Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Matty 

všechny recenze uživatele

"Once Upon a Time… or Maybe Twice" Ze strany George Dunninga to byl vlastně geniální tah. Dal dohromady film, který nemá (mít) smysl, k čemuž mu posloužila těžko zařaditelná animace a hlavně animace stejně jako hudba od Beatles nestárnoucí. Mile nonsensový, lehce pohádkový a těžce psychedelický příběh drží pohromadě krom čtyř brouků také typicky britský humor, občas na hraně dadaistických hrátek. Dnes, kdy Ponorka proplouvá bezbřehými vodami internetu a není problém ji všelijak pokoutnými způsoby zhlédnout, vyznívá jako zábavná kuriozitka, jako přidrzlý úlet jedné bandy dost slavné, aby si jej mohla dovolit. Ale představa, že na ni před několika desítkami let chodili nic netušící lidé do kina a za peníze (!), mi přijde krutá a až zlomyslně úsměvná. Kdoví, třeba Ponorka vypovídá o své době mnohem více, než jsme si ochotni připustit. Třeba byla zlatá šedesátá skutečně dobou „shiny happy people“, jež se všichni vznášeli v oblacích (v jedné velké žluté ponorce), omámeni snadno dostupnými halucinogeny. Potom by Ponorka byla nejvýstižnějším zachycením nálady své doby. Groovy! 75% Zajímavý komentář: Karlos80 ()

classic 

všechny recenze uživatele

Kvarteto chalanov z Liverpoolu v animovanom hudobnom snímku o nich,kde si prídu fanúšikovia na svoje. The Beatles je partia,ktorá experimentuje v Yellow Submarine,čo ešte viac baví,že animácia vysvetluje jednotlivé hudobné sekvencie a samotná anime obsahuje množstvo nápadov,ktoré mohli vymyslieť len„Brouci...” Snímok je atypický,čo pozerávam dnes,ale zmena poteší,že dostávam chuť,buď vidieť ďaľšie počiny od The Beatles,alebo skrátka vypočuť si najlepšie albumy,čo práve robím,keď píšem komentár. Myslím,že takému šialenstvu,keď prišli Brouci niekde spievať sa im nikto nevyrovná,a preto sú jedineční... ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajimavejsich scen je ta hned zezacatku, kdy modra monstra utoci na Peperlandii a kapelnik se uklidnuje tim, ze na jeho kvarteto by prece tihle zrudy nezautocili. Jde o narazku na Mnichov, anebo spis o vseobecnou myslenku, ktera stoji na zacatku kazde valky? Kazdopadne Yellow Submarine se pohybuje nekde na hranici hraveho surealismu a pop-kultury sedesatych let. Vysledkem je hrava animace a zejmena skvela muzika Beatles, ktera oslovuje i dnesni generaci. ()

Memesis 

všechny recenze uživatele

"Pepperland! A bit salty around the edges." Myslel jsem si, že od A Hard Day's Night už nic dobrého s The Beatles natočeno nebylo. Yellow Submarine je ale krásně pestrý film na psychadelickou fantazii a zachycuje taky písně z nejslavnější éry The Beatles. Místy jsou sice slabé chvilky, pravda (který film je nemá), ale minimálně první dvě třetiny jsem se bavil neustále. 75% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Třetí Beatlesácký film je naprostý psychedelický úlet, který nejde ani tak nějak rozumně hodnotit. Dialogy prakticky neexistují, jen různé slovní hříčky. Animace určitě nedosahuje kvality tehdejších Disneyovek, ale na druhou stranu ty desítky, stovky podivností co jsou tu vyobrazeny muselo dát mnohem větší fušku nakreslit a naanimovat, než řekněme Knihu džunglí. Na tou vší šíleností je naštěstí celkem tradiční příběh - Beatlesáci se vydávají v ponorce do Pepřenie, aby ji zachránili před invazí modrých hnusáků, kteří vymazávají všechny barvy z lidí. Dá se říct, že mě mnohem víc bavily úlety v ponorce, než finální dění v Pepřenii, ale celkově je to narozdíl od Help pohodová zábava. A hlavně jsou tu opět nezapomenutelné písničky. Většina z nich by v pohodě stačila na Oskara, ale bohužel vznikaly rok, dva zpátky, takže smůla. A hlavně je tu spousta hitů - popově rozjásaná Yellow Submarine, smutná Eleanor Rigby, Nowhere Man, oslava lásky All You Need Is Love, rockový nářez Srg. Pepper Lonely Heart Club či psychedelická Lucy in the Sky with Diamonds, kterou si později půjčil a proslavil Elton John. I ty ostatní písničky mě celkem bavily, takže ač jsem se toho filmu poměrně bál, nakonec to vychází na solidní 4*. Animovaný film roku 1968. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Snímek získal v roce 1968 New York Film Critics Circle Award. (Terva)
  • Členovia skupiny Beatles sa nezúčastnili slávnostnej premiéry filmu kvôli nečakanej smrti ich manažéra Briana Epsteina. (kosticka7)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama