvíce zaujalo, jak před 30ti lety vypadali sedmáci, včetně tehdy již patnáctiletého Šimáčka. Jak se chovali dospělí, co vše byli ochotni vykládat a uvěřit cizímu klukovi, bylo občas přes čáru. Potěšilo mě naopak příjemné obsazení a happy ending (?). Chlap si najde jinou ženu, ale původní je ráda, když se k ní nakonec zase vrátí... ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

První dvě minuty, v nichž se konalo kolektivní békání trapné americké odrhovačky jsem vyloženě trpěl. Prvotní znechucení poněkud napravila trefná odpověď žákyně, že MacDonald byl vykořisťovatel. Film bych ohodnotil slabým průměrem. Ne že by zápletka, v níž se puberťák snaží zachránit manželství sousedů nebyla originální a neměla by určitý potenciál, ale ta příliš dospělácky škrobená mluva, jakou mu scénárista přiřkl vůbec nepůsobí důvěryhodně. A vyústění zápletky, kdy se mladá káča jen tak ze dne na den pustí právě uloveného chlapa před rozvodem jen proto, že jí jeho předstíraný syn z prvního manželství, který si sám jen tak přicupital až z Kanady promluvil do duše je rovněž nevěrohodné. Závěr je tudíž tak nějak useknutý. Šimáček zde opravdu nevypadá na 15, buď je chyba v roku jeho narození nebo byl film natočen tak o dva roky dřív, než se oficiálně uvádí. 40% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Strašlivá blbina, ve které klučina Milan Šimáček chce zachránit manželství jeho sousedů. Mizerný scénář a rádoby vtipné situace nezachrání ani jedna herecká postava. Libuše Koutná se víceméně specializovala na pohádkové příběhy a připadalo mě, jakoby chtěla svoje umění propašovat i sem. Tohle se jí ale nepovedlo. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Dům rodiny Petra (Milan Šimáček) a sousední prodejna stojí v ulici Antala Staška v Praze, přímo u dnešní stejnojmenné autobusové zastávky. (rakovnik)

Reklama

Reklama