Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Průseráři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, Vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem, se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Film, který nevyniká téměř ničím. Obyčejná komedie, která sází na popularitu známých tváří Terence Hilla a Buda Spencera. Neurazí a příjemně se na to kouká, ale nic více v tom nehledejte. Zajímavější informací je to, že je to rozlučkový film s touto slavnou dvojicí. Bavil jsem se, ale není to záležitost k popukání. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Posledni spolecnej film Spencera a Hilla, takze jsme cekal jen nejakej odvar z jejich slavnejsich kousku, ale dockal jsem se fakt skvelyho filmu. Prvni pulhodinka je fakt dokonala a pak tempo krapet zpomali, ale na kvalitu filmu to nema vyraznejsi vliv. Vtipy tu jsou opravdu povedeny a i kdyz se nejakej opakuje treba vickrat, porad pusobi vtipne. Terrence je porad ve forme a strili snad jeste rychlejc nez za mlada a Spencer, i kdyz vypada dost na sracky, porad umi nekoho paradne prastit po hlave. Navic tu je skvela hudba a super zaverecna bitka. Ke konci uz zacne bejt film krapet moc dojemnej, ale neni to nic tak strasnyho, aby to zkazilo zazitek z filmu. Jen ta matka vypadala fakt priserne. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Poslední společný snímek dua Spencer & Hill. Komediální spaghetti western, který svým způsobem rekapituluje jejich veškerou westernovou tvorbu. Co se týče humoru, je tu vše, na co jsme u nich zvyklí a co jsme už u nich kdysi viděli. Režie se ujal samotný Terence Hill a jelikož ve stejné době natáčel TV sérii o dobrodružstvích Luckyho Lucka, nedal si pražádnou práci s obsazením. A tak tu uvidíme většinu stejných herců. Ona je i stejná atmosféra snímku a troufám si tvrdit, že jsou použity i stejné kostýmy, včetně bílého koně, na kterém Hill jezdí a kulisy městečka. Názorný příklad toho, jak ušetřit na rozpočtu. Nakonec Hill má ten svůj bílý kostým v každém westernu. Byť se oba snaží sebevíc, není to žádný zázrak. Televizní výprava a vůbec celkový dojem, neudělá z jednoduchého příběhu veledílo. Pobavit dokáže, ale je to krapet málo. A tak jejich společné filmové rozloučení nedopadlo zrovinka nejlépe. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Posledna spolupraca dvoch legiend. Tentokrat znova vo westerne, kotre sa zvykli vyznacovat aj zmysluplnym pribehom. Napriek tomu je zapletka chatrna. Prakticky ju tvoria len epizodky vyplnene pri ceste z bodu A do bodu B, co by nebol problem, keby boli dostatocne zabavne. Ale len zhuba polovica z nich je priemerne zabavna a druha je uz dost nudna. Chemia medzi Budom a Terencom stale funguje solidne a Terence neustale Buda provokuje. Lenze v tvari sa im vek uz dost prejavil. Terence stratil ten sibalsky vyraz a Budovi väcsinu filmu poriadne ani nevidno do oci. Je tu par bitiek, ale aj v nich vidno, ze su Bud a Terence davno z formy. Ale nielen oni ale aj ti statisti, ktorych fackuju nejake extra zabavne alebo pôsobive pady nepredvedu. Zda sa, ze poriadne zostarli nielen Bud a Terence, ale aj ich skvadra kaskaderov. Celkovo film nie je ziadna slava, ale nastastie ani tragedia. Ako taku dojemnu rozlucku s dvoma legendami sa to raz vidiet oplati. 5/10. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jsou to sice slabé tři hvězdy, ale přesto jsem nemohl jinak. Terence Hill mě jako režisér rozhodně nepřesvědčil, scénář byl špatný a herecké výkony podprůměrné, ale při závěrečných titulcích jsem měl takový hřejivý pocit a ani nevím proč. Možná je to tím, že film Průseráři (nevím, který blbec vymyslel český překlad jako Blb a blbec) nebyl myšlen jako nějaký velkofilm, ale spíše jako pocta dlouholeté spolupráce dvojice budyhill. Zejména jsem měl pocit, že tímto filmem chce Hill poděkovat svému spolupracovníkovi a kamarádovi, že byl takovým skvělým parťákem. Jinak moc nechápu, proč jsou na CSFD vedeni Průseráři jako související s filmy Pravá a levá ruka ďábla a Malý unavený Joe. Kromě toho, že jsou v těchto filmech bratry,nemají filmy zase tak moc společného. Průseráři jsou spíše poctou všech westernů, kteří tito dva, ať společně nebo zvlášť natočili. Jsou tam známky nejenom už výše zmíněných, ale i trilogie Cata a Doca, Lucky Lucka nebo filmu Buddy míří na západ. Na závěr, pokud máte rádi budyhillovky, tak si film určitě užijete a zažijete pár dojemných chvil, ale pokud jste k těmto dvoum nenašli ještě cestu, tak bych tímto filmem určitě nezačínal. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém se bok po boku sešla dvojice Terence Hill a Bud Spencer. (korbitch22)

Reklama

Reklama