Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 1

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (437)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tak se nám začali najednou z králíkárny ztrácet králíci! A nakonec nám zmizela i kočka. Že by se k nám podhrabal sousedovic Azor? Kdepak. To si jen sousedi začali brát práci domů. Čert vem ty králíky, ale ten kravál, vždycky když se sousedi pářili s tou jejich puberťačkou s ocasem! U toho fakt nešlo usnout! Jo jo, vychovávat problémového potomka, hermafroditního mutanta bisexuála, to zřejmě vyžaduje neortodoxní metody. Ale stejně, vědecký výzkum nevědecký výzkum, se zvířátky se prostě nesouloží. Ani z lásky ne! Prý horor... Bah! Žádný horor, ale jasná komedie! Pravda, tahle osvětová proklamace o tom, že genetické pokusy by se neměly páchat na lidech, má občas hluchá místa, ale pak vždy přitancuje na plátno ta okřídlená Drenáž nebo co to je za potvoru, laškovně dupne kopýtkem při tangu, pokusí se zprznit partnera své stvořitelky a tím zachrání situaci. Dal bych tomuhle zrůdnému vědeckému i filmařskému pokusu klidně i Odpad!, ale nebudu pes (taky nemám jeho DNA). Aspoň dvě hvězdy si to zaslouží. Za to, jak mě to přece jen něčím vystrašilo. Se teď pro sichr furt osahávám, jestli mi taky nezačíná růst žihadlo na špičce ocasu (pardon). ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

No ty krávo, to jsem se zase ve filmovym světě něčemu přiučil. Mám rád sci-fi, ale občas jsou nápady, který by se točit neměli, protože se natočit nedokážou. Pak to dopadá tak, jako třeba právě s tímhle filmem, kvůli kterýmu už na slovo Splice nikdy nezapomenu, i když pořádně ani teď nevím, co vlastně znamená. A popravdě to vědět ani nechci. Nerad bych mu ale vzal technickou stránku filmu, ta špatná není. Jenže...a teď budu spoilerovat, a naprosto záměrně, když se na obrazovce objeví mutant, kterýho si stvoří dva vědci, mimochodem manželé, a ten mutant nejdřiv ošuká chlapa, pak umře a pak se z něj stane chlap a ošuká tu doktorku a pak chcípne, tak je na tom filmu něco špatně. Každopádně dokud neuvidíte, neuvěříte. Já z toho měl trauma celej večer a nedokázal jsem pochopit, proč se do tak vostrýho sci-fi vůbec někdo pouštěl. A abych se přiznal...ještě víc nedokážu pochopit zdejší hodnocení. Jasný, technická stránka je ok a nápad by tu byl...Ale já prostě takovou píčovinu nedokážu hodnotit objektivně. Už jenom proto, že si myslím, že hodnotit něco objektivně je kravina sama o sobě. A zajímalo by mě, jak na ten film nahlíželi lidi, co to tu ohodnotili víc jak třemi hvězdičkami. Hlavně u té poslední scény, která burcuje jako svině. Já v tu chvíli snad zapomněl i polykat sliny. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim, na co tu vsichni tak nadavaj, me to nijak nesralo. Sice je fakt, ze nez horor to spis pripomina drama, nicmene drama radne uchylny a atmosfericky, takze se mu da odpustit i tech par stupidnich scen a nijak originalni pribeh. Na zaver to navic precejen nadech hororu ziska. Co se tyce hercu, Brody je zaruka kvality a prekvapila me Chaneac, ktera, ackoliv trikama (a to docela povedenejma) hodne zmenena, stejne dokaze bejt jako mutantka vcelku sexy. Sice jsem dostal neco jinyho, nez jsem cekal, ale i tak jsem se u filmu solidne bavil. Lepsi 3*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $17,010,170Tržby Celosvetovo $26,857,459Tržby za predaj DVD v USA $6,851,996 //počet predaných kusov 405,314║ Technicky vzaté to je na dosť dobrej úrovni, maskéri zabodovali, skvelá dávka napätia, vytvorená Dren má svoje čaro a nevyspitateľné tajomno okolo svojho neustále meniaceho sa charakteru, priemer. /60%/ ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor je tenhle film vysoko zdviženým, varovně hrozícím ukazovákem, že lidi nemají fušovat Stvořiteli do jeho zaměstnání, nebo si to ukrutně odserou! Ale já ty vědce chápu, vždyť kdo by nechtěl stvořit párek sračkoidních mazlíčků s léčivým potenciálem nebo si od slepičky vychovat vlastní škorpiodinoségru, případně anatomicky zajímavě přizpůsobenou (píchací a píchatelnou) švagrovou? Závěr jsem jaksi nepobrala (kde se tamten z ničeho nic vzal?!), strach se nekonal a jakkoliv uznávám Brodyho herecké kvality, sympatický je mi zhruba jako zanícený beďar na choulostivých místech, takže jaksi nejsem psychicky schopná přehoupnout čtyřhvězdičkovou laťku. Ale film je to zajímavý, ohmatané téma posledních let je podáno relativně neotřele, divák má příležitost se hluboce zamyslet nejen nad pokrokem a morálností, efekty jsou na úrovni a navzdory předvídatelnosti jsem se nenudila. 68% Nejsem zas tak prudérní malarkeydní cimprdlich, abych tady zhnuseně házela odpady pro pár úchylných scén a sestřelila tím vyloženě myšlenkově podnětný zbytek i dobré filmové řemeslo. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Oči dospelej Dren (Delphine Chanéac) sú skutočne herečkine. Priestor medzi jej očami bol digitálne rozšírený, aby vytvoril tento zvláštny efekt. (belinko)
  • Napriek tomu, že vo filme stvárnila náhradnú matku a dcéru, Sarah Polley je v skutočnosti o 2 mesiace mladšia ako Delphine Chanéac. Obe herečky sa narodili v roku 1979. (belinko)
  • Adrian Brody a Sarah Polley byli režisérovou jedinou volbou do hlavních rolí. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama