Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (9)

  • V čase 6:30 je Bull Schmidt (Gregory Walcott) neozbrojen, v následujícím záběru je však již opásán pásem s náboji a pistolí. (sator)
  • Ve věznici, odkud Bull (Gregory Walcott) a Holy Joe (Harry Carey Jr.) osvobozují Opičáka Smitha (Dominic Barto), jim dozorce (Jean Louis) říká, že vlajka USA má 42 hvězd. Pokud pomineme, že takový počet na vlajce nikdy nebyl, tak v roce 1880, kdy se má příběh odehrávat, jich měla pouze 38. Až 4. července 1890 přijetím dalších pěti států (Montana, Severní a Jižní Dakota, Idaho, Washington) stoupl počet hvězd na 43. (Robbi)
  • Když je Morton (Riccardo Pizzuti) poražen a svalí se k zemi, skutálí se k němu tyč, o kterou se opíral. V následujícím záběru, když Mortona zvedají jeho kumpáni, se tyč na svém místě nenachází. (vyfuk)

Reklama

Reklama