Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 5
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Videa (81)

Trailer 5

Recenze (194)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Krimhynální séroš je žánr sám o sobě podřadný až běda. Donekonečna se opakující vzorec pro hledání vraha, omezenost v oblasti vývoje čehokoli a nuda, nuda, nuda, zasraná nuda. Jinými slovy bych na to samým opovržením nepoložil ani kabel. A nemyslím ten od televize. Almost human se zprvu šklebilo jako další futhůristická, schématicky vyčpělá krimoška, ale jak se ze vteřin stávaly minuty a z minut hodiny, tak jsem navzdory tragickým prognózám dostal přes čumák čímsi jako závanem svěžesti. Ano, svěžest. Svěžest žánrové kategorii. Svěžest v rozmanitosti jednotlivých případů, svěžest v řešení i podělaném rozuzlení. Navíc jakkoli mě zpočátku iritoval vztah Káji Urbanů s tou androidní opičkou a jejich vzájemné špičkování, tak jsem tu jejich společnou štreku ve znamení buddy movies začal respektovat, ba dokonce i vychutnávat. Zkrátka to nakonec není prvotřídní, užblebtaná, klišovitá hypersračka, ale solidní, vysokorozpočtové scífokrímo žrádlo. No já snad tu sérii dojedu do konce. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Svět budoucnosti, kde se zločin stává technologicky pokročilejší, než policie má své kouzlo (a buďme upřímní, feeling Blade Runnera a dalších sci-fi je tu cítit) a Karl Urban roste do charizmatického tahouna v podstatě jakéhokoliv filmu/seriálu. Jsem zvědavý, co bude dál, protože prvních 9 dílů vytváří velmi dobrý prostor pro velké představení (podle mě hlavně) v druhé sezoně. Jen mi tam maličko chybí ta ze začátku zmiňovaná "romantická" linie s Johnovou láskou z dřívějška... PS: vynikající ester egg v 1x11 o "osobním volnu jednoho z policistů" ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Karl Urban v roli policisty budoucnosti a přesto se nejedná o pokračování překvapivě dobrého Dredda? Pilot nenabízí nijak zvlášť originální dějovou linii, ať už se jedná o tu hlavní či epizodní. To na čem staví je především chemie ústředního dua, které chytře využívá základních pravidel buddy filmů, ale zároveň jej obohacuje o naplno využité Asimovo zákony. Vizuál je jedním z nejvymazlenějších za poslední dobu. Celkově to ovšem nejvíce připomíná poslední řadu (dnes již legendárního) Fringe. Není se čemu divit, polovina tvůrců je stejná. 80% _______ Druhá epizoda se pokoušela posunovat hranice ohledně otázky robo-sexuality, nicméně ve výsledku nepřinesla nic objemného, krom průměrného případu alá Las Vegas. Pokud se tohoto konceptu nezbaví v několika následujících dílech mohla by se naše sympatická dvojka dostat do opravdu nepříjemných situací. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Když už vznikne originální, zajímavé a kvalitní sci-fi, tak ho zruší... i když sledovanost nebyla nejhorší, Almost Human byl příliš drahým a ambiciózním projektem, který doplatil na to, že se vysílal na Foxu.. jo a pak taky na to, že se téměř všechny díly vysílaly v přeházeném pořadí (vyjma pilotu a posledních třech epizod) - což u Foxu není nic neobvyklého. Každopádně AH byl osvěžujícím příkladem, že zajímavé nápady nevyhynuly, i když se inspirují filmovou klasikou z různých žánrů. Hlavním plusem je (ne)sehraná dvojka ústředních policajtů, kteří mě svou vzájemnou chemií bavili po celou dobu. Škoda, že druhá série nevznikne, jelikož tohle byl zrovna jeden z mála novinkových seriálů podzimní seróny 2013, který mě doopravdy zaujal. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Dítě vzniklé zkřížením Blade Runnera a Minority Report. Chemie mezi Urbanem a jeho syntetickým parťákem je vynikající a jeden zábavný hlod strídá druhý. Jen je škoda, že jsou to v podstatě samostatně stojící epizody a nějaká hlavní linie zde není, až v posledních dílech se akorát začne pokládat hromada otázek ohledně minulosti (co je to ta Zeď a co vlastně odděluje a před čím má vlastně chránit, proč Urbana zradila jeho bývalá a byl jeho otec zavražděn na základě nějakého spiknutí?), kde ale nejdojde k žádné odpovědi a série je u konce. Co jsem četl, tak Fox opět mrví své seriály, když změnil pořadí epizod, než jak tvůrci plánovali. Druhá série snad vznikne, abychom se alespoň dočkali nějakých odpovědí. 75% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • V 15. minutě, když si jde John (Karl Urban) objednat nového androida, slyšíme v pozadí skladbu „Personal Jesus“ od britské hudební kapely Depeche Mode, která vyšla v roce 1989 jako první singl ze sedmého studiového alba „Violator“. (Trajektt)
  • Zbraň, kterou používá Kennex (Karl Urban), je pistole Taurus PT92AF pouze ''ověšená'' ve futuristické skořápce, pistole ostatních mužů zákona jsou Zoraki 925a pistole žen zákona jsou Beretta 8000 Cougar. Taurus PT92AF jsme mimochodem mohli spatřit ve filmu Timecop (1994), v němž ji jako služební zbraň používal Max Walker (Jean-Claude Van Damme). (HectorHagman)

Reklama

Reklama