Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vysoké škole se znenadání začínají objevovat tajemné vraždy. Pár studentek se tedy ze strachu rozhodne odjet do starého domu daleko za městem. To ale nepočítaly s tím, že vrah udělá to samé. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Pravé italské giallo, které si potyká s náznaky raného slasheru. Za mě bohužel docela núďo, které nakopne až finálové vyústění. Jak jinak. O pěkné babušky zde není nouze, ale příběh je uplácaný jak bábovička na písečku. Navíc bez nervy drásající atmosféry, která by mě vtáhla do děje. Škoda, čekal jsem o dost víc. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Talianska slasher kriminálka s ľahkým erotickým nádychom (asi preto dosahuje také vysoké hodnotenie), v ktorej gore spĺňa adekvátnu kvalitu vtedajšej doby. Dnes už sledujem tieto filmy s akousi nostalgiou, kedy príbeh, herecké umenie či logika správania postáv (až na pár detailov) síce spĺňa najprísnejšie kritériá, no prevedenie násilných scén v detailnom zábere akoby spracovali žiaci ZŠ. Celkom potešil záver s pomerne prekvapivým rozuzlením, no a aj vďaka nemu udelím - 60% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Výborné giallo s prvky slasheru. Snímek už od začátku nešetří mrtvolami, napětím a funkčními lekačkami. Martino sem obsadil samé krásné dívky, z nichž pouze jedna se nesvlékne, a to samozřejmě hlavní hrdinka, aby přežila do nervydrásajícího finále. Hodně potěší, že její postava se chová přirozeně a logicky uvažuje. Kromě tolikrát zmiňované poslední třetiny, kdy se dívka ukrývá před vrahem v domě, musím ještě zmínit mrazivou scénu v mlhavém lesíku. Dobrá hudba, trocha gore, snad jen vrahova teleportace a jeho pohnutky jsou menšími kazy jinak parádního celku. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Drsné, strhujúce, eroticky exaltované a šikovne vygradované giallo, v ktorom všetko do seba premyslene zapadá ako skrutka do zárezov matice. Zločiny majú priam estetickú hodnotu a pôsobivý je nielen spôsob ich realizácie, ale aj prípravná fáza, teda to, čo im predchádza. Polonahé ženy v rozopnutých blúzkach unikajú pred zbesilým šialencom s klasickým maskovaním a vražedným nástrojom, ktorým sa snaží, okrem dievčat, zahubiť aj traumu vlastného detstva, ktorú symbolizuje všadeprítomná "bábika". Krása potenciálnych obetí je prirodzená a nadčasová. Nejde len o krásky so špecifickými znakmi 70. rokov. Mimoriadne pekne vyzerá najmä Carol (Conchita Airoldi), len škoda, že pošla tak skoro, ako druhá. Po bahennom kúpeli v močarinách lužného lesa sa vykúpala aj vo vlastnej krvi. Silná a kľúčová je scéna, keď mŕtvoly dievčat zostanú voľne ležať v dome na vysokom brale a zabiják ručnou pílou oddeľuje ich končatiny. Chce sa zbaviť tiel obetí, ale netuší, že hore v izbe zostala posledná živá. V tej chvíli sa identifikujeme s Jane (Suzy Kendall), ktorá to všetko sleduje a rukami si zapcháva uši. Ten rezavý zvuk naozaj nemusíme počuť, ale napriek tomu ho veľmi hodnoverne zreprodukujú ťahavé tóny hudby. Neľutujem ani jednu videnú minútu tohto filmu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Giallo ostré jako pila, s níž zdejší vrah rozřezává své oběti. Málokdy bývám u těchto filmů napjatý, protože útočí na první signální a to mě prostě nebaví, včetně těch nezbytných nahotinek, kterými se italský fláky jenom hemžily, ale tady jsem opravdu napnutý byl. Poslední půlhodina je totiž špičkovou ukázkou gradace, kde není prostor na vtípky, ani nějaké odlehčení, jenom čistá hrůza a funící vrahoun s pilou. Pozor, na netu kolují dvě verze, ta anglicky dabovaná pro americké publikum je zcenzurovaná. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Počet mrtvých osob ve filmu: 9. (Karlos80)
  • První polovina filmu byla natáčena v umbrijském městě Perugia a druhá polovina filmu byla natáčena ve městě Tagliacozzo, které se nachází v italské provincii L'Aquila. Interiéry se dotáčely v římských ateliérech DEAR. (Trajektt)

Reklama

Reklama