Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét sedmnácitileté dívky během čtyř sezón a čtyř písní.... Studentka Isabelle během léta v jihofrancouzském letovisku absolvuje svou první sexuální zkušenost. Prázdninová epizoda je však jen začátkem příběhu zvídavé dívky, která se po návratu do Paříže začne za peníze scházet s nejrůznějšími staršími muži. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (181)

runner85 

všechny recenze uživatele

Dosť mi to pripomínalo tento film Melissa P ... už len tou myšlienkou, i keď tu mladá slečna prežije svoje prvé milovanie a zachutí jej to natoľko že sa začne kurviť za peniaze ? ... Melissa bola žiaľ len naivná ale zas sa mi tam páčili dialógy ... toto bolo zase jedno veľké sklamanie, koľko ich už za posledné týždne bolo ... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Cosi poetického v tomto filmu se mě dotklo, vnitřní rebelie charismatické hrdinky v excelentním podání neznámé Marine Vacth, příjemná atmosféra a snad i drobek humoru. Jen 17 je film skromný na slova a přitom tak výmluvný, nejedná se o žádné epické drama plné psychologie, prostě jen ostré i něžné vyprávění o podivné holce, která přistupuje k sexualitě a dominanci nad muži svým vlastním způsobem... 8/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

François Ozon umí točit, o tom žádná, ale nemůžu si pomoct, i přes zajímavé téma, mi opět přijde, že nedošlo k jeho plnému zvládnutí. Na film se docela dobře kouká, je vidět, že má tvůrce rozpracované postavy, ale stejně tak jsem měl pocit, že je to chladné, odtažité a že ten sex s těmi staršími chlápky je pořád takový nablýskaný. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

O půvabnosti herečky by se dalo spekulovat, ale nemyslím, že to by bylo ve filmu to důležité. Důležité má asi být... co sakra? Že vlastně asi sama postava nevěděl moc proč se kurví? A když se jí někdo na něco zeptá, mlčí a nechce o tom mluvit. Taky proč, matka z toho sice hraje, že je na větvi, ale vůbec ne, nevlastnímu papínkovi ser to snad i líbí a sama mladá postava vlastně neví, co chce, zlákaly jí lehké prachy. Taky co dělat jiného, že? Nevypadá, že by vůbec měla co dělat, takže kurvička z nudy, který ty prachy vlastně ani nepotřebovala. ~ Zahrané je to dobře, ty erotické scény nebyly ani tak umělecké jako spíš na přeskočení, kamera, střih... proč ne, ale ten zbytek za to nestál. Osud hlavní postavy (přišla mi někdy spíš na velmi mladě vypadajících 30, než 24 letá herečka hrající sedmnáctku) mi byl vlastně ukradený, spíš mi bylo líto jejího širokého okolí. ~~~ 1,5* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Neškodné pošteklenie diváka preňho večne vďačnou témou. Ozon ženám rozumie. A má ich radšej než Trier. Tu sfilmoval pocitovku o sedemnástke, opojenej prvými dotykmi s dospeláckymi záležitosťami. O sedemnástke, ktorá bola zvedavá, akí budú muži, ktorí si ju objednajú kvôli jej telu, aké to s nimi bude v prítmí hotelových izieb či za vône kožených autosedačiek. Slovami Charlotte Rampling, skúsila by to každá, keby mala odvahu. Nie nedostatok sebaúcty, ale odvahu... Jedinou emocionálnou scénou filmu je hádka s plačúcou matkou: "Zlomila si mi srdce!" ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Film byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Weasley)
  • Přestože je hlavní hrdince Isabelle teprve 17 let, její představitelce Marine Vacth bylo v době natáčení již 21 let. (Nikitera)
  • Scéna, kdy se Isabelle a Alex dívají z mostu na Paříž, se odehrává na slavném Pont des Arts, který je často ve filmech využíván pro romantické scény. (claudel)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama