Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Trumfové eso je ještě snad o dvě třídy lepší než jeho předchůdce Bůh odpouští, já ne!Film je vtipný, napínavý a hudba dokonalá. Když k tomu připočtu ještě skvělé herecké výkony trojice Hill x Spencer x Wallach, tak se jedná o naprostou dokonalost. Jinak závěrečná přestřelka v casinu by měla být zapsána do historie filmografie, to je totiž opravdu něco. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Giuzeppe Collizi nenatočil se Spencerem a Hillem mnoho filmů, ale ty z konce šedesátých let (spaghetti-westerny), přesněji řečeno tento a hlavně tenhle se podle mě řadí ke špičkám žánru. Původně jsem si myslel, že jde o nějakou zpřízněnost s pravýma a levýma rukama rukama ďábla, ale byl jsem "příjemně zklamán." Netypické, drsnější a vtipné. Buda Spencera v některých starších filmech dabuje Rudolf Hrušínský II. (dále např. Charleston, Miliónový brouk) a není to vůbec špatné! Celé! Tedy všechno!!! ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: ÚPF = XII./ 1983+ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 23.8.1986, réžia českého znenia (ÚPF) = MARIE FRONKOVÁ+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 2 = 23.1.2015, v pôvodnom znení s titulkami - Amatéri z NOVY to predabovali, ale ČT chvalabohu v roku 2004 vytiahla z archívu pôvodný kinodabing, ktorý jediný mi poskytol neopakovateľný zážitok z filmu. (29.7.2009) ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie filmu "Boh odpúšťa... ja nie!" sa nesie v podobnom duchu, teda dej má viac bližšie ku klasickému westernu ako ku komédii. Napriek tomu, že v tomto filme Spencer a Hill sa viac blížia k filmom, v akých ich väčšinou poznáme, ich typických a zábavných bitiek si užijeme len veľmi málo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Terence Hiull a Bud Spencer na divokém západě. Oba jsou šikézně oblečený a sekunduje jim velká spousta známých herců, kteří jsou skoro nedílnou součástí příběhů této dvojice. CITÁT - Vytřepu z něj nějaký drobný, ať máme něco do důchodu........ Westernová komedie, kde nejde vůbec o peníze, ale o čest. Nebo obráceně? Jednomu je to jedno, druhý zuří. CITÁT - Můj děda vždycky říkával........ Musím však přiznat, že na můj vkus je tam moc mrtvol. Masakr okolo 56 minuty mi v dnešní době do příběhu nesedí, ikdyž tenkrát jsem se určitě mohl potrhat smíchy. Povedený hudební doprovod jen podkresluje kostru samotného příběhu. Příběh je jednoduchý a velmi povedený. Ale má to své mouchy, něco je zbytečné a něco i lehce nudné. CITÁT - Tohle mi něco připomíná....... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama