Reklama

Reklama

Vzpomínky na budoucnost

  • Západní Německo Erinnerungen an die Zukunft (více)
Dokumentární / Sci-Fi / Mysteriózní
Západní Německo, 1970, 92 min

Režie:

Harald Reinl

Předloha:

Erich von Däniken (kniha)

Kamera:

Ernst Wild

Hudba:

Peter Thomas

Obsahy(1)

Filmový vědecko-fantastický dokument vznikl podle napsaného bestselleru od Ericha von Dänikena, který hledá důkazy o mimozemských bytostech na všech kontinentech a také se snaží hledat stopy jiných forem života. Opírá se především o různé tajemné a záhadné nálezy dávno zaniklých civilizací a božstev. Zkoumá staré architektury a srovnává texty z Bible či jiné starověké textové odkazy místních legend. Podle Dänikenovy teorie na naší planetě v minulosti přistáli vyslanci z cizích hvězdných soustav. Děj se prolíná křížem krážem celým světem a pátrá po dosud nevysvětlitelných jevech a záhadách lidstva. (tahit)

(více)

Recenze (73)

dopita 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení vychází spíše z toho o čem film je, než jak je natočen. Páč natočen je jednoduše, jde v podstatě jen o předkládání faktů a doměnek a to v dosti rychlém tempu. Možná zbytečně rychlém. Co se obsahu týká, rozhodně stojí za to se na film podívat a případně se nad tím vším zamyslet. Erich von Däniken je sice filuta, rád překrucuje fakta, případně si i něco rád vymyslí, ale ve filmu je spousta informací, které prostě nejde ignorovat a mávnout nad nimi rukou. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Tohle není dokumentární film, to je POSELSTVÍ! Pro ty, kteří se sebestředně nedomnívají, že jsme "tu" sami, je tohle (a kniha o to víc) povinnost!:) PS: Däniken byl vždy větší částí "odborné" veřejnosti považován a vydáván za blázna a mystifikátora, jeho teorie totiž nezapadají do jejich "zavedených" škatulek...když se ohlédneme do historie, takový lidé mívají pravdu, ale docení je a plně uznají až další generace... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $25,948,300Tržby Celosvetovo $-║ Mystické dohady o mimozemských civilizáciách pôsobili možno senzačne v dobe vzniku tohto dokumentu, dnes v dobe všemožných výdobytkoch techniky a neskutočného množstva informácii o všetkom možnom a nemožnom, to už moc nemá čo povedať, či čím ohúriť, príde to až moc zastarané. (videl som to asi tak okolo roku 1997 a vtedy ma to celkom zaujalo ale zas v podanej forme úplne neohúrilo) /55%/ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Von Dänikanovi sa musí nechať, že dokázal opantať svoje publikum kvázi odborným výkladom starovekých mayských a všakovakých indiánskych kresieb, predmetov a stavieb. Veď je predsa nad slnko jasnejšie, že nikto iný, ako mimozemšťania, za tým stáť nemôžu. Ja som kedysi tento dokument tiež celkom žral (musel som ho pozerať s mamou), ale neveril som mu ani v rannej mladosti. Asi mal tú demagógiu viac prepracovať. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dokument podle knih Ericha von Dänikena, který je i přes své stáří velmi zajímavý, ale nepředkládá žádné důkazy, pouze navrhuje - jednu jedinou myšlenku: že byla Země v minulosti navštívena mimozemskou civilizací. Pokud lze věřit určování stáří nejrůznějších předmětů, na čemž je celá Dänikenova hypotéza postavená, tak zní výsledek dost přesvědčivě. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama