Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do pražských ulic se vrací vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií. Bohužel v rámci jejich boje přijde o život i zcela nevinný člověk. Mocní ve vedení mafiánských skupin jsou neúprosní a kdo nehraje podle jejich pravidel, musí z kola ven. Proniknout do těchto struktur vyžaduje vynikající úsudek, a ještě lepší kontakty. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ordinace v 1. oddělení. Tam byl nějaký případ? Jo vlastně, oni tam někoho zabili a pak druhýho zastřelili ale to není tak důležitý jako, že si vedoucí neumí dupnout o odměny pro své podřízené, že je šikanovaný a že ho nakonec vyhodí. Pardon, sám podá výpověď. Je to ještě krimi nebo potřebujeme vidět hysterickou dceru šéfa kriminálky s jejím veganským bistrem, kam její otec dovede kolegy aby se jí tam posmívali? Těsně tři *! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No teda to byla lavina emocí, tu ani tak nespustil případ, který tentokrát řešilo první oddělení, ale interní vývoj v samotném první oddělení, to mě dává zabrat, taková míra arogance se opravdu nevidí příliš často. Jsem zvědav kdo Kozákovi meje schody i když to vypadá jasně, radši si to nechám vyložit od tvůrců. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, jak seriál poukazuje na různé způsoby, které k vyřešení vražd vedou, a že to ne vždy musejí být zrovna přesně a přísně korektní způsoby - ostatně ti zločinci taky nejedou zrovna podle příruček etikety a slušného chování. Pokud jde o chování šéfky, nejhorší je, že asi hodně z nás podobné namyšlené, arogantní a urážlivé, přitom v podstatě neschopné typy zná, že nejde o výmysl ani výjimku. Takoví dovedou zničit všechno, co druzí dlouho budovali, jen aby oni vypadali, jakože něco dělají nebo jsou nějak aktivní, jedno že mimo mísu. Otázkou, která mě zajímá, jestli donáší Korejs, Pražák nebo někdo jiný. Plíšek a Tůma skutečně hodně silná scéna - a přitom beze slov, zdálky a přes okno! Skvostné herectví i filmařina. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvně jsem viděl fota tohohle dílu a viděl Štěpánka ve fáru a říkal si, že by Armén a mafián? Jak já se mýlil. Jak já se mile mýlil. Franta Tůma je zpět. A ten konec. “Potřebuji pivo.” A ti tři “kluci” opět spolu. Zbývá do skládačky jen dopovědět, kdo je udavač? Pražák, Korejs nebo dokonce Sršeň? Tak uvidíme v posledním díle. Doufám. A ještě doufám, že po velké rozlučce s Kozákem uvidíme odvolání krizové manažérky. A když ne, tak aspoň dovětek v bílém na černém pozadí. Ať mohu klidně spát. Doufám. ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Videl som všetky časti a ani jednu nekomentoval, neohodnotil. Ale teraz mi to nedá... Všetko zhrnuté v jednom. Absolútne parádne herecké výkony, teda podľa mňa. Tam ja čo časť, nemám čo vytknúť, všetko som im veril. Výborná robota. Ale nepamätám si, že by som ostal tak nasratý a nevie ma to prejsť ako po zhliadnutí tejto časti... Akože tá pizda, ktorých je fakt momentálne teraz veľa v reále, čo si potrebujú dokazovať, ma srala už dávno.. Dramaturgia ide...Treba si uvedomiť, že je to príbeh, čiastočne podľa skutočných... Tí skurvenci v TV vedia ako zahrať s nervami.. A hrajú to tak, že si myslíme on bude ten zlý, (vieme všetci o kom hovorím) ale neverím..... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečná němá scéna ze setkání Kozáka (Ondřej Vetchý) a kriminalistů Plíška (Bolek Polívka) s Tůmou (Petr Štěpánek) se natáčela v restauraci U Zpěváčků. Právě tato restaurace sehrála významnou roli v reálném případu, kdy se sem na toalety přiběhli umýt pachatelé potřísnění krví. Provozovatelka restaurace podezřelé zakrvácené papírové utěrky z toalety pro jistotu zajistila a předala policii. Následně z nich genetici zjistili DNA jednoho ze spolupachatelů. (fallrock)
  • V epizodě zazní slangové pojmenování „vor v zákoně“. Vory v zákoně neboli „zloději podle zákona“, pojmenování, pod nímž je také známá ruská mafie, se zrodili na počátku 20. století převážně v trestaneckých táborech a gulazích. Vor v zákoně je dnes označení pro šéfa ruské mafie. Bývá to velmi bohatý člověk, který má obrovský majetek, cestuje po celém světě na jednání špiček organizovaného zločinu. Vorů v zákoně je větší množství. Někdy to bývají i jiné národnosti z bývalého Sovětského svazu, například Azerové, Čečenci, Ukrajinci, Gruzínci, Arméni, Osetinci. (sator)
  • Na epizodní roli se s tehdejším moderátorem České televize Jakubem Železným dohodli tvůrci spontánně během živého vysílání Událostí, komentářů (1990), kam byli pozváni jako hosté. V epizodě vystupuje v cameo roli moderátora. (fallrock)

Reklama

Reklama