Reklama

Reklama

Orphan Black

(seriál)
všechny plakáty
Trailer 1
Kanada, (2013–2017), 36 h 39 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Tatiana Maslany, Jordan Gavaris, Maria Doyle Kennedy, Kevin Hanchard, Kristian Bruun, Skyler Wexler, Evelyne Brochu, Dylan Bruce, Ari Millen, James Frain (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sarah se stane svědkem sebevraždy ženy, která vypadá přesně jako ona. Začne se za ni vydávat a ponoří se do světa plného tajemství. (Netflix)

Videa (90)

Trailer 1

Recenze (78)

emma53 

všechny recenze uživatele

A neb jak jedna ženská utáhne celý seriál. Tímto se mně nesmazatelně vryla do paměti neskutečně brilantním výkonem Tatiana Maslany. To je jeden z těch seriálů, který ať ohodnotíte jakkoliv, tak já to pochopím. Osobně jsem si chvílemi rvala vlasy nad některými situacemi a momenty, chvílemi jsem jásala, ale ve výsledku jsem se stala totálně závislou od jedničky až do desítky. Desítku už šili sice hodně horkou jehlou, ale má našlápnuto na další sérii, tak uvidíme. Já se zkrátka báječně bavila a to se cení ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som objavil v podstate úplnou náhodou a to len nedávno, bohužiaľ až po jeho konci, čo to je škoda, pretože ma už od začiatku začal veľmi baviť. Zatiaľ čo prvá séria bola ešte taká rozjazdová a akoby načrtla osnovu celého seriálu, tak v tých ďalších sa dej začal pekne rozvíjať a postupne sa vysvetlilo všetko čo bolo na začiatku nejasné a zahmlené a tým pádom to postupne začalo dávať zmysel - a to sa mi na tomto seriáli veľmi páčilo. Tatiana Maslany, ktorú som predtým v živote nevidel a nepočul, odviedla doslova excelentnú prácu ako hlavná herečka. Bravúrne dokázala zahrať všetky rozdielne sa správajúce charaktery a napodobniť rôzne druhy prízvukov, vďaka čomu mal seriál na čom stavať. Môj obľúbený klon bola Rachel :) Zloduška, ale napriek tomu som ju mal rád keď sa objavila na obrazovke. A potom Helena, šialená a nebezpečná, ale zároveň veľmi zábavná a s dokonalým východoeurópskym prízvukom :) Lenže zároveň moja neobľúbená postava bola malá Kira, ja proste detské postavy v seriáloch nemusím a ona začala byť časom fakt dosť otravná. To že mal seriál len päť sérií ma mrzí, lebo by som bol veľmi rád, ak by ešte pokračoval, ale zároveň je to tak aj dobre, lebo sa zbytočne nenaťahoval do nekonečna a našťastie to nestihlo dôjsť do fázy, kedy by sa už vyslovene varilo len z vody. Koniec sa niesol v pozitívnom duchu, aj keď tam boli aj nejaké jemne dramatické scény. Takže aby som to nejako uzavrel, za mňa silné štyri hviezdičky a veľmi pekné spestrenie viacerých neskorých večerov februára a marca tohto roku. ()

Reklama

ICTS 

všechny recenze uživatele

Žena jménem Sarah Manning vidí ženu na nástupišti, kterou nikdy předtím neviděla, ale vypadá naprosto identicky jako ona. Neznámá žena spáchá sebevraždu, Sarah toho využije a ukradne jí identitu - od té chvíle je součástí bláznivé polévky polorealistických klonovacích technik a tajného genetického inženýrství. Je to skvěle napsaná a dokonale promyšlená série. Velký podíl na tom má pozoruhodný výkon relativně neznámé Tatiany Maslany. O tomto seriálu jsem věděla dlouho, ale neměla jsem nějakou motivaci se na něho podívat. Bránil mi to můj odpor k Sci-fi žánru. Pak ale nastal zlomový den, kdy jsem se nudila a narazila jsem na něho na Netflixu. Jsem strašně ráda, že jsem seriálu dala šanci, protože co se z toho vyklube je až k neuvěření. Opravdu mohu říci, že neznám žádný jiný seriál, který by se téhle bombě jednoznačně vyrovnal. Jsem ráda, že jsem mohla být svědkem takové geniality. Nejvíce, co mě na tomto seriálu mrzí je to, jak nedoceněný je a o Tatianě ani nemluvím. Další věc, proč je seriál tak úžasný, je ta, že má skvělou hudbu. Všimla jsem si, že často hraje hudba, což uvádí diváka do většího rozpoložení a napínavosti. Zaujalo mě, že i když hraje Tatiana pět hlavních postav(a více), nepřijde vám vůbec, že všechny postavy hraje jen jedna herečka. Postavy jsou tak rozdílné, jak chováním, tak vzhledem. A na akcenty nesmím zapomenout-Tatiana zvládne jak ukrajinský, americký, tak britský, a to je samotná Kanaďanka. Naprosto smekám. Toto bylo přímo porno pro všechny moje smysly. Každá věc na tomto seriálu byla úžasná a hlavní hrdinky byly pro mě jakou rodina. Nejoblíbejnější postavy: Cosima, Helena, Alison #CloneClub Forever ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Maslačka není tak úplně moje oblíbenkyně, ale tuto mnoho-roli hraje fakt parádně! Navíc je to napsáno a natočeno výborně! Klasicky se najdou chyby i nějaké ty nelogičnosti, ale minimálně v prvních třech sezónách to nijak a ničemu nevadí. Čtvrtá sezóna byla už o něco slabší a pátá byla už překombinovaná a taky celkem nudná... Ale celkovému dojmu ze seriálu to nijak zvlášť neublížilo... Celkové hodnocení 74% ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Je to poměrně napínavé, scénář neoslní, ale způsob, jakým Tatiana Maslany hraje, vytahuje tenhle seriál hodně vysoko. Dostává mě, jak divák pozná, která postava je zrovna na scéně, přestože je právě převlečená za nějaké své alter ego. One woman show, ačkoli vedlejší postavy taky potěší. Postupem času bohužel opravdu začíná vadit scénář. Je něco ve stylu posledních epizod Prison Breaku, možná ještě slabší. ()

Galerie (1 496)

Zajímavosti (19)

  • Seriál měl vědeckou konzultantku, která se jmenovala Cosima Herter. Podle ní je také pojmenována hlavní postava Cosima Niehaus. (ICTS)
  • Scény, ve kterých se vyskytuje více klonů, se točí vždy pouze s jedním klonem a dublérkami. Záběr je poté opakován s dalším klonem a dublérkami, poté případně s dalším klonem. (aknamor)
  • Pro hlavní roli Sarah byla původně zvažována Ellen Page, ale režisér trval na poctivém castingu, kde Tatiana ohromila a roli získala. (Eržik)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno