Reklama

Reklama

Sudá a lichá

  • Itálie Pari e dispari (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva rozkmotření bratři se musí spojit v boji proti cinknutému světu hazardu. A možná i něco vyhrát... Floridské pobřeží hostí sportovní hry, kde změří síly ti nejlepší z nejlepších amerického námořnictva, pěchoty i letectva. Fair play ale ohrožuje mafie, která podvody a vyhrožováním ohýbá výsledky a vydělává na sázkách. K tajnému úkolu je tak povolán poručík Johnny Ferpo (Terence Hill), aby hazardní podsvětí odhalil. Ještě před tím ho však čeká náročnější mise: přesvědčit svého odcizeného bratra, s nímž ho pojí snad jen otcovo příjmení a láska k fazolím na cibulce, aby se k němu přidal. Charlie Ferpo (Bud Spencer) ale se světem hazardu nadobro skončil a úplně mu stačí jezdit se svým kamionem. Aby bratra přesvědčil, bude se Johnny muset uchýlit k tvrdšímu vyjednávání. Jako třeba prohrát Charlieho tirák v pokeru nebo mu nalhat, že jejich taťka oslepl a nutně potřebuje peníze na operaci. A to je teprve začátek jejich eskapád, při setkání s mafií budou navíc lítat pánve, tága i kulečníkové koule a samozřejmě také facky... Jednu z nejznámějších komedií Buda Spencera a Terence Hilla natočil Sergio Corbucci v italsko-americké koprodukci. Zatímco pro komediální duo šlo už o jedenáctou spolupráci v hlavních rolích, režisér s nimi točil vůbec poprvé. Všichni tři sice platili za výrazné postavy spaghetti westernu, Corbucci ale tehdy točil hlavně s Francem Nerem. Sudá a lichá (1978) se nakonec stala jedním z vrcholů spencerhillovské série a výrazným zástupcem žánrové vlny, kdy se italský film posunul od westernů k akčnímu policejnímu žánru – důraz na bombastickou akci, překombinované podfuky a groteskový humor ovšem zůstal. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

heyda 

všechny recenze uživatele

Dobrý film (určitě né nejlepší od této dvojice!!!), ale nemůžu ho najít s klasickým dabingem, takže celkem hrůza poslouchat Větrovce a Novotného. Prostě Terence Hill je pro mě odjakživa Pavel Trávníček a u Bud Spencera respektuju jen dva dabéry a to: Jana Schánilce a toho druhýho si teď nevybavím :D .... ale zjistím to :) ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Spencer+Hill. Zábavný příběh o tom, jak se dva bratři, kteří netušili že sou bratři, dozvědí že sou bratři, ale vlastně to nejsou bratři :) Prostě film přimo narvaný nepřeberným množstvým gagů. Najdeme zde docela přijemný humor, který diváka pohladí po duši. "Pistáciová došla, máme čokoládovou, jahodovou, tuti-fruti, karamelovou a kávovou.""Tak dobře víte co, dejte mi jednu čokoládovou, pak kopeček jahodové, jeden kopeček karamelové a jeden tuti-fruti.........jo a taky prosím jeden pistáciové." ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer a Terence Hill, bratři Ferpové, Charlie a Johny. Jeden o druhém nevědili. Náhoda je svedla dohromady. No, ale Johny ji trochu pomohl. Oba dva mají pěkně vykutáleného tatínka, který si hraje na slepce a tvrdí, že za to může mafie. Novější dabing se bohužel příliš nepovedl. Původní byl mnohem lepší. Ale i tak je to komedie, která se neokouká. Jeden z filmů, na kterých jsem vyrostla. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Navnazen zdejšími vesměs kladnými komentáři jsem se rozhodl, že opráším toto DVD a zhlédnu ho. Když to mám hodnotit, tak bohužel je to pro mě veliké zklamání a možná nejhorší dílo od Spencera a Hilla pro mě osobně vůbec. Nechápu, jak toto může být považováno za jednu z nejproslulejších komedií od této dvojky. Už si ji asi nikdy nepustím. Hodnotím to dvěma hvězdami, abych tu mezi vámi nevypadal takl blbě. Jinak by to bylo za jednu! ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

"Já když spím a někdo mně tak naráz probudí vždycky pláču, když pláču rozčílím se a když se rozčílím tak musím vstát a když vstanu tak se naštvu a když se naštvu tak se musím nějak odreagovat".....a pak už je to všem jasné PRáááásk.mlask...bum!! Já když se potřebuju odreagovat tak si pustim tenhle film. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Bud Spencer vydávající se za Ramona Seranna nastupuje ke zvláštní hře - Jai alai. Ke hře je potřeba míček, potažený kozí kůží o hmotnosti 125-140 gramů a speciálně upravená proutěná rukavice, též nazývána cesta. Hraje se na kurtu, který je obklopen třemi zdmi. Cílem hry je míček po odrazu zachytit do cesty, nejvýše po jednom dopadu na zem a velmi prudce s ním švihnout o zeď tak, aby váš protihráč měl problémy s jeho následným chycením. Odpálené míčky kolikrát létají i rychlostí kolem 300 km/h. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama