Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Za úspešné ukončenie "HighSchool" si Jesse zakupuje malú ručnú kameru. Prázdniny práve začali a spolu s kamarátom Hectorom nemajú žiadne povinnosti. Všetok voľný čas trávia blbnutím po uliciach a natáčaním samých seba. Zlom nastáva po záhadnom úmrtí staršej pani z prízemného apartmánu. Nakoľko polícia miesto zločinu zapečatí, rozhodnú sa ho v nočných hodinách preskúmať. V jednej z miestností nachádzajú okultnú knihu, kde je návod na vytvorenie "priestoru" cestovania časom. S magickými silami sa však zahrávať nevypláca. Vyslovene zlým snímkom, "The Marked Ones" nie je. Je ale úplne odlišným, ako predošlé časti. Pár záberov, vrátane budovania atmosféry celkom ušlo. Kvalitu prvých troch snímkov síce nedosahuje, no chvála aspoň za to, že predčil, katastrofálnu štvorku. Bez ohľadu na moje hodnotenie, nechápem niektorých užívateľov, ktorí sa j**ú fanúšikom horor žánru do remesla. Som divák, ktorý si pozrie takmer akýkoľvek film ( drámu, thriller, animák ... ), o ktorom mám pocit, že mi má čo ponúknuť ( no vyslovene nemusí! ). Čo, ale z duše neznášam sú hudobné filmy. A tak nerobím čo? No, ku**a nesledujem ich. Preto nerozumiem tomu, keď si niekto pozrie Paranormal Activity 1, dá jednu *, potom dvojku, dá jednu * a neustále pokračuje v sledovaní ďalších pokračovaní. Pritom prvá časť bola v subžánry duchariny o paranormálnych javoch, jedným z prvých, prelomových, kultovým snímkom found footage ( keď neberiem do úvahy slabučký "Noroi" či kráľovský "The Blair Witch Project" ). Príde mi to, akoby si takýto človek absolútne nevážil svojho voľného času. Tobôž, že by mal svojim komentárom priniesť na svetlo sveta názor, ktorý stojí za pozornosť. Mňa osobne, keď niečo nebaví, tak to proste, NEPOZERÁM – 50%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli nějaký díl série, a je jedno který, snímek „Paranormal Activity: Prokletí“ vás zase tolik nerozhodí. Je to příjemný přírůstek, který není s kvalitou nijak nízko, a musím říct, že se mi zamlouval podobně jako třetí díl. Čtvrtý byl už jen vykrádáním celé série, ale tenhle spin off s jinými postavami docela zaujal. Díky němu si říkám, že série má pořád co nabídnout. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kouzlo původního PA je dávno pryč, víceméně už od dvojky to šlo těžce do kopru, ale Prokletí mě dost překvapilo. Sice ano, ubralo se to trochu jiným směrem a v jistém smyslu mi to připomínalo spíš styl Kroniky, ale vesměs sledovatelné, zajímavé a pár lekaček se taky našlo. Na rozdíl od čtyřky, která byla příšerná, tohle si už vedlo lépe. Dokonce omezili i jinak v minulých dílech prakticky neustálé střihy uprostřed dialogů, což mělo podtrhovat autentičnost, ale díky tomu, že to takhle bylo pořád, nastal pravý opak. Jen, kdyby těch nelogických situací nebylo tolik (např. jedna z mnoha - lezení do bytu po vraždě a dotýkání se věcí, ačkoliv probíhalo vyšetřování). ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

A zase jsme někde naprosto jinde, než to skončilo. V nějaké mexikánské čtvrti, která naprosto nesouvisí s příběhem (který už tak mám docela pomotaný v hlavě) z minulých dílů. Když opomenu pár škaredých xichtů a asi dvě zajímavý lekačky, tak mi z tohoto dílu zbyl jen nudný nekvalitní materiál s nějakými třemi puberťáky. Už si začínám zvykat, že ve všech hororech postavy vlezou všude a hlavně tam, kam by to normálního smrtelníka ani nenapadlo. Taky si začínám zvykat, že číst z nějaké magické knihy a kreslit podivné znaky je taky normálka. Na co si ale nezvyknu je naprostá absence hororového napětí a kvůli naprosté nenávaznosti na jiné díly také (sice nepředvídatelný) naprosto nelogický konec. U mě rozhodně tento díl neprošel. BTW: Nechápu proč se točí další díl.. ()

MultiTobi 

všechny recenze uživatele

Jak už mnozí psali, autoři se trošičku pohnuli z mrtvého bodu na kterém stáli docela dlouho a do tohoto dílu začlenili o něco více akce, trochu napětí, ale neposunuli se vpřed zase tak o moc. Děj otřesně předvídatelný s vyjímkou závěrečné akce a stále mi chybí nějaké to větší vysvětlení, protože těch WTF momentů bylo na konci přece jenom moc. Možná jsem trochu naivní, ale v koutku duše stále doufám, že se to jednou vše osvětlí, snad to bude brzy, Landon mi totiž dokázal, že Paranormal Activity se ještě stále může zvednout a má co nabídnout. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 32,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 90,9 mil. (NIRO)
  • Producent Oren Peli se nechal slyšet, že tento díl není ani tak sequel nebo spin-off, ale spíše "bratranec" původní série. (SidneyP)
  • Prvý film zo série, ktorý sa začína logom spoločnosti Paramount. (misterz)

Reklama

Reklama