Reklama

Reklama

Reportér se stává terčem nelítostné očerňující kampaně, která ho dožene k sebevraždě. Stane se tak poté, co odhalil roli CIA ve vyzbrojování rebelů v Nikaraguji a pašování kokainu do Kalifornie. Snímek je založen na skutečném příběhu Garyho Webba. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (93)

italka63 

všechny recenze uživatele

Film byl zručně natočený, nenašla jsem hluché místo, při kterém bych se nudila. Náš Velký bratr za Velkou louží v období studené války byl všeho schopný a bohužel klidně i zneužil pro moc vlastní obyvatelstvo. Čímž netvrdím, že druhá strana to nedělala též, jen trochu jinak. Jeremy Renner mi sednul, takže bez rozpaků čtyři hvězdy. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Faktem je, že je škoda, že jsme se nedostali pořádně do kořenu toho všeho - nicméně je to možná dáno faktem, že se toho příliš ze zákulisí neví, protože i zdejší dění je podepřené (pravděpodobně) skutečnými záznamy z vysílání. A však, i jakožto sonda do nitra hlavní postavy, to funguje fenomenálně. Vcucne to diváka jako spirála a ani jsem nestíhal hltat perfektně vyhrocené výkony Rennera. Film se může opřít i o spoustu známých ksichtů z vedlejších rolí (Patrick a Liotta vždy potěší), rodinka je sympatická a potěší i dost civilní a dynamická režie. Vůbec jsem se nenudil, protože má film perfektní tempo a zanechal ve mě spoustu emocí a pocitů. Scénu, kde Renner rozbije okno od svého auta, jsem si musel pustit několikrát vzhledem k tomu vyhrocenému výkonu. A menší poznámka: v zajímavostech to nezazní, ale vzhledem k tomu co se dělo týden před tím, než skutečného Webba našli, si dovolim soudit, že spáchal sebevraždu - jelikož prodal svůj dům, zařídil finance kolem své rodiny apod., pro CIA by bylo riskantní zrovna náhodou týden před tím než se to stane, udělat takové věci navíc bez jeho vědomí. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Moc zajimavy pribeh odkazujici na "podivne" az odporne praktiky zahranicni politiky USA v Latinske Americe. Nenapadne ale mozna prave proto uveritelne zpracovani s dobre hrajicim Rennerem neurazi ale pravdepodobne ani nenadchne. Vysledek je nekde mezi. Spetka cehosi bohuzel chybela k top statusu. Ale i presto povazuji tento film za hodny videni. U sceny s cappuccinem me zamrazilo. Povedenych momentu ma fim rozhodne vic. Tri a pul hvezdy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Je to pravdivý příběh.“ – „Příteli, některé příběhy jsou až moc pravdivé, než aby je šlo zveřejnit.“ A po závěrečném vyjádření zbyla jen hořkost a zmar. Aneb jak lze pomocí zdiskreditování člověka srazit víc, než kdyby ho fyzicky mučili. Ten hněv, bezmoc ale na druhou stranu i odhodlání hlavního hrdiny jsem cítil s ním, a přestože mi bylo ve zdejším obsahu řečeno, jak dopadne (zas spoiler jak Brno), nebránilo mně to fandit mu maximálně po celou dobu. Navíc mě potěšilo obsazení některých herců do vedlejších rolí. Bohužel, snaha o podání Webbova příběhu co nejvíce realisticky, tedy bez akčních honiček, přestřelek a já nevím čeho ještě, přijde pravděpodobně v očích širokého diváctva v niveč. Ne však u mě, já slušné 4* filmu rozhodně neupřu. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film ve všech ohledech, ale po zhlédnutí musím jednoznačně konstatovat, že mě nesmírně kladně překvapil. Jak už jsem mnohokrát říkal, filmy založené na skutečných událostech mě málokdy zklamaly a Kill the Messenger není žádnou výjimkou. Samotné téma filmu bylo nesmírně zajímavé, vůbec jsem o ničem takovém nevěděl. Jeremy Renner si střihl hlavní roli, která mu byla šitá jako na míru. A celkově herecké obsazení je velmi kvalitní, jedno známé jméno se střídá za druhým. Nejvíce mě bavily dialogy, které byly poutavé a zároveň i promyšlené. Kdo má takovéto filmy rád, přijde si zde zajista na své. Za mě dávám 80 % ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Rok po tom, čo Gary Webb zomrel, sa rozhodol novinár Nick Schou skontaktovať jeho rodinu a poprosiť o požehnanie pre napísanie knihy o ňom. Schou chcel očistiť pamiatku novinára, o ktorom sa v nekrológoch písalo ako o zdiskreditovanom reportérovi. Nebolo to však ľahké, kvôli chúlostivej téme mu knihu nechcelo vydať žiadne vydavateľstvo, nakoniec však predsa len slávil úspech v Nation Books. (beso74)
  • V čase 2:36 je možné si všimnout v článku textu „receive Czech-made L-39 jet“. Text odkazuje na událost roku 1982, kdy Libye dodala nikaragujské vládě pro boj proti Contras cvičné/lehké bitevníky Aero L-39 Albatros československé výroby. Následující rok se Libye pokusila neúspěšně dodat dalších 17 letounů. (DBlitz)
  • Podobne ako vo filme, tak aj počas jeho natáčania a následnej postprodukcie priznali viacerí členovia filmového štábu "isté opatrenia" americkej vlády zamedziť vydaniu filmu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama