Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do pražských ulic se vrací vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií. Bohužel v rámci jejich boje přijde o život i zcela nevinný člověk. Mocní ve vedení mafiánských skupin jsou neúprosní a kdo nehraje podle jejich pravidel, musí z kola ven. Proniknout do těchto struktur vyžaduje vynikající úsudek, a ještě lepší kontakty. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

RedRose

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsmutnější je, že ta neskutečná kráva, nebude vymyšlená, protože tyhle "šéfky/šéfové" opravdu existují, není jich málo a mnozí z nás je známe. Ta Kozákova bezmoc je z obrazovky fyzicky cítit!! Nic proti Štěpánkovi, ale mohli Sokolovi v maskérně pár let přidat a šlo by to :-) Závěrečná scéna naprosto odbourávací! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřování případů, v nichž figuruje některá z východních mafií, mě nikdy příliš nebralo, a ani tentokrát se můj názor na věc nezměnil. Víc než samotný případ mě zaujalo spíše dění na oddělení, a to asi není u kriminálního seriálu úplně dobře. Tvůrci mě navíc silně otrávili tím, že se vydali ve stopách některých našich sportovních komentátorů, a tak jsem se opět jednou dočkal používání vzorů Němec a Japonec, takže podezřelým nebyl Armén ale Arménec... Co bude dál? Slova jako Mongolec a Kazachstánec už znám z džudistických tatami, budou následovat i Angličanec, Francouzec a Italec? No, případ mě příliš nebral a násilí spáchané na naší rodné řeči mě úplně otrávilo. / Poučení: Uč se cizí jazyky, tím naším se za chvíli nedomluvíš ani doma. 3*- ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně taky trochu toho organizovaného zločinu a vyřizování účtů v rámci mafiánských organizací. Případ samotný byl však docela o hovně. Hlavní housle zde hrály strukturální změny prvního oddělení a narůstající pičoismus e-ředitelky. Pod takovou neschopnou a namyšlenou krávou bych skončil asi hned první den. Krásná ukázka, jak lze snadno a efektivně zbavit oddělení personálních kvalit a dosazení party poslušných, leč mnohdy absolutně neschopných oveček. Je trochu smutné, že se takové čistky týkají i oddělení pro vyšetřování vražd. [75 %] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No teda to byla lavina emocí, tu ani tak nespustil případ, který tentokrát řešilo první oddělení, ale interní vývoj v samotném první oddělení, to mě dává zabrat, taková míra arogance se opravdu nevidí příliš často. Jsem zvědav kdo Kozákovi meje schody i když to vypadá jasně, radši si to nechám vyložit od tvůrců. ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Videl som všetky časti a ani jednu nekomentoval, neohodnotil. Ale teraz mi to nedá... Všetko zhrnuté v jednom. Absolútne parádne herecké výkony, teda podľa mňa. Tam ja čo časť, nemám čo vytknúť, všetko som im veril. Výborná robota. Ale nepamätám si, že by som ostal tak nasratý a nevie ma to prejsť ako po zhliadnutí tejto časti... Akože tá pizda, ktorých je fakt momentálne teraz veľa v reále, čo si potrebujú dokazovať, ma srala už dávno.. Dramaturgia ide...Treba si uvedomiť, že je to príbeh, čiastočne podľa skutočných... Tí skurvenci v TV vedia ako zahrať s nervami.. A hrajú to tak, že si myslíme on bude ten zlý, (vieme všetci o kom hovorím) ale neverím..... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, kdy Kozákova (Ondřej Vetchý) dcera Majda (Jindřiška Dudziaková) vykoukne z kuchyně do interiéru kavárny, byla poslední klapkou této série a celého seriálu vůbec. Došlo k tomu 1. března 2022 v podvečerních hodinách. Scéna se natáčela v reálné kavárně Hlína v Hybernské ulici, kterou v areálu zdejšího kampusu spoluzaložila a provozuje sestra spoluautora seriálu Jana Malindy. (fallrock)
  • Vrahem byl Timur Treťjakov, veterán válek na Kavkaze a v Afghánistánu. V Praze pak zasáhl do mafiánské války mezi Čečenci a Armény. Svědci u soudu ze strachu před mafií vystupovali pod krycími jmény. Nakonec byl Treťjakov odsouzen za vraždu a pokus o ni na doživotí. Po odvolání mu byl trest zmírněn na 22 let. Spolu s Treťjakovem byli souzeni Tagir Tarsžojev a Muslim Asujev, kteří se podíleli na útoku na Václavském náměstí, šli za mříže na tři, respektive 3,5 roku za vydírání. Původně soud oba poslal za pokus o vraždu do vězení na deset let. Zadavatelem a organizátorem vraždy však byl „vor v zákoně“ – arménský mafián Andranik Soghojan. Ten obdržel 22 let za objednávku vraždy. Chycen byl v roce 2014 v Arménii. Tam byl nakonec propuštěn, Arménie totiž odmítla převzít rozsudek a vykonat ho. Soghojan se stal mezinárodně hledaným zločincem na útěku. Na jaře 2024 vrátil domů na Ukrajinu, kde se mu nabídla milost výměnou za podpis vojenského kontraktu v programu verbování vězňů do ukrajinské armády. (sator)
  • Na epizodní roli se s tehdejším moderátorem České televize Jakubem Železným dohodli tvůrci spontánně během živého vysílání Událostí, komentářů (1990), kam byli pozváni jako hosté. V epizodě vystupuje v cameo roli moderátora. (fallrock)

Reklama

Reklama