Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 8

Recenze (572)

berny2468 

všechny recenze uživatele

Ano, myšlenka opravdu zajímavá, ale scénář je naprosto tragický. Nechápu, že Disney do takového propadáku strčila peníze. Zřejmě vsadili hlavně na Clooneyho, což by nebyl špatný tah, kdyby dali režii někomu schopnějšímu člověku, který by film ještě více nezkazil. Celou dobu jsem čekal na to až se film rozjede a ono se to víceméně nerozjelo. Dost se povedli triky. Skvělá byla herečka, která hrála Athenu, ale jinak nic převratného jsem neshlednul. Docela zbytečni mi přišli roboti na zemi. Škoda těšil jsem se na shlédnutí, ale očekávání to nesplnilo vůbec... 50%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Místy to vypadá tak, jako kdyby si to šlapal nějaký neúspěšný pisálek do velkého hollywoodského studia, doufajíc, že tentokrát to konečně vyjde, srazil se s jiným ambiciózním „scénáristou“, papíry by se rozsypaly a (ne)dokonale pomíchaly. Označení spielbergovská rodinná sci-fi dostává slušný úder do citlivých míst, ač cítíme hravost, ač se tu odhaluje fantazie a úchvatný design, není to ono. Nápady jsou, atmosféra taky, ale představa, že bych to chtěl vidět znovu, mě docela děsí. Některé momenty fungují nadmíru dobře, ale mezitím jsou desítky minut, které se táhnou a jednoduše neladí. Ta třetí hvězda je za mladičkou Raffey Cassidy, která je dle mého skromného názoru naprosto úžasná. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako neni to tak tragicky, jak by hodnoceni napovidalo, navic sci-fi neni nikdy dost, jen se asi od Birda cekalo vic. Hlavni problem je, ze jediny dve zajimavy postavy, tj. Clooney a Laurie jsou na vedlejsi koleji, Robertson to fakt neutahne. Dalsi problem je, ze tvurci zbytecne setri s ukazovanim Zeme zitrka. Chapu, ze se hraje trochu na mysteriozni notu, jakoze o co tu jde, co se stalo, co se musi udelat a podobne a tvurci obcas docela uspesne napinaj, ale i tak proste to srani v soucasnosti obcas trochu nudi. Taky by to sneslo vic akce, ta co tu je neni vubec spatna, i kdyz samozrejme v mantinelech rodinnyho filmu. Navic i kdyz 4 roky stary, triky v pohode obstoji i dneska, ty jsou hodne vymazleny. Vetsinu casu jsem se docela dobre bavil a cekal jsem, jak se to nakonec vsechno vyresi, vse se vysvetli, zapadne to do sebe atd. Ale to jsem cekal moc, konec tak nak vysumi do ztracena a popravde, trochu celej film pohrbiva. Mozna bych tam dal i tu ctvrtou hvezdicku, ale za ten konec fakt ne. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Evidentně nepochopený, ale moc krásný návrat k idealizované sci-fi estetice ála Spielberg 70. a 80. let. Možná ne tak důsledný a režijně pevně uchopený, jako třeba Abramsovo Super 8, ale i Bird přináší hezky plynoucí nostalgickou podívanou, která si primárně nezakládá na povrchních atrakcích, ale především na samotném vyprávění, které je chytře vystavěné, oproti moderním blockbusterům (do kterých má daleko) má originální strukturu a je mnohem sebeuvědomělejší, než se může na první pohled zdát. A rozhodně si nemyslím, že by na filmu nebyl vidět jeho velký rozpočet, který je možná využitý jiným způsobem, než na velké akční scény, ale o to účelněji. Kašlat na rozpačité reakce, Tomorrowland je výborné dobrodružství, které je hravé, chytré a hlavně úplně jiné než 90 % současné produkce. Což je třeba ocenit. 80 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Miloučký, přihlouplý, neurážlivý…co více k Zemi zítřka dodat. Je sice vidět, že film měl velké ambice, protože digitálně si se Zemí zítřka docela vyhrál a George Clooney by se také kdejakému fušérovi neupsal, ale celý ten příběh je tak zvláštní, až je vlastně fajn, že film skončil u jednoho filmu. Na jedno shlédnutí dětským okem v pohodě, na podruhé už jedině s klapkami na oči. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • Film Země zítřka je založen na stejnojmenné atrakci v Disneylandu. (ČSFD)
  • Kdy Frank (George Clooney) vystupuje z autobusu na světové výstavě v New Yorku, děj se má odehrávat v roce 1964, ovšem vystupuje z autobusu s typovým označením GMC S6H4503A Skyview, který se začal vyrábět až v roce 1969. (PAULOO)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama