Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do pražských ulic se vrací vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií. Bohužel v rámci jejich boje přijde o život i zcela nevinný člověk. Mocní ve vedení mafiánských skupin jsou neúprosní a kdo nehraje podle jejich pravidel, musí z kola ven. Proniknout do těchto struktur vyžaduje vynikající úsudek, a ještě lepší kontakty. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile se na scéně objevil Petr Štěpánek, začal jsem si přát, aby na to došlo. A v posledním záběru se mi to splnilo - obrovský fanservice a jedna ve třetí sérii jedna z nejsilnějších scén (na které byl ostatně celý díl dost bohatý). Případ sám o sobě byl docela zmatený a herecky ho odtáhnul Miroslav Hanuš (jehož Korejs asi evidentně ještě neopustil "temnou stranu"). ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ordinace v 1. oddělení. Tam byl nějaký případ? Jo vlastně, oni tam někoho zabili a pak druhýho zastřelili ale to není tak důležitý jako, že si vedoucí neumí dupnout o odměny pro své podřízené, že je šikanovaný a že ho nakonec vyhodí. Pardon, sám podá výpověď. Je to ještě krimi nebo potřebujeme vidět hysterickou dceru šéfa kriminálky s jejím veganským bistrem, kam její otec dovede kolegy aby se jí tam posmívali? Těsně tři *! ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně taky trochu toho organizovaného zločinu a vyřizování účtů v rámci mafiánských organizací. Případ samotný byl však docela o hovně. Hlavní housle zde hrály strukturální změny prvního oddělení a narůstající pičoismus e-ředitelky. Pod takovou neschopnou a namyšlenou krávou bych skončil asi hned první den. Krásná ukázka, jak lze snadno a efektivně zbavit oddělení personálních kvalit a dosazení party poslušných, leč mnohdy absolutně neschopných oveček. Je trochu smutné, že se takové čistky týkají i oddělení pro vyšetřování vražd. [75 %] ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říct. Snad jedině to, že co vidím i ve světě, tak úkolem policie přestává být boj se zločinem, zato na významu nabývají "vztahy s veřejností", a to včetně správné elektronické komunikace vně i uvnitř sboru. Proto taky v Anglii vidíte policajty tancovat na pochodu buzerantů, zatímco zločin si žije svým životem. Co vím, tak počet evidovaných trestných činů tam za posledních cca 20 let klesl cca 11 milionů ročně na asi 3,5 milionu, ale to je to, evidovaných. Prostě lidi na to už v v případech, kdy to není vysloveně existenciální, kašlou. Taková je zkrátka současná "politika". Za sebe doufám, že tu e-piču ve vedoucí pozici provádějící ukázkové zazmrdování oddělení někdo přece jen nakope. A setkání Plíška s Tůmou po letech... Jeden by zaslzel. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí tohoto dílu mě napadlo pouze jedno slovo a bude to novotvar. E-kunda. A moc bych se divil, kdyby tato postava byla pouze fiktivní. Bohužel znám pár takových a jsem rád, že už jsem od nich na míle vzdálen. A když se dívám na fotky z příštího, čili posledního dílu, začínám tušit, kdo bude ten práskač, které líže hýždě již zmíněné E-(cenzurováno :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě zazní slangové pojmenování „vor v zákoně“. Vory v zákoně neboli „zloději podle zákona“, pojmenování, pod nímž je také známá ruská mafie, se zrodili na počátku 20. století převážně v trestaneckých táborech a gulazích. Vor v zákoně je dnes označení pro šéfa ruské mafie. Bývá to velmi bohatý člověk, který má obrovský majetek, cestuje po celém světě na jednání špiček organizovaného zločinu. Vorů v zákoně je větší množství. Někdy to bývají i jiné národnosti z bývalého Sovětského svazu, například Azerové, Čečenci, Ukrajinci, Gruzínci, Arméni, Osetinci. (sator)
  • Tvůrci uvažovali o variantě, že by vyšetřovatele Tůmu z Devadesátek (od r. 2022) hrál také zde Ondřej Sokol. Sokol byl pro a navrhl, aby ho o třicet let „ostaršil“ umělecký maskér David Šesták, se kterým se znal z natáčení pořadu Tvoje tvář má známý hlas (od r. 2016) a také z divadelní spolupráce na hře „Ujetá ruka“. Vytváření masky starého Tůmy by ale zabralo několik hodin času, což bylo časově neslučitelné se Sokolovým nabitým harmonogramem. Hledal se tudíž jiný herec ve věku sedmdesátníka. Byl osloven Jan Kanyza, který ovšem odmítl s argumentem, že už s herectvím skončil. Na roli nakonec kývl Petr Štěpánek. (fallrock)
  • Scéna, kdy Kozákova (Ondřej Vetchý) dcera Majda (Jindřiška Dudziaková) vykoukne z kuchyně do interiéru kavárny, byla poslední klapkou této série a celého seriálu vůbec. Došlo k tomu 1. března 2022 v podvečerních hodinách. Scéna se natáčela v reálné kavárně Hlína v Hybernské ulici, kterou v areálu zdejšího kampusu spoluzaložila a provozuje sestra spoluautora seriálu Jana Malindy. (fallrock)

Reklama

Reklama