Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Filozofické sci-fi o pokročilých robotoch, ktorých vyvíja dobrácky vedec vo vojenskom komplexe, takže okrem vedeckej stránky sa to bude srať kvôli zámerom armády. Drvivú väčšinu filmu sa hlavne kecá. Bohužiaľ postavy nie sú príliš prepracované a ani nejakých hlbších myšlienok nad ktorými by sa dalo zamyslieť tu veľa nie je. Aj akčné finále je skôr sklamaním, pritom aj napriek nízkemu rozpočtu by z toho lepší režisér vydoloval pôsobivejšiu akciu. Výsledkom je po každej stránke podpriemerné sci-fi u ktorého okrem iného aj hodnotenie dvíha hlavne krásna Caity Lotz. 4/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kradeš peníze určené na válku, abys mohl léčit mozek? Jasně, že ti pomůžu." Já tedy musím uznat, že Číslo 5 nikdy nevypadalo tak sexy jako jeho sestra Stroj. Prostě žádné pásy, lasery na rameni, ale taky žádné hlášky, tedy s čestnou výjimkou robotického úsměvu. To je zkrátka škoda, ale trošku mi to vynahradil padouch Thomson, o kterém jsem hned věděl, že by bylo vhodné ho rozmontovat. Asi jako každého šéfa s patentem na šmírování. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé sci-fi. Je fajn zase vidět něco o umělé inteligenci a o tom, kde je hranice mezi vytvořeným a získaným. Může mít umělá inteligence vlastní vědomí, vlastní emoce, vlastní myšlenky? Není to až tak originální, je to místy docela nudné, ale rozhodně se na to dá dívat. Možná kdyby byl trochu větší rozpočet na zajímavější trikovou stránku. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly ~ Vůbec ne špatné, překvapivě. Jen tomu chybí ještě trochu víc hloubky, aby mi ten dějový zvrat přišel skutečně jak ZVRAT, vyústění něčeho, k čemu se to schyluje, co je neodvratné, akorát to nikdo z těch, co to vlastně tvoří, sami ve své zaslepenosti nevidí. Příběh totiž přináší spíše jen adaptaci již známého a očeávatelného. Ani ani by nevadilo, že to bylo poměrně laciné co se vizuálu týče, má to poměrně hezkou minimalistickou hudbu. Rozhodně od toho nečekejte nějakou sci-fi akčňárnu. Jen právě zaslepenost jednoho vědce a stroj, jenž se díky pár omylům naučil a poznal, co je součást starého a nového světa. ~ A přitom na počátku SkyNetu byla jen jedna malá nemocná dívenka... ~ PS: Film mi lehce připomenul Splice. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jen 52%, to jako vážně? A přitom dostává divák za málo peněz hodně atmosférickou pecku s originálně zvláštním střihem, luxusní minimalistickou hudbou a na seriálové herce velmi slušnými hereckými výkony. A to jedle mého názoru opravdu hodně muziky! Minimalismus tomuhle filmu vyloženě svědčí, prostředí opravdu působí hrozivě reálně a i ta trocha CGI vůbec nic nekazí. Originální je i čas a místo zasazení, byť uznám, že scénář jisté rezervy určitě má. Ale ta studená bezútěšná atmosféra, ta prostě nemá chybu! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama