Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Naprosto rychlá a zábavná akční komedie o jednom zběsilém taxikáři se smolným poldou! Když Daniel opustí svůj skůtr u roznáškové služby a přesedlá do čtyř kolového taxi, posedlý rychlou jízdou a úpraveným vozem, netuší co ho bude čekat. Po svezení milé paní,sveze i jejího syna závratnou rychlostí, když pak zjistí že je to policista. Aby nepřišel o papíry a tím i svého miláčka, dohodnou se, že mu udělá službu a dopadne s ním gang červených mercedesů. Hra na kočku a myš při vysokých rychlostech se spousty zábavy může začít… ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Akhenaton: 1. Maudits Soient Les Yeux Fermes (Chien De Paille) ,2. Scooter ,3. Dini (Assia) ,4. L'amour Du Risque (Fonky Family) ,5. La Charge ,6. Give Me Your Love (Deni Hines) ,7. La Vie De Reve (3 -Oniel) ,8. 1ere Attaque ,9. Le Dernier Coup ,10. Ne Rien Faire (Karl) ,11. 2 Eme Attaque ,12. Marseille La Nuit (Iam) ,13. Taxi (Mafia Underground) ,14. Derniere Banque ,15. Vie Infecte (Carre Rouge) ,16. Tu Me Plais (K.Reen/ Def Bond) ,17. Theme De Lily Iii ,18. Lyrix Files (Akhenaton) ,19. What Makes You A Man (Deni Hines) ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Teda něco takhle příjemného, zábavného a oddychovém se dá natočit jen ve Francii. V ideální zemi, kde si lze vzít policii na mušku a udělat si z ní legraci a nevypadá to trapně. Prakticky jediné co mě Taxíku mrzelo je to že dělají z Peugeota raketu co válcuje Mercedes (tedy země co neumí dělat auta vůbec - a nejhorší je zrovna Peugeot - si dělá legraci ze země co dělá nejlepší auta v Evropě). To je ale jen můj problém a můj osobní vztah k Francouzům jako výrobcům aut. Vše ostatní je na 200% v pořádku a funguje. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvá časť určite potešila mnohých motonadšencov, pre iných to bola len ďalšia bezduchá zábavička. Prvadou ale je, že originalita sa nezaprie, aj keď naplno bol (aspoň z môjho pohľadu) rozvitá až v druhej časti, ktorou pre mňa séria skončila. Perfektné ksichty a herci, ktorých neokukané a zaujímavé črty som si zamiloval. Gibert je klassa! 75%. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, která mě krásně zabavila na jeden večer a po letech i opakovaně na další večery. Jde o vcelku jednoduchý příběh, který je okořeněn přiměřenou dávkou akce a vtipu. K tomu je navíc podáváno sympatické obsazení všech postav, mezi kterými to správně jiskří. Zkrátka oddychová akční komedie jak má být. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Émilien (Frédéric Diefenthal) chytne Daniela (Samy Naceri) a jede s ním do garáže, dává maják zvenku a skřípne jej do dveří. Když poté vystupuje, protahuje ho dveřmi. (Hunys)
  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)
  • Těsně před natáčením spadl režisér Gerard Pires z koně a musel zůstat v nemocnici na pár týdnů. Po tuto dobu ho zastoupil Gerard Krawczyk, který mu každý den chodil do nemocnice ukazovat svou práci a pokračoval podle Piresových instrukcí. Krawczyk poté režíroval pokračování Taxi, taxi (2000) a Taxi 3 (2003). (don corleone)

Reklama

Reklama