Reklama

Reklama

Orphan Black

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 6
Kanada, (2013–2017), 36 h 39 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Kristian Bruun, Skyler Wexler, Evelyne Brochu, Dylan Bruce, Ari Millen, James Frain (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sarah se stane svědkem sebevraždy ženy, která vypadá přesně jako ona. Začne se za ni vydávat a ponoří se do světa plného tajemství. (Netflix)

Videa (90)

Trailer 6

Recenze (78)

ICTS 

všechny recenze uživatele

Žena jménem Sarah Manning vidí ženu na nástupišti, kterou nikdy předtím neviděla, ale vypadá naprosto identicky jako ona. Neznámá žena spáchá sebevraždu, Sarah toho využije a ukradne jí identitu - od té chvíle je součástí bláznivé polévky polorealistických klonovacích technik a tajného genetického inženýrství. Je to skvěle napsaná a dokonale promyšlená série. Velký podíl na tom má pozoruhodný výkon relativně neznámé Tatiany Maslany. O tomto seriálu jsem věděla dlouho, ale neměla jsem nějakou motivaci se na něho podívat. Bránil mi to můj odpor k Sci-fi žánru. Pak ale nastal zlomový den, kdy jsem se nudila a narazila jsem na něho na Netflixu. Jsem strašně ráda, že jsem seriálu dala šanci, protože co se z toho vyklube je až k neuvěření. Opravdu mohu říci, že neznám žádný jiný seriál, který by se téhle bombě jednoznačně vyrovnal. Jsem ráda, že jsem mohla být svědkem takové geniality. Nejvíce, co mě na tomto seriálu mrzí je to, jak nedoceněný je a o Tatianě ani nemluvím. Další věc, proč je seriál tak úžasný, je ta, že má skvělou hudbu. Všimla jsem si, že často hraje hudba, což uvádí diváka do většího rozpoložení a napínavosti. Zaujalo mě, že i když hraje Tatiana pět hlavních postav(a více), nepřijde vám vůbec, že všechny postavy hraje jen jedna herečka. Postavy jsou tak rozdílné, jak chováním, tak vzhledem. A na akcenty nesmím zapomenout-Tatiana zvládne jak ukrajinský, americký, tak britský, a to je samotná Kanaďanka. Naprosto smekám. Toto bylo přímo porno pro všechny moje smysly. Každá věc na tomto seriálu byla úžasná a hlavní hrdinky byly pro mě jakou rodina. Nejoblíbejnější postavy: Cosima, Helena, Alison #CloneClub Forever ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som objavil v podstate úplnou náhodou a to len nedávno, bohužiaľ až po jeho konci, čo to je škoda, pretože ma už od začiatku začal veľmi baviť. Zatiaľ čo prvá séria bola ešte taká rozjazdová a akoby načrtla osnovu celého seriálu, tak v tých ďalších sa dej začal pekne rozvíjať a postupne sa vysvetlilo všetko čo bolo na začiatku nejasné a zahmlené a tým pádom to postupne začalo dávať zmysel - a to sa mi na tomto seriáli veľmi páčilo. Tatiana Maslany, ktorú som predtým v živote nevidel a nepočul, odviedla doslova excelentnú prácu ako hlavná herečka. Bravúrne dokázala zahrať všetky rozdielne sa správajúce charaktery a napodobniť rôzne druhy prízvukov, vďaka čomu mal seriál na čom stavať. Môj obľúbený klon bola Rachel :) Zloduška, ale napriek tomu som ju mal rád keď sa objavila na obrazovke. A potom Helena, šialená a nebezpečná, ale zároveň veľmi zábavná a s dokonalým východoeurópskym prízvukom :) Lenže zároveň moja neobľúbená postava bola malá Kira, ja proste detské postavy v seriáloch nemusím a ona začala byť časom fakt dosť otravná. To že mal seriál len päť sérií ma mrzí, lebo by som bol veľmi rád, ak by ešte pokračoval, ale zároveň je to tak aj dobre, lebo sa zbytočne nenaťahoval do nekonečna a našťastie to nestihlo dôjsť do fázy, kedy by sa už vyslovene varilo len z vody. Koniec sa niesol v pozitívnom duchu, aj keď tam boli aj nejaké jemne dramatické scény. Takže aby som to nejako uzavrel, za mňa silné štyri hviezdičky a veľmi pekné spestrenie viacerých neskorých večerov februára a marca tohto roku. ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou další seriálovej maraton, ale tentokrát to nebylo úmyslný. U Dextera to byl plánovaný, ale tady jsem nečekal vůbec nic. Prostě jsem se nudil, tak jsem si pouštěl první díly všelijakejch seriálů, které jsem ještě neviděl a pak jsem narazil na Orphan Black a vzpomněl jsem si na Hellstruck, jak mi to doporučovala, tak jsem si dal jeden díl a tak jsem si oblíbil Sarah, že jsem si pustil další díl a tak to šlo až do dílu 10týho. Ve tři hodiny ráno jsem si říkal, že bych už mohl skončit, ale konec 9 dílu mě tak navnadil, že jsem musel zkouknout i poslední díl. Naprosto strhující a skvělej příběh, který je doplněn o úžasnej výkon Tatiany, který hraje božsky a všechny její klon jsem si oblíbil. Teda až na Alison, která byla taková ta klasická kráva, ale nakonec jsem si jí oblíbil taky. Dokonce jsem si oblíbil i vedlejší role, což moc často nedělám. Vic i když byl kretén mi nějak přirostl k srdci a jeho situace v seriálu mě strašně bavili. Konečně zase úžasnej seriál, jediný mínus je, že musim na druhou sérii čekat takovou dobu. Už aby to bylo, páč to skončilo dost blbě. Oblíbené postavy: Sarah, Cosima, Helena, Vic, Fe. Prostě skoro každá postava je boží! Miluju ten seriál.... ...Jak se pozná posranej seriál? Tím že je v každém díle několik vražd a stejně to příšerně nudí. Druhá série stojí za hovno, totálně mě nebaví a dokonce jsem přestal mít rád postavy, co jsem rád měl, takže přestávám druhou sérii sledovat, akorát bych si ještě víc zkazil mínění o tomhle seriálu. A to jsem ho měl po první sérii chvíli v topce, příšerná škoda. ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Orphan Black absolutně stojí na skvělém hereckém výkonu Tatiany Maslany, která velmi věrohodně ztvárňuje všechny své klony. Jak ale seriál postupuje a příběh je čím dál zamotanější, tak začíná ztrácet na libosti, alespoň pro mne. 1. a 2. série jsou pro mne vrcholem. Třetí série je prozatím zklamání, uvidíme jak se to dál posune. ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Hrát 11 postav tak, že Vám vlastně nedochází, že je všechny hraje jedna jediná herečka... to dokáže Tatiana Maslany. Když na tenhle seriál koukám, mám prostě pocit, že tu je tak strašně moc postav... a přitom je takřka všechny hraje Tatiana... za to klobouk dolů, protože to zvládá famózně. Příběh mě stále baví, ale to nejlepší je skutečně to její herectví. Chystá se pátá série a já se nemůžu dočkat až Tatianu zase uvidím na obrazovce. ()

Galerie (1 496)

Zajímavosti (19)

  • Jordan Gavaris, který hraje Felixe, údajně neměl roli dostat, odmítl se však smířit s tímto verdiktem a po inspiraci videoklipem Micka Jaggera "Dancing in the Street" si připravil vlastní upravené vystoupení v tomto duchu a tím tvůrce přesvědčil. (Eržik)
  • Evelyne Brochu, která hraje Delphine, byla jednou z hereček, která kandidovala na hlavní roli. Nebyla obsazena, ale část Delphine byla napsána speciálně pro ni. (ICTS)
  • Seriál měl vědeckou konzultantku, která se jmenovala Cosima Herter. Podle ní je také pojmenována hlavní postava Cosima Niehaus. (ICTS)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama