Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do pražských ulic se vrací vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií. Bohužel v rámci jejich boje přijde o život i zcela nevinný člověk. Mocní ve vedení mafiánských skupin jsou neúprosní a kdo nehraje podle jejich pravidel, musí z kola ven. Proniknout do těchto struktur vyžaduje vynikající úsudek, a ještě lepší kontakty. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kozák to složil. A to na základě buzerace jeho šéfky, která ho neměla jak vyhodit, tak sloučila vraždy s krádežemi a bude výběrko na nového šéfíka. A slečna dcera Kozáková bydlí u taťky, ale její podnikání v bio eko gastru jaksi nějak nefunguje. A vedle toho si Armenci, nebo kdo to byl, vyřizují účty jak v devadesátkách, ale i oni se můžou splést a sejmout někoho jiného. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřování případů, v nichž figuruje některá z východních mafií, mě nikdy příliš nebralo, a ani tentokrát se můj názor na věc nezměnil. Víc než samotný případ mě zaujalo spíše dění na oddělení, a to asi není u kriminálního seriálu úplně dobře. Tvůrci mě navíc silně otrávili tím, že se vydali ve stopách některých našich sportovních komentátorů, a tak jsem se opět jednou dočkal používání vzorů Němec a Japonec, takže podezřelým nebyl Armén ale Arménec... Co bude dál? Slova jako Mongolec a Kazachstánec už znám z džudistických tatami, budou následovat i Angličanec, Francouzec a Italec? No, případ mě příliš nebral a násilí spáchané na naší rodné řeči mě úplně otrávilo. / Poučení: Uč se cizí jazyky, tím naším se za chvíli nedomluvíš ani doma. 3*- ()

Reklama

Dawe2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Korejs je zpět, opět velmi potěšil jeho nadhledem a souhrnou větou kde to teda je :-). Paráda. Příběh fungoval, herci hráli, setkání s Plíškem potěšilo. Co mě ale nebaví je válka s nadřízenou, je to káva s r, ale koukat na to mě nebaví. Chápu ale, že to je těžký boj a sám bych ho už dávno vzdal, s volem se nemá smysl hádat ... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už žádné pochybnosti o kvalitách S03, tohle šlape na pět hvězd protože: 1) případ mafiánské vraždy na jednotku 2) tým vyšetřovatelů si už sedl a funguje ( odvolávám pochybnosti ohledně Loje a Bočkové ) 3) emoční propojení s Devadesátkami na 100% 4) Petr Štěpánek výborný ( ikdyž je škoda, že to nebyl namaskovaný Sokol, jak se uvažovalo ) 5) natáčení na Václavském náměstí za bílého dne ( jako sorry, ale tohle se odvážili čeští filmaři snad po dvaceti letech, když nepočítám jednu skromnou scénu ve Všechno nebo nic (2017) , ale tohle byla relativně výpravná scéna ) ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí tohoto dílu mě napadlo pouze jedno slovo a bude to novotvar. E-kunda. A moc bych se divil, kdyby tato postava byla pouze fiktivní. Bohužel znám pár takových a jsem rád, že už jsem od nich na míle vzdálen. A když se dívám na fotky z příštího, čili posledního dílu, začínám tušit, kdo bude ten práskač, které líže hýždě již zmíněné E-(cenzurováno :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečná němá scéna ze setkání Kozáka (Ondřej Vetchý) a kriminalistů Plíška (Bolek Polívka) s Tůmou (Petr Štěpánek) se natáčela v restauraci U Zpěváčků. Právě tato restaurace sehrála významnou roli v reálném případu, kdy se sem na toalety přiběhli umýt pachatelé potřísnění krví. Provozovatelka restaurace podezřelé zakrvácené papírové utěrky z toalety pro jistotu zajistila a předala policii. Následně z nich genetici zjistili DNA jednoho ze spolupachatelů. (fallrock)
  • Vrahem byl Timur Treťjakov, veterán válek na Kavkaze a v Afghánistánu. V Praze pak zasáhl do mafiánské války mezi Čečenci a Armény. Svědci u soudu ze strachu před mafií vystupovali pod krycími jmény. Nakonec byl Treťjakov odsouzen za vraždu a pokus o ni na doživotí. Po odvolání mu byl trest zmírněn na 22 let. Spolu s Treťjakovem byli souzeni Tagir Tarsžojev a Muslim Asujev, kteří se podíleli na útoku na Václavském náměstí, šli za mříže na tři, respektive 3,5 roku za vydírání. Původně soud oba poslal za pokus o vraždu do vězení na deset let. Zadavatelem a organizátorem vraždy však byl „vor v zákoně“ – arménský mafián Andranik Soghojan. Ten obdržel 22 let za objednávku vraždy. Chycen byl v roce 2014 v Arménii. Tam byl nakonec propuštěn, Arménie totiž odmítla převzít rozsudek a vykonat ho. Soghojan se stal mezinárodně hledaným zločincem na útěku. Na jaře 2024 vrátil domů na Ukrajinu, kde se mu nabídla milost výměnou za podpis vojenského kontraktu v programu verbování vězňů do ukrajinské armády. (sator)
  • V epizodě zazní slangové pojmenování „vor v zákoně“. Vory v zákoně neboli „zloději podle zákona“, pojmenování, pod nímž je také známá ruská mafie, se zrodili na počátku 20. století převážně v trestaneckých táborech a gulazích. Vor v zákoně je dnes označení pro šéfa ruské mafie. Bývá to velmi bohatý člověk, který má obrovský majetek, cestuje po celém světě na jednání špiček organizovaného zločinu. Vorů v zákoně je větší množství. Někdy to bývají i jiné národnosti z bývalého Sovětského svazu, například Azerové, Čečenci, Ukrajinci, Gruzínci, Arméni, Osetinci. (sator)

Reklama

Reklama