foto

Kateřina Macháčková

  • nar. 30.11.1949 (69 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 30. listopadu 1949 v Praze. Maminka Věra Štiborová byla operní pěvkyně, tatínek herec a režisér Miroslav Macháček. Její dědeček z matčiny strany nadšený filmař amatér, otcova matka zapálená divadelní ochotnice Když se rodiče rozvedli, stal se jejím otčímem režisér Otto Haas. Vzhledem k prostředí ve kterém vyrůstala nikdy nepřemýšlela o tom, jestli se stane herečkou - od malička to brala jako samozřejmost.

V letech 1968-1972 studovala herectví na pražské DAMU. Od roku 1972 je stálou členkou Divadla pod Palmovkou (dříve Divadlo S.K.Neumanna). Za sebou má řadu významných divadelních rolí - např. Marii Grekovovou v Platonovi, Drahunku v Albeeho hře Kdopak by se vlka bál (Kdo se bojí V.W.), Amy v Chareylově tetě nebo Gertrudu v Tragickém příběhu Hamleta, dánského prince. Na televizní obrazovce ji známe ze seriálů CIRKUS HUMBERTO nebo DYNASTIE NOVÁKŮ. Do širokého povědomí diváků však vstoupila jako manželka Tomáše Töpfera a profesorka Marie Králová v televizním seriálu ŽIVOT NA ZÁMKU. Se svým otcem (Miroslavem Macháčkem – hercem a režisérem) si zahrála ve dvou filmech DVA LIDI V ZOO a VINOBRANÍ.

Zabývá se také literární činností. Zpracovala zápisky otce z pobytu v psychiatrické léčebně Bohnicích v roce l975 a nazvala je Zápisky z blázince. Zpracovala dramatizaci inscenace Utrpení mladého Werthera. Píše ráda fejetony. Kromě herectví se také věnuje dabingu. Svůj hlas propůjčila např. matce Kevina ve známých rodinných komediích Sám doma 1 a 2.

Má dceru Helenu a syna Petra. Jedním z jejích kréd je "Poctivě odvádět svou práci".

KellyT

Herecká filmografie

Filmy

2011 Žena, růže, píseň, kost... (studentský film)
2010 Dešťová víla
1995 Rukama nevinnosti (TV film)
1990 Jehlice sluneční paní (TV film)
Motýlí čas
Ten můj tam má spolužáka (TV film)
1989 Dva lidi v ZOO
1988 Moudrá sova (TV film)
My se vlka nebojíme (TV film)
1987 Rizikové pracoviště (TV film)
1986 Pan Pickwick (TV film)
Velká filmová loupež
1985 Cesta do Itálie
1984 Bandité (TV film)
Komediant
1983 Bráška (TV film)
Cesta na Borneo (TV film)
Jen se spolehni (TV film)
Katapult
1982 Sny o Zambezi
Vinobraní
Únos Moravanky
1981 Až já budu velká (TV film)
Netopýr (TV film)
1980 Skapinova šibalství (TV film)
1979 Hodinářova svatební cesta korálovým mořem
1978 Polská krev (TV film)
Rána jistoty (TV film)
1977 Básník, služka a král (TV film)
Kufr plný nadějí (TV film)
Káťa Kabanová (TV film)
Ohnivý kříž (TV film)
Všichni proti všem
1976 Dobrý den, město
Hadrián z Římsů (TV film)
Zn.: „3 + 1, Praha“ (studentský film)
1975 Anna, sestra Jany
Dívka jako ty (TV film)
Osvobození Prahy
Plavení hříbat
Rusalka (TV film)
Soudružská návštěva (TV film)
1974 Co budeme dělat v sobotu (TV film)
Davídek (TV film)
Dobrodruh a kavalír (TV film)
Libuše (TV film)
Lidé z metra
Motiv pro vraždu
Poslední ples na rožnovské plovárně
Tobě hrana zvonit nebude (divadelní záznam)
1973 Inženýr (studentský film)
Jakou barvu má láska
Maturita za školou
Měsíční kámen (TV film)
Slečna ze spořitelny (TV film)
1972 Don Juan (TV film)
Jak to bylo v Únoru? (TV film)
Jsem přece šofér..! (TV film)
Krysy (TV film)
1971 Žebrácká opera (TV film)
1970 Mášenka (TV film)
Svatá hříšnice
Žižkův meč (TV film)
1969 Gentlemani (divadelní záznam)
1968 Bylo čtvrt a bude půl

TV seriály

2020 Čechové (TV seriál)
2017 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Návrat (S02E10)
Rozvod (S02E09)
Opičí láska (S02E08)
další epizody (6)
2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Přítel (S01E09)
Slepota (S01E05)
2015 Stopy života (TV seriál)
Na dřeň (S02E08)
Poslední návrat II. (S02E07)
Poslední návrat (S02E06)
další epizody (9)
2014 Stopy života (TV seriál)
Bílý střelec (S01E08)
Na plný úvazek (S01E04)
2007 Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Učitelky s praxí (S04E01)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
Dům svědomí (E05)
Život na zámku (TV seriál)
Veselka (S02E26)
Konečná diagnóza (S02E25)
Nejasné příznaky (S02E24)
další epizody (12)
1997 Život na zámku (TV seriál)
Kolaudace (S02E13)
Primář (S02E12)
Období dešťů (S02E11)
další epizody (13)
1995 Život na zámku (TV seriál)
Konečně začátek (S01E26)
Kdo s koho (S01E25)
Host do domu (S01E24)
další epizody (26)
1994 O zvířatech a lidech (TV seriál)
Dostihy (E06)
1990 Ohrožené prázdniny (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
1988 Cirkus Humberto (TV seriál)
Slavné jméno (E12)
Útěk (E11)
1984 Rozpaky kuchaře Svatopluka (TV seriál)
Recepce (E13)
Špalek (E12)
Zatáčka (E10)
další epizody (11)
1982 Dynastie Nováků (TV seriál)
Tajná svatba (E13)
Dovolená (E12)
Výlet do Krumlova (E11)
další epizody (12)
1978 Ve znamení Merkura (TV seriál)
Případ živého muže (E03)
1970 Lidé na křižovatce (TV seriál)

Dokumentární

2018 Palmovka (TV film)
2006 Příběhy slavných (TV seriál)
Trojka z mravů (S07E04)
2005 Pátrání po Ester
2003 Pokračování příště (TV seriál)

TV pořady

2018 Tenký led Dany Morávkové (TV pořad)
2017 Skutečné příběhy (TV pořad)
2016 Můžu dál? (TV pořad)
2015 Hvězdy na Barrandově (TV pořad)
2013 Kurňa, co to je? (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2012 Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Kolo plné hvězd (TV pořad)
2010 Mamba show (TV pořad)
Prostřeno! (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
2007 Pavlač Ester Kočičkové (TV pořad)
2005 O češtině (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1984 ABECEDA (TV pořad)
1977 Dostaveníčko s pražskými strašidly (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace