Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Průseráři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, Vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem, se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Na závěr docela povedená tečka za skvělou kariérou této italské komediální dvojice. Už je sice vidět, že Hillova rychlost už není tak rychlá a že Spencerova plavecká rána už také není co bývala, ale co se dá dělat, čas je neúprosný a proto těmto pánům patří velký dík za skvělé komedie, při kterých nikdy netekla krev. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Posledna spolupraca dvoch legiend. Tentokrat znova vo westerne, kotre sa zvykli vyznacovat aj zmysluplnym pribehom. Napriek tomu je zapletka chatrna. Prakticky ju tvoria len epizodky vyplnene pri ceste z bodu A do bodu B, co by nebol problem, keby boli dostatocne zabavne. Ale len zhuba polovica z nich je priemerne zabavna a druha je uz dost nudna. Chemia medzi Budom a Terencom stale funguje solidne a Terence neustale Buda provokuje. Lenze v tvari sa im vek uz dost prejavil. Terence stratil ten sibalsky vyraz a Budovi väcsinu filmu poriadne ani nevidno do oci. Je tu par bitiek, ale aj v nich vidno, ze su Bud a Terence davno z formy. Ale nielen oni ale aj ti statisti, ktorych fackuju nejake extra zabavne alebo pôsobive pady nepredvedu. Zda sa, ze poriadne zostarli nielen Bud a Terence, ale aj ich skvadra kaskaderov. Celkovo film nie je ziadna slava, ale nastastie ani tragedia. Ako taku dojemnu rozlucku s dvoma legendami sa to raz vidiet oplati. 5/10. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Důstojné rozloučení s legendární filmovou dvojicí. Bud a Terence se dali po deseti letech znovu dohromady, aby ještě jednou naposled stanuli společně před kamerou v netradičně vánočním westernu. Nechybí klasická závěrečná bitka při které ozdobí vánoční stromeček. Některé vtipy jsou velmi vydařené, ale trochu nedotažené, chybí tomu ta pověstná "třešnička na dortu." ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Pistolník Travis (Terence Hill) se rozhodne splnit přání své matky, aby byla rodina na Vánoce pohromadě. Stojí však před ním těžký úkol a to přesvědčit svého bratra Mosese (Bud Spencer), který o nějaké sešlosti nechce ani slyšet... Po devíti letech od Superpolicajtů z Miami se Terence a Bud sešli, aby natočili svůj poslední film a to rovnou v žánru, kterým se uvedli na filmová plátna. Pod poněkud hanlivými českými názvy (Blb a blbec/Průseráři) se skutečně skrývá nefalšovaná westernová komedie (mimochodem režirovaná samotným Terencem), která už bohužel nepůsobi tak svěže a zábavně jako jejich starší snímky. Což o to Bud a Terence jsou pořád sympaťáci k pohledání, stále mají rádi fazole a ve svých tradičních hereckých polohách jsou jak ty rybky ve vodě (až je s podivem, že se nejmenuji Trinity a Bambino), ale jejich hlášky a pěsti už krapet postrádají svou pověstnou údernost. Bitky se soustředí především okolo mladšího Terence a i když nejsou vyloženě nudné, tak přece jenom zde chybí jejich tradiční parťáci (no vlastně spíš protivníci) jako Riccardo Pizzuti nebo Claudio Ruffini (ale i oni už v době vzniku filmu nebyli žádní mladíci). Stejně tak chybí i hudba věrných bratrů De Angelis. Samotný příběh (který napsal Terencův syn Jess) má pár zajímavých a vtipných scén a nevadí ani poněkud sentimentální závěr, ale jako celek už to zase taková zábava není. Průseráři tak jsou spíše průměrnou komedií, ale i když Budovi a Terencovi přibyla nějaká ta vráska, tak pořád jsou to ti stejní frajeři jako za mlada a právě díky nim je tento film vlastně docela fajn podívanou. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je rok 1994, Westernům a Spaghetti Westernům odzvonilo. Hill a Spencer už 9 let točí samostatně a těží jen ze zbytků zašlé slávy smutné vzpomínají na lesk 70.let, kdy byly na vrcholu. Někoho napadne natočit poslední společný film a jak jinak než žánr, kterým oba společně začínaly. Bohužel scénář je příšerně infantilní, rozpočet mizerný a Hill jak je skvělý charakterní i komediální herec o to je horší scénárista a režisér. Tahle dvojice si zasloužila epický monument vytesaný do skály. Bohužel drtivá většina jejich dvorních režisérů je tou dobou mrtvá, v důchodu nebo v tvůrčí krizi a nikdo nedokáže na jejich potenciál ani navázat. Viděl jsem to všeho všudy 2x. Pamatuju si infantilní přístup, hromadu rodinných žvástů, kupu otravných dětí, hrozný dabing a nulovou akci. Třetí hvězdou tady je jen úcta, nostalgie, respekt a uznání za jejich celoživotní dílo. Že jim nedal Quentin Tarantino čestné cameo v jeho Djangovi mu nikdy neodpustím. Přitom by stačilo aby oba seděli na terase, když Waltz vyvede falešného šerifa, oba s pánví fazolí sleduji co se děje v jejich městě za mumraj a Spencer by řekl "Trinity, někdo ohrožuje šerifa" a Hill "už se do tohohle nepleť, náš čas už pominul Bambino" a já bych se štěstím rozbrečel a tahle dvojka se mohla rozloučit ještě jednou a kurva v Hollywoodu. Škoda, že to napadne mě a ne Tarantina. Když Spencer zemřel, kalil sem 3 měsíce. U Hilla to bude rok. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém se bok po boku sešla dvojice Terence Hill a Bud Spencer. (korbitch22)

Reklama

Reklama