Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(více)

Recenze (125)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $1,272,977Tržby Celosvetovo $-║ Začiatok a koniec filmu, keď príde na súboje robotov je fajn, len škoda že to čo sa deje medzitým je strašná latexová vata, k tomu na rok vzniku 1990 je to celé nehorázne céčkové spracovanie. /50%/ ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Budoucnost se má asi takhle...lidstvo pokročilo natolik, že o žádaná území se nevedou diplomatická jednání, ale válčí se prostřednictvím obrovských futurorobotů lidských tvarů, kteří mechanicky zmnohonásobují sílu pohybů svého operátora a jsou do posledního záhybu napěchovaní arzenálem nejrůznějších palebných, řezacích a jinak modifikovaných zbraní...je tu jistá podobnost s Transformers a ačkoliv jsou příběh a herecké výkony téměř nulové, seděl jsem tehdy u bedny jako přikován a s ústy dokořán sledoval bitvu těch dvou železných monster..Fantastické!! ()

Reklama

xzajox 

všechny recenze uživatele

V mojom hodnotení nezaváži nostalgia, pretože som film v detstve nevidel (možno škoda). Zaváži však obľuba v robotoch a vo svete BattleTech. Robot Jox je mu nanešťastie iba podobný, no nevadí. Roboti vyzerajú veľmi dobre, aj keď sú strašne ťažkopádní a pomalí. V tej dobe ich mohli animovať len dvomi spôsobmi: Stop-motion, alebo dať človeka do kostýmu (to by vyzeralo asi tak trápne, ako roboti v Power Rangers). Myslím, že vybrali to menšie zlo. Film je B-čko, čo je vidieť na hercoch aj kulisách. Scenár mal tiež zopár nedostatkov, no toto som tak nejako prehliadal. Veľmi ma tu bavila nápaditosť vtedy ešte nezaplneného sci-fi sveta: zbrane, výcvik Tubies či transformácie robotov. Malo to niečo do seba a celkom ma to bavilo. V duši mi však stále zostáva nezaplnené miesto, ktoré túži po poriadnom stvárnení sveta BattleTech, alebo podobného. Môžu to béčkovito zbabrať (intro k hre Mechwarrior 4), alebo urobiť riadny blockbuster, ktorý si rád pozriem aj o ďalších 20 rokov. Toto nebolo zlé, ale jedenkrát stačí. 60% - 3* ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Béčko jak vyšitý. Nebo možná céčko, déčko... No rozpočtem každopádně. Film o ohromných robotech, kteří se mezi sebou mlátěj by měl vypadat adekvátně námětu. Jenže film působí směšně. Vypadá, že měl menší rozpočet, než jeden díl paraguayskej telenovely. O naprostej dementnosti scénáře, vpravdě děsivejch hereckejch výkonech atd. se ani nemá cenu zmiňovat. Ale zase je fakt, že je to všechno tak strašně blbý, až je to zábavný. Ed Wood by to nenatočil „líp“. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nostalgie tu příliš nezapracovala, protože Robot Jox jsem za kravinu považoval už před těmi dlouhými lety na VHS, ale tehdy to trochu paradoxně zachraňoval rychlodabing a příšerná kopie, v níž ty strašlivé triky úplně zanikly, ostatně jako téměř všechno ostatní. Dnes bych byl za tenhle efekt vděčný, naopak od "speciálních" efektů ve filmu. Scénář je hloupý a naivní, herci tragičtí, ale některé hlášky jsou bombastické (Ten zasranej japončík si mě nahrál, ááá). Nefungovalo na mě ani jako guilty pleasure a k nějaké další projekci už asi nikdy nedojde. Sci-fi béčko, ale nemá drajv. Jedna robotická ruka netleská. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)
  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)
  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)

Reklama

Reklama