Reklama

Reklama

Sudá a lichá

  • Itálie Pari e dispari (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva rozkmotření bratři se musí spojit v boji proti cinknutému světu hazardu. A možná i něco vyhrát... Floridské pobřeží hostí sportovní hry, kde změří síly ti nejlepší z nejlepších amerického námořnictva, pěchoty i letectva. Fair play ale ohrožuje mafie, která podvody a vyhrožováním ohýbá výsledky a vydělává na sázkách. K tajnému úkolu je tak povolán poručík Johnny Ferpo (Terence Hill), aby hazardní podsvětí odhalil. Ještě před tím ho však čeká náročnější mise: přesvědčit svého odcizeného bratra, s nímž ho pojí snad jen otcovo příjmení a láska k fazolím na cibulce, aby se k němu přidal. Charlie Ferpo (Bud Spencer) ale se světem hazardu nadobro skončil a úplně mu stačí jezdit se svým kamionem. Aby bratra přesvědčil, bude se Johnny muset uchýlit k tvrdšímu vyjednávání. Jako třeba prohrát Charlieho tirák v pokeru nebo mu nalhat, že jejich taťka oslepl a nutně potřebuje peníze na operaci. A to je teprve začátek jejich eskapád, při setkání s mafií budou navíc lítat pánve, tága i kulečníkové koule a samozřejmě také facky... Jednu z nejznámějších komedií Buda Spencera a Terence Hilla natočil Sergio Corbucci v italsko-americké koprodukci. Zatímco pro komediální duo šlo už o jedenáctou spolupráci v hlavních rolích, režisér s nimi točil vůbec poprvé. Všichni tři sice platili za výrazné postavy spaghetti westernu, Corbucci ale tehdy točil hlavně s Francem Nerem. Sudá a lichá (1978) se nakonec stala jedním z vrcholů spencerhillovské série a výrazným zástupcem žánrové vlny, kdy se italský film posunul od westernů k akčnímu policejnímu žánru – důraz na bombastickou akci, překombinované podfuky a groteskový humor ovšem zůstal. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Plynule navazuji na svůj komentář k jinému filmu této dvojice, a musím říct, že i zde se pan Fuchs nezapomenutelně projevil. Zajisté každého zajímá, jak to, že ti dva byli tak neprůstřelní a nepřemožitelní. Samozřejmě proto, že používali tehdy horkou Fuksovu novinku, krém WS Platinum. Takže byli chráněni před poškrábáním diamantovým diamantovým prstenem či jakýmikoli jinými negativními vnějšími vlivy, pěsti padouchů nevyjímaje, a když na ně někdo vystřelil nebo nedejbóže prodělali "kakatragédii", tj. poexkrementování libovolným množstvím ptáků, stačilo pouze jedním tahem rozetřít a mohli zase jít, jejich tváře se leskly stejně jako dřív na 99,2% podle kalibrovaného leskoměru!. Bohužel, prototyp leštěnky měl tehdy ještě jisté nevychytané mušky, např. nechránil před teplem, takže třetí fotografie v galerii tohoto filmu ukazuje, jak to dopadlo, když si Spencer chtěl na Hillově tváři usmažit vajíčka. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Moje pravidlo, sledovať iba filmy nad 80 % ma niekedy zavedie k predstaviteľovi vzájomne neodlíšiteľným filmov dvojice Hill-Spencer. Hanbím sa za dopozeranie filmu do konca. Možno pred desiatkami rokov sa dalo zabaviť na jednom-dvoch filmoch tejto dvojice, ale nadšenie súčasného diváka nad nimi by sa nemalo podceňovať. Tie dve hviezdičky sú za vydarený dabing. ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jeden z nejlepších filmů s legendární dvojkou Bud Spencer a Terrence Hill, který by neměl chybět ve sbírce žádného fanouška potrhlých italských komedií. Tento kousek, v tom nejlepším slova smyslu, charakterizuje celé portfólio filmů s touto oblíbenou dvojicí. Opět nám tvůrci naservírovali nekonečné množství osobitých soubojů, rvaček, vtipných scén a hlášek, takže se po celé trvání filmu nenudíte. Za zmínku rozhodně stojí legendární scéna s pistáciovou zmrzlinou. Pochválit musím i skvělý příběh, který svede dohromady dva nevlastní bratry, kteří se snaží zničit sázkařskou mafii a nebojí se k tomu použít ty nejpodlejší metody. Z celé komedie doslova čiší dobrá nálada, která je ukotvena i skvělým výběrem prostředí a výbornou hudbou. Tvůrcům se také povedl výběr vedlejších herců, kteří do filmu výborně zapadají. Celkově nezbývá než konstatovat, že se jedná o skvělou komedii, která patří k mým nejoblíbenějším s touto nerozlučnou dvojkou. Moje hodnocení 85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Co sa tyka bitiek, tak sa ich dockame neurekom. Rovnako ako nejakych dalsich akcnych scen ako su rôzne zavody. Ale zapletka je znova dost chatrna. Nastastie to nie je tak zle ako u filmu Ak sa nahneváme, budeme zlí, kde som mal pocit, ze ziadna zapletka ani neexistuje. Viac sa mi pacila prva polovica v ktorej Hill neustale provokuje Spencera. V tej druhej to uz su skoro nonstop akcne sceny. Sice kvalitne, ale po chvili to pôsobilo monotonne. Vysledkom je taky dobry standard, ktory aj po rokoch stale slusne pobaví. 6/10. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Když budu hodně shovívavý, zaslouží si film průměr, protože mám Šimona a Matouše rád z dětství. Jako dospělý ale takové přehlídce špatných a trapných scén a hloupých dialogů nevěřím. Klasická dvojice Šimon a Matouš tady nefunguje, protože na začátku se oba hrdinové neznají. A to bude asi ten problém. Bud Spencer je řidičem náklaďáku, zatímco Terence Hill policista. Příběh je přinejlepším zvláštní. Zaprvé téměř každá postava má úchylku na sázení se o cokoliv, zadruhé má Hill za úkol najmout na nějakou policejní práci Spencera, protože ten je bývalým policistou. Problém je, že Hill se prostě snaží seznámit se Spencerem a z následných situací vznikají všelijaké trapné scénky, ke kterým by v reálném životě došlo asi s 1% pravděpodobností. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Keď sa počas automobilových pretekov míňajú Johnny (Terence Hill) a Charlie (Bud Spencer) a hádajú sa, môžeme vidieť, že idú pred ostatnými autami a vedľa nich nikto nie je. Avšak v záberoch vnútri Charlieho auta môžeme vidieť vedľa okna autá, ktoré tam nemajú čo robiť. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno