Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V městečku Lucky Town se před časem usadil malý chudý cirkus, v němž účinkují pouze čtyři akrobaté. Ti však dokážou pravé divy, a proto si je místní lidé velmi oblíbili a nedají na ně dopustit. A právě mezi tyto hvězdy manéže jednoho dne vpadne Cat Stevens, který se snaží uprchnout Finchovi, největšímu grázlovi v okolí, a jeho mužům. Cirkusáci raněného muže ukryjí ve svém karavanu a ochrání ho před pronásledovateli. Tím se však zapletou se do nebezpečné hry s Finchovými zabijáky. A jejich odveta a na sebe nenechá dlouho čekat. Zákeřně zavraždí nejmladšího z akrobatů, jenž náhodou zůstane na okamžik sám. Cat, který se jakž takž zotaví, proto Hutchovi navrhne, že mu na oplátku pomůže dostat Finche. Spolu se šerifem pak nastraží na všechny lotry důmyslnou léčku. Ovšem ještě dříve, než zločinci skončí za mřížemi, dostanou od Cata a Hutche pořádně za vyučenou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Keď idem pozerať komédiu v ktorej hrá Bud Spencer A Terence Hill, tak čakám humor, ale toho som sa nedočkal. Je to vážny western na americký spôsob a mňa to teda nebavilo. V onej dobe to bol isto dobrý film a hlavne keď sa neočakával humor, ale teraz je to podpriemer. A čo robil a kde bol Spencer? Prvých 30 minút som si ho nevšimol. Tento film ešte bol v poho v 90tých rokoch po revolúcií, ale vážne dnes je to nuda, ktorá sa stráca v konkurencii. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotný vážně braný western s Hillem a Spencerem v roli dvou společníků, kteří se společně s odvážnými cirkusáky postaví bandě, která odírá vesnici o majetek a jde Hillovi po krku. Nijak zvláštní western je natočen typicky pro 60. léta a ničím nevybočuje z rámce starých klasických westernů, dokonce ani spolupráce Spencera s Hillem ničím nezaujme (ale ani neurazí). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem OTŘESNÉ! Nejslabší film s Budem a Terencem. Mimořádná slátanina, kam se tohle hrabe na Bůh odpouší, já ne! PS: A co má znamenat tahleta titulní fotka? Vždyť Terence je celý film zarostlý a nikoliv oholený. PS: Dal jsem tomu šanci ještě jednou, zjišťuji že je film přecejen o něco lepší než minule, přesto stále velká slabota. Komedie ani náhodou, noční přestřelka zoufale nepřehledná a Terence s Budem velmi málo. Nevím co to Giuseppe Colizzi blbnul, když moje dva oblíbence využil v téhle kravině. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další oddechový spaghetti western, nenáročný, drsný a přesto s částečným humorným nadhledem. Nesložitá zápletka o odhalení a potření zla a zloduchů, kteří odírají prosté zlatokopy o cenné pozemky. Ale je tu známá dvojice odvážných hrdinů Cat Stevens (zajímavý Terence Hill) a Arch Hutch Bessy (Bud Spencer), kteří společně odhalují spáchané křivdy, dodávají utlačovaným potřebnou odvahu k odporu a zneškodňují neohroženě všechny protivníky s neuvěřitelnou lehkostí a samozřejmou elegancí. Dvojici doplňují černošský pistolník a cirkusový akrobat Thomas (Woody Strode), toužící po pomstě za smrt svého přítele, a Hutchův partner Baby Doll (George Eastman), předstírající z neznámých důvodů hluchoněmost. Z dalších rolí: soudce Boone (Eduardo Ciannelli), prodlužující zlatokopům jejich koncese, chladnokrevný pistolník Finch (Glauco Onorato), nejbrutálnější z mužů strany zla, cirkusoví akrobaté Hans (Alberto Dell'Acqua) a Franz (Nazzareno Zamperla), nadšení podporovatelé správné strany, ctihodný boháč Honey Fisher (Victor Buono), chamtivý původce všech nespravedlností, cirkusový principál Mamy (Lionel Stander), milující svoji práci nade vše, a cirkusoví trpaslíci (Antonio De Martino, Adriano Cornelli a Arnaldo Fabrizio). Nenáročné odreagování o vítězství dobra a spravedlnosti. Navíc s cirkusovou akrobacií a dráždivým kankánem žen. ()

Heavyman

všechny recenze uživatele

Nejhorší film s Budem a Terencem co jsem kdy viděl. Kde byl nějakej švih co jejich filmy mají a o ději ani nemluvím. A do toho ti odporní liliputáni ty mi to zhnusili úplně nejvíc, ještě jsem nikdy neviděl tak hnusný liliputány. Málem jsem zapomněl a taky nejhorší dabing s touhle dvojkou co jsem slyšel....to snad namlouval všechny jeden člověk a jen si občas přidržel nos, aby to znělo trochu jinak. Je neuvěřitelné, že hned o rok později vznikla Pravá a levá ruka ďábla, což považuji za jejich nejlepší film. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Překlad českého distributora není příliš trefný. Boot Hill neznamená v tomto případě Kopec bot, ale tzv. „hřbitov obutých“, jak byly na divokém západě označovány hřbitovy pistolníků, kteří zahynuli v souboji a tedy zemřeli obutí. (Landauer)
  • Natáčení probíhalo ve španělské Andalusii na místech: Desierto de Tabernas a ve studiích Fort Bravo Cinema Studios / Texas Hollywood a Mini Hollywood v Tabernas. Dále se natáčelo ve studiích v Římě: Dino De Laurentiis Cinematografica Studios a Elios Film. (noelcoward73)

Reklama

Reklama