Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Gordonův nepolevující liják a člověčí osazenstvo(vj. místního obveselovače Ezequiela) přetvořil nadějně rašící výhonky jen v tlející bezedné rašeliniště. // CK Dagon nabízí Last minute : Španělsko; Imboca, ráj rybářů(vhodné i pro začátečníky), nepřeberné množství ryb i rozmanitých ploutvonožců:) NEVÁHEJTE; A VYUŽIJTE TUTO JEDINEČNOU PŘÍLEŽITOST!! ()

pfa 

všechny recenze uživatele

"Šokující a drsný horor..."?! Ée?! Tak to asi spim! Jako horor tento film rozhodně nemůže obstát, jako komedie snad možná, rozhodně blbá. Tento fantasy nehoror byl pro mě docela zklamáním, už jen proto, že začátek je docela povedený. [2/1O] Zkuste raději třeba: Man Thing(5/10). ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele

Skvělej příběh, pěkně temná atmosféra a dost brutální scény. Ti kteří tu tvrdí něco o amatérismu a nulové atmosféře tak jsou dost vedle mísy tak ať se jdou rači koukat na novej Pátek nebo Nový měsíc a pořádny horory jako je tento nechaj dospělým a těm kteří ho dokážou náležitě ocenit. Já byl spokojenej víc takových. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Další Gordonova lovecraftovka se skvělým příběhem a velmi dobře vystavěným napětím. Herci jsou neznámí, ale hrají obstojně a masky zmutovaných vesnických balíků jsou výborné. Kdyby jen nebylo těch příšerných digitálních efektů! Scénář by podle mého názoru mohl být taky ještě trochu lepší, v některých scénách mi připadalo, že není úplně využit jejich potenciál, ale stejně jsem se moc dobře bavil. Kdyby bylo do tohohle ambiciózního filmu vraženo víc peněz, bylo by to super. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Dagonovi by mnohem více než stopáž celovečerního filmu slušelo zpracování v podobě epizody seriálu jako třeba Krajní Meze. Celou první hodinu se stejně neděje vcelku nic zajímavého, kromě pár nechtěně komických scének mě film dost nudil. Masky a speciální efekty jsou až na scénu stažení kůže z hlavy velmi laciné. Je to prostě další z řady těch horších filmů dua Yuzna, Gordon. A dobrá rada na závěr - jestli si nechcete Dagona zhnusit více než je nutné, nedívejte se na to s českým dabingem. I na to že se ve filmu moc nemluví, nemá to daleko od úrovně polského dabingu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)
  • Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu". (DanteZ)
  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama