Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét sedmnácitileté dívky během čtyř sezón a čtyř písní.... Studentka Isabelle během léta v jihofrancouzském letovisku absolvuje svou první sexuální zkušenost. Prázdninová epizoda je však jen začátkem příběhu zvídavé dívky, která se po návratu do Paříže začne za peníze scházet s nejrůznějšími staršími muži. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (181)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Isabelle je velmi krásná přemýšlivá dívka, která co nevidět oslaví své sedmnácté narozeniny. K těm si dá sama dárek v podobě první sexuální zkušenosti, která však zklame její očekávání. Od té doby objevuje a hledá mezi staršími muži něco hlubšího, nepoznaného, co by ji naplnilo. Nevím přesně, co bylo záměrem scénáristů, zda poukázat na hluboké a složité myšlenkové pochody dospívající (každé?) dívky, nebo jen natočit líbivý snímek s krásnou hlavní protagonistkou, na jejíž prsa by se pak celý film dobře koukalo. Pevně doufám, že mnozí v tom našli tu hloubku, která ukazuje jistou syrovost a pragmatičnost hlavní hrdinky. Ta stoprocentně využívá všechna pozitiva, jež ji život staví do cesty a těch negativních stránek se snaží okamžitě zbavovat a ze života vytěsňovat. Zajímavý a pomalý film s jistou dávkou erotična. 80% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

O půvabnosti herečky by se dalo spekulovat, ale nemyslím, že to by bylo ve filmu to důležité. Důležité má asi být... co sakra? Že vlastně asi sama postava nevěděl moc proč se kurví? A když se jí někdo na něco zeptá, mlčí a nechce o tom mluvit. Taky proč, matka z toho sice hraje, že je na větvi, ale vůbec ne, nevlastnímu papínkovi ser to snad i líbí a sama mladá postava vlastně neví, co chce, zlákaly jí lehké prachy. Taky co dělat jiného, že? Nevypadá, že by vůbec měla co dělat, takže kurvička z nudy, který ty prachy vlastně ani nepotřebovala. ~ Zahrané je to dobře, ty erotické scény nebyly ani tak umělecké jako spíš na přeskočení, kamera, střih... proč ne, ale ten zbytek za to nestál. Osud hlavní postavy (přišla mi někdy spíš na velmi mladě vypadajících 30, než 24 letá herečka hrající sedmnáctku) mi byl vlastně ukradený, spíš mi bylo líto jejího širokého okolí. ~~~ 1,5* ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Komentáře typu "pohled do duše dospívající ženy..." jsou trochu zcestné a směšné :D ... Opravdu netuším, kdo přišel na to, že dospívající žena se bude se svou sexualitou vyrovnávat prostitucí.. To mi prosím promiňte, ale pan Francois má zvláštní představy o ženách. A je jen na divákovi, jak s touhle jeho představou naloží. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

François Ozon umí točit, o tom žádná, ale nemůžu si pomoct, i přes zajímavé téma, mi opět přijde, že nedošlo k jeho plnému zvládnutí. Na film se docela dobře kouká, je vidět, že má tvůrce rozpracované postavy, ale stejně tak jsem měl pocit, že je to chladné, odtažité a že ten sex s těmi staršími chlápky je pořád takový nablýskaný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Unáhlené závěry musejí stranou. Na první pohled neškodný evropský zástupce, který na půl druhou hodinku hravě zaměstná divákovy smysly. Velkou zásluhu na tom má představitelka hlavní role příliš krásné prostitutky, svůdná a přesvědčivá Marine Vacth. Třiadvacetiletá herečka balancuje na hranici dětství a dospělosti, nudí se a neví, co s právě objevenou sexualitou. Vydá se tak hodně netypickou cestou. Stále zajímavý tvůrce François Ozon svůj melancholický portrét staví tak, že umožňuje pochopení z různých úhlů pohledu. Odsoudit zasněnou dívku nebude snadné. Pochopit také ne. S látkou Ozon pracuje obratně, protože dívčiny pocity a stavy si dokážeme z letmých náznaků domyslet. Samotný francouzský „znalec žen“ nicméně mohl „vysvětlovat“ v některých pasážích víc. Proto se v závěru nelze ubránit pocitu, že se drží v překvapivě mělkých vodách. I tak mi výsledek stačil. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo od června do srpna roku 2012. (Cheeker)
  • Scéna, kdy se Isabelle a Alex dívají z mostu na Paříž, se odehrává na slavném Pont des Arts, který je často ve filmech využíván pro romantické scény. (claudel)
  • Film byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Weasley)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama