Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Recenze (456)

francis 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie (parodie na spaghetti westerny) Terence Hilla. Narozdíl od jiných (povětšinou s Budem, tady ovšem bez něj) tentokrát naprosto dotažená, bez slabých míst, a hlavně, je to extrémní supersranda. Má to hlavu a patu, je to neskutečně romantický (v rámci parodie samozřejmě), choreografie rvaček nadprůměrná a přehrávání tentokrát nepřekračuje hranici trapnosti. Přitom Enzo Barboni pracoval v podstatě se stejným týmem, jako u většiny filmů z toho období. Že by byl Bud Spencer tak silnej rozkladnej element? Jo a českej dabing je kouzelnej. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Báječná westernová komedie, nejlepší ze samostatných filmů Terence Hilla. V pozadí příběhu o tom, jak tři pobudové vychovávají syna svého zesnulého přítele k obrazu svému, je melancholická linie nenávratného konce Divokého západu. Ale zábavy je opravdu hodně a rovněž dostatek skvělých hlášek ("Jsem entomolog."-Takovej mladej a už tak nemocnej, to jako Angličan"-"Ne, to byl tuberák."..."Viděl jsem ženský, který se chytli na chlapy co je skopali, ale takovou co se chytne na knížky jsem ještě neviděl"..."To je ale krásné pondělí".-"Je sobota!"-"Ale vždyť včera byla neděle, tak dnes...-"Je sobota!"...). A do toho všeho vynikající dabing (Terence Hilla namluvil skvěle Vladimír Brabec). Zábava a oddychovka jak vyšitá. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, že ty body jsou hlavně z nostalgie, ale Terence Hill je v tomhle prostě parádní, jako dobrák, který se má stát padouchem, protože si to otec přál. Je to i film nostalgický vzhledem k Divokému západu, což je takové trochu smutné, hlavně v závěru. Film funguje jako komedie i jako western, což se cení. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se královsky. Příběh spolu s jeho vývojem není jedinečný, ale bohatě stačí na to, aby humor vyskočil i z nenadálých míst. S gradováním a odlištnostmi nešlo pracovat o moc lépe, ideálně funguje i chemie mezi zúčastněnými a dodává filmu osobitý ráz. A i když mají různé scény opakující se schéma, tak vždy dojde k obměně, která je dělá hravějšími a vyšperkovanějšími a trumfne tu předchozí. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podivné dedičstvo je príjemný film na sobotné odpoludnie. Videl som ho teda v optimálnom čase a nevidel som ho po prvý krát. Stále je zábavný a vtipný, len som mal pocit, ako keď sa v spoločnosti rozprávajú vtipy a človek sa smeje aj na tých, ktoré pozná, aj na tých, ktoré už počul lepšie interpretované, len aby nekazil všeobecnú pohodu. Nemožno spochybniť viackrát opisované kvality filmu. Problém spočíva iba v tom, že už neponúkne nič viac, než to, čo ponúkol už pri premiérovom zhliadnutí. Takže za tri. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • V čase 6:30 je Bull Schmidt (Gregory Walcott) neozbrojen, v následujícím záběru je však již opásán pásem s náboji a pistolí. (sator)
  • V úvodních titulcích a následných přechodových záběrech je úzkorozchodná železnice Durango Silverton. Jedná se zcela zjevně o záběry z úvodních a závěrečných titulků filmu Podporujte svého pistolníka! (1971). Úzkorozchodná železnice Durango and Silverton, často zkracovaná jako D&SNG, je úzkorozchodná historická železnice, která funguje na 45,2 mílovém úseku trati mezi Durangem a Silvertonem v americkém státě Colorado. (sator)
  • Film se natáčel v okolí Plitvických jezer chorvatského Národního parku. (Landauer)

Reklama

Reklama