Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celá táto séria ma nikdy nechytila, ani som ju zámerne nevyhľadával. Nalepilo sa to na mňa v tv.Hodnotím nízko všetky diely ,pretože nedopozeral som ani jeden.Ale najbližšie mal k tomu prvý.Ak máš 12-13 rokov a zbožňuješ autá,určite filmy tvojho života.Ja mám rád rýchle autá , ale nie natoľko aby som velebil každý film, kde sa takéto mašiny objavia.Rád by som videl Bessona späť na režisérskej stoličke a nie produkovať takéto jednohubky.40%. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Taxi je vlastně hrozná blbost. Humor příliš nefunguje, akce je tam pomálu a nepomáhá ani Bessonova hvězdná aura a jeho vlastní scénář. Musel jsem se k tomu hodně přemlouvat, ale nakonec jsem našel tři důvody, proč do filmu jít. Umístění v žebříčku, božská Marion a bohužel znám osobně toho retarda, který v bílém taxi Marseille jezdí po Hradci Králové. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V době vzniku velmi povedená a zábavná francouzská komedie. Okouzlila mě nejen pohledná Marion Cotillard, ale především samotný „vytuněný“ taxík a několik opravdu nezapomenutelných humorných scének – hlášek. Retardovaná policie, namachrovaní němci a především úsměvná hlavní dvojice hrdinů, která se výborně doplňovala. Našel bych tu jen velmi málo slabin, nad kterými jsem nejednou mávnul rukou a to vždycky se na tento první díl podívám rád znovu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

S ohledem na další filmy série přeci jen pomalý a místy ani ne tak zábavný rozjezd. Chemie obou hlavních hrdinů a především policejní dvojice zatím není tolik výživná a celkově to sice vtipné místy je, ale hluchých míst to má mraky. Ve své době příjemné zpestření, dnes už jen nostalgická vzpomínka na to, že už před 17ti lety psal Besson prázdné filmy. Hudba: Iam (dnes Akhenaton) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdysi to byla hodně skloňovaná akční taškařice. S cihlou na plynu se tehdy po marseilleských ulicích proháněl Peugeot 406 řízený zběsilým taxikářem, herci sypali jednu hlášku za druhou a produkční tým Luca Bessona si mohl mnout ruce. Výsledek se nemusel zatěžovat nějakým dějovým uměním, jednoduše se v klipovém stylu jen prchalo, pronásledovalo a efektně bouralo. Prostě hlavní role tady hrají auta a pár užvaněných Francouzů. Much to mělo hodně, ale koho to zajímá. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Marseille. (dyfur)
  • Ve scéně, kdy Émilien (Frédéric Diefenthal) chytne Daniela (Samy Naceri) a jede s ním do garáže, dává maják zvenku a skřípne jej do dveří. Když poté vystupuje, protahuje ho dveřmi. (Hunys)
  • Stará závodná počítačová hra, ktorú hrá Frédéric Diefenthal (Émilien), sa odohráva na okruhu v Monaku, najstaršom okruhu Formuly 1. (damine178)

Reklama

Reklama