Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 10

Recenze (572)

vteco 

všechny recenze uživatele

Země zítřka láká na rodinnou podívanou plnou vtípků, zajímavých zvratů a parádní digitální prostředí, kde nahlédneme do budoucnosti. Bohužel každé kritérium, které si stanovila, splňuje spíše na dostatečnou, než na výbornou. Skoro celou stopáž zabírají naprosto zbytečné dialogy a nekonečné vysvětlování otravných otázek. Navíc se tvůrci až přehnaně moc snažili zveličit a protlačit pointu, čímž bohužel zaplácali vše ostatní. [45%] | Kino - Prom. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Miloučký, přihlouplý, neurážlivý…co více k Zemi zítřka dodat. Je sice vidět, že film měl velké ambice, protože digitálně si se Zemí zítřka docela vyhrál a George Clooney by se také kdejakému fušérovi neupsal, ale celý ten příběh je tak zvláštní, až je vlastně fajn, že film skončil u jednoho filmu. Na jedno shlédnutí dětským okem v pohodě, na podruhé už jedině s klapkami na oči. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejfantastičtějších rodinných filmů poslední doby, připomněl mi klasické disneyovské hrané snímky minulých desetiletí a zároveň také současné animáky od Pixaru (aby taky ne, že, Brade Birde). Nevím, co čekali ostatní, ale mám dojem, že šli na film, u kterého nebudou muset zapojit jediný mozkový závit, a zaskočilo je, že by se u Země zítřka měli zamyslet. Je to zábavná propracovaná moralitka s výborně vybranými herci, ohromnou výpravou (burácející Giacchinova hudba a první návštěvy Světa zítřka jsou nezapomenutelné stejně jako scéna s věží) a především s mazanou hrou s divákem, kterého scénář úplně stejně jako hlavní postavy navnadí příslibem místa, kde je všechno možné, ale nezapomene mu připomenout, že musí především něco udělat on sám, aby se do něj dostal. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zjevně budu v opozici proti těm, kteří se z filmových nadšenců přerodili v mistry filmové kritiky, které jen tak něco neuspokojí. Ale nešť. Mě se Země zítřka líbila. Jde totiž o výtečný rodinný film natočený ve stylu 70. a 80. let, které tu dýchají snad z každého vyprávěcího prvku, z každého formálního detailu, aniž by se ovšem jako nějaké retro teatrálně tvářil. Hravá sympatická pohodovka, která netlačí na pilu, je nejen akční i zábavná, ale navíc nabitá pozitivní atmosférou jako už dlouho žádný podobný film. Zručné propojení minulosti a budoucnosti, kde spolu v dokonalé souhře fungují retro rekvizity s těmi futuristickými, dokonale navozená retro atmosféra prolínající se s futuristickým vizuálními hrátkami. A taky mě pobavilo, jak dokonale se jeden z důležitých prvků příběhu (možná ten nejlepší) podařilo v trailerové kampani utajit. Zkrátka, kdo nepotřebuje nepřetržitý příval úžasných momentů, které by diváka neustále příváděly do extáze, ale dokáže si vychutnat občas i zvolna plynoucí příběh, kdo v sobě jako divák ještě neztratil to nadšené dítě, ten by nemusel být zklamán. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No tohle byla ale blbost. Je to vážně slabé. První hodinu se skoro nic nestane. Je to asi určené spíš dětem. I když si tou cílovkou nejsem úplně jistý... Celý svět je sice zajímavě vymyšlený, ale nepřináší nic nového. Taky není tak veselý, jak by člověk čekal. Takže Casey Newton hraje vyvolenou, která má zachránit celou Zemi. Ta tomu sice ze začátku nevěří, ale nakonec se svého úkolu zhostí. Pomáhá jí v tom George Clooney. Ten hraje starého nerudného vědce, který už se dávno vzdal všech nadějí. Hugh Laurie tu trochu netypicky hraje záporáka, ale moc mu to nejde. Až na pár zajímavých scén a nápadů opravdu není o co stát. Asi jsem čekal něco trochu jiného. Konec je až přehnaně optimistický. "Jsou to roboti?" ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • Mezi věcmi, které vrací hlavní hrdince na policejní stanici, je i balíček žvýkaček Beemans. Stejný balíček žvýkaček hodí v závěrečné scéně filmu Rocketeer (1991) vynálezce Rocketeerovi při předávání letadla s dovětkem: „Never fly without this.“ (Sir Thomas)
  • Natáčení probíhalo ve Valencii ve Španělsku, v Enderby a ve Vancouveru v Kandě a v Titusville v USA. (willy1)
  • Ve scéně v obchodu s komiksy je možné v jednou okamžiku jasně vidět figurku Pana Úžasňáka z animovaného filmu Úžasňákovi (2005), který, stejně jako tento film, natočil režisér Brad Bird. (Dracconnis)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama