Reklama

Reklama

Sudá a lichá

  • Itálie Pari e dispari (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva rozkmotření bratři se musí spojit v boji proti cinknutému světu hazardu. A možná i něco vyhrát... Floridské pobřeží hostí sportovní hry, kde změří síly ti nejlepší z nejlepších amerického námořnictva, pěchoty i letectva. Fair play ale ohrožuje mafie, která podvody a vyhrožováním ohýbá výsledky a vydělává na sázkách. K tajnému úkolu je tak povolán poručík Johnny Ferpo (Terence Hill), aby hazardní podsvětí odhalil. Ještě před tím ho však čeká náročnější mise: přesvědčit svého odcizeného bratra, s nímž ho pojí snad jen otcovo příjmení a láska k fazolím na cibulce, aby se k němu přidal. Charlie Ferpo (Bud Spencer) ale se světem hazardu nadobro skončil a úplně mu stačí jezdit se svým kamionem. Aby bratra přesvědčil, bude se Johnny muset uchýlit k tvrdšímu vyjednávání. Jako třeba prohrát Charlieho tirák v pokeru nebo mu nalhat, že jejich taťka oslepl a nutně potřebuje peníze na operaci. A to je teprve začátek jejich eskapád, při setkání s mafií budou navíc lítat pánve, tága i kulečníkové koule a samozřejmě také facky... Jednu z nejznámějších komedií Buda Spencera a Terence Hilla natočil Sergio Corbucci v italsko-americké koprodukci. Zatímco pro komediální duo šlo už o jedenáctou spolupráci v hlavních rolích, režisér s nimi točil vůbec poprvé. Všichni tři sice platili za výrazné postavy spaghetti westernu, Corbucci ale tehdy točil hlavně s Francem Nerem. Sudá a lichá (1978) se nakonec stala jedním z vrcholů spencerhillovské série a výrazným zástupcem žánrové vlny, kdy se italský film posunul od westernů k akčnímu policejnímu žánru – důraz na bombastickou akci, překombinované podfuky a groteskový humor ovšem zůstal. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

Han22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, tenhle film jsem nikdy neviděl, možná proto těžko můžu hodnotit nostalgickým okem. Sudá a lichá nemá pro mě ten správný spád a ani dost bitek. Místo toho se jedná o obyčejnou podrazáckou komedii, kde se Spencer a Hill pohybují v prostředí sázek, zflixlovaných závodů a hazardních her a snaží se obrat lumpy a nepodrazit jeden druhého. Je tu čiperný taťka, párkrát se člověk zasměje (zmiňovaná zmrzlina mi připomíná tupost některých lidí v reálu) a Hill s velkou chutí mlátí grázly přes prsty, ale jinak je to slabší. A ten dabing s Větrovcem a Novotným je opravdu příšerný. PS: A jako již tradičně, dvojice na konci ostrouhá a nezůstanou jim žádné peníze - to jako by bylo u jejich filmů pravidlem. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Tihle dva chlapi prostě snad nikdy nestřílí.Za to však ani za nic nešetří svými pěstmi.Sudá a lichá je jen další příklad že to tak je.Tuhle italskou komickou dvojku prostě mám hrozně rád a jejich filmy prostě miluju a toto je jedna z těch výborných komedií které opravdu stojí za to vidět.Filmy z Evropy jsou dost dobré a především z Anglie, Itálie a Francie a ty komedie z Evropy jsou zkrátka skvělé.Sudá a lichá je další příklad u kterého by se v Hollywoodu měli učit jak má vypadat perfektní komedie.100% ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů této dvojce. Kromě klasických rvaček nabízí i atraktivní prostředí floridských sportovních podniků (závody na člunech, pelota). Scéna kdy T.Hill hraje naivního nováčka v pokeru je velice sladká, stejně jako pozdější scény této karetní hry na palubě jachty. Nezapomenutelná je rovněž scéna kdy Bud Spencer v přestrojení za mimino "vypráská" z domu dva zabijáky. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů téměř nerozlučné dvojice Hill + Spencer je opět dlážděn kupou soubojů, jejichž choreografie je vtipná, zábavná i reálná. Naprosto neškodný film pro kohokoli je příběhem řidiče kamionu, jehož bratr pracuje pro námořní policii a nutně potřebuje jeho spolupráci při dopadení gangu, který ovládá sázkařský svět v Miami. Přesvědčí ho mnohými lstmi a lžemi, které jsou však ku prospěchu věci a my se tak můžeme těšit nejen na velkou závěrečnou bitku na velké výletní lodi s kasiny a hernami, ale i na hodně fackovacích scén. Ačkoliv je to dnes už docela postarší zábava, stále to dokáže vzbudit úsměv na rtech především u těch diváků, kteří s těmito dvěma hrdiny vyrostli. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 - Kdysi davno bych dal i vice, ale preci jenom s pribyvajicim vekem asi ztracim soudnost - je to film, jakych tato dvojice udelala dostatek a najdete tam vsechno v podobne a ocekavane mire: humor, fackovacky, hlasky, takze jestli je to vas salek kavy, tak prosim, urcite se kralovsky pobavite - tentokrat ve slunne Americe. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Bud Spencer vydávající se za Ramona Seranna nastupuje ke zvláštní hře - Jai alai. Ke hře je potřeba míček, potažený kozí kůží o hmotnosti 125-140 gramů a speciálně upravená proutěná rukavice, též nazývána cesta. Hraje se na kurtu, který je obklopen třemi zdmi. Cílem hry je míček po odrazu zachytit do cesty, nejvýše po jednom dopadu na zem a velmi prudce s ním švihnout o zeď tak, aby váš protihráč měl problémy s jeho následným chycením. Odpálené míčky kolikrát létají i rychlostí kolem 300 km/h. (Stocki)
  • V místnosti, kde Charlie a Johnny hrají biliard, zní píseň "Andělé a fazole". Tuto píseň nazpíval Bud Spencer. (Terva)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama