Reklama

Reklama

Jakmile jste online, tak vás mají. Hackeři, kterým stačí pár kliknutí k tomu, aby vám zničili život. Ještě horší jsou ti s ambicemi. Ti, kteří mají v plánu ochromit celý svět. Zatím neznámý počítačový machr si s námi rozhodl hrát a zdá se, že neexistuje nikdo, kdo by ho zastavil. Protože zoufalí lidé rádi dělají zoufalé věci, vytáhnou tajné služby z vězení hackera Hathawaye (Chris Hemsworth), který v něm kroutí patnáct let za podobné aktivity. Přestože se nechal chytit, je to absolutní špička v oboru, teď navíc se speciální motivací. Nabídka, kterou dostal, je lákavá. Když vystopuje hackera, který právě zlikvidoval jaderný reaktor v nejmenované elektrárně, bude volný. Hathaway se okamžitě pustí do pronásledování, brzy však zjistí, že proti němu stojí člověk se skutečně mimořádnými schopnostmi a že by pro jeho budoucnost bylo určitě lepší, kdyby zůstal sedět za mřížemi. Jeho soupeř mezitím chystá další úder. Kde? Kdekoliv. (Cinemart)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (442)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Děláte si prdel?! Blackhat je parádní, drsná, odtažitá (s divákem se moc nesere) a příběhově zajímavá krimi (co na tom, že motivace záporáka mohla bejt víc procítěná a logická), kterých dneska vzniká asi tolik, jako kvalitních hororů. Přijde mi, že už se bez laserů, Marvelu a Bayhamu nedokážete obejít a když vznikne něco jako Blackhat, házíte to do odpadu jenom tak z reflexu. Když je film sofistikovanej? Špatně! Když je jednoduchej? Šaptně! A co když je přesně mezi? Špatně! Nevim co jste všichni čekali a co pořád čekáte, ale někdy není špatný se trochu zamyslet. V rámci Mannovi tvorby je to sice - ANO - průměr, ale v rámci americký krimi produkce je Hacker vysoko v nadprůměru. Jediná věc, která člověka může nasrat, je, že Mann použil hudbu složenou pro úplně jinej film (Elysium), což - ačkoliv do filmu padne - kazí celkovej dojem (to ale neni důvod srážet nějak rapidně hvězdy). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem si mohl odpustit. Neskutečně odfláknutej a dějově nedořešenej film kterej se sice tváří hrozně chytře, ale s tím totálně rozstříleným scénářem prostě nemá co nabídnout. Čekal jsem třeba na konci nějakou pointu nebo aspoň trochu obsáhlejší vysvětlení toho co se dělo a proč se to dělo, ale dostal jsem jenom groteskní krvavou lázeň, šroubovák vraženej do palice a podobný vychytávky nevím proč asi aby ukázali, že je to Rko. Teda já proti násilí nic nenamítám, ale do způsobu jak se tenhle film tváří, že je pojatej mi to moc nepasovalo. Pak ještě asi dvě přestřelky z komickou naprosto idiotsky rozklepanou kamerou. Přidejte neúnosnou stopáž a máte tu smrtící koktejl. Takže mi vychází, že 2 hodiny tupě čumět do zdi by byl efektnější zážitek.20% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Thor sice nemá kladivo, ale klávesnice a šroubovák mu sluší i tak. A Michael Mann kvůli nejrůznějším technickým finesám až příliš pokouší divákovu pozornost a nemůže tak cílit na čistý střed, ale jeho elektrizující styl je stále stejně uhrančivý. Předobrazy v podobě Heat a Collateral jsou chvílemi jasně patrné a je to jedině dobře. Digitál, náboje, Hemsworth, ruce zaražené do opěradel, tepající soundtrack Gregsona s Rossem. A srdce bouchající do rytmu ještě teď. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…SPOLUPRÁCE. SPOLUPRÁCE MUSÍ BÝT VZÁJEMNÁ. KDYŽ SE VÁM NELÍBÍ NAŠI CHLAPCI, JAKÝ NÁPAD HODÍTE DO PLACU?“ … „ MUŽE JMÉNEM HATHAWAY“… /// Virový architekti. Kurva, to je krásnej název! Ještě k němu přifařit nějakej děj a všichni, kdo někdy zkusili stáhnout nějakej torrent, zvlhnou… si asi řekli Mann & col. Melou sračky, aby i tří (možná dvou?) letej parchant pochopil, kdo dneska vládne světu (Putin? Hovno, za vším hledej šikmý voči a americkou dokonalost!). Už za 40 minut tu máme první bitku (možná si mohl vole ještě hoďku počkat, páč ty dvouletý potřebujou větší náskok!...), pak přichází sex voblečenejch (dvou) lidí (což voceněj i ty tříletý!). Ač je den, zavíraj se mi víka (a to sem před tím ani nefáral, ani… prostě nic!). Probírá mě efektní přelet vrtulníku (kurva, furt umíš Michaeli!). Za okamžik naštěstí tuhle parádu přebije ucházející střílečka, která jakžtakž nastartuje děj. Ubejvá kydů vo ničem a vedou se kydy k věci. Ovšem furt je to stejně zábavný, jako sledovat frajera při práci s počítačem (kromě tohodle). A přestože je hacker Hathaway schopnej se šroubovákem zahrát slušný pouliční divadlo a bodný zranění vyléčit svépomocí, je na tom stejně (ne, fakt nemyslím toho borce na tom videu!). Kravina, která ví, co chce, ale neumí to zajímavě předvýst. Možná mě to už u tebe Manne ani nepřekvapuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju zjistit, jestli přes USB unikne radiace. 2.) dd if=archlinux-2010.05-core-i686.iso of=/dev/sdb. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Som z toho síce sklamaný ale za prúser by som to nepovažoval.Problém Hackera je jeho scenár a hlavne pekelne nudný rozjazd, ktroý držia nad vodou akurát sympatickí herci a chémia medzi nimi. Ten film asi 40 minút cúva aby nakoniec zastal, prehodil rýchlosť (a možno až príliš pozde) chytil to správne tempo a vzápätí predvedie v rýchlom slede 2 z najpôsobivejších scén tohto roku. A aj potom sa to síce najlepšie Mannove filmy nechytá ale už som mal aspoň pocit, že aj napriek blbému scenáru pozerám dobrý film, ktorý občas necháva spomenúť, že je vlastne od režisérskeho majstra. Za posledných 23 rokov som (s výnimkou Aliho)3* filmu Michaela Manna nedal a dúfam, že už viackrát nebudem musieť, pretože tieto sklamania aj napriek svojej kvalite bolia. 7/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Michael Mann daroval 300 000 hongkongských dolarů (asi 38,5 tisíce dolarů) hongkongské neziskové organizaci jako poděkování za to, že mohl natáčet v bance Hang Seng. (Epistemolog)
  • Film se měl původně jmenovat Cyber. (JORDY)
  • Režisér Michael Mann přiznává, že neměl o Lee-Homově velkolepé hvězdné kariéře tušení, dokud s ním loni v Hongkongu nenatáčel na Nathan Road a nenarazil na neobvyklý problém. LeeHom Wang podepsal smlouvy s několika firmami, například na fotoaparáty Nikon a Coca Cola a jeho tvář byla vyobrazena na obřích billboardech všude v okolí. „Nemohl jsem při natáčení Blackhat namířit kameru žádným směrem, protože všude byly obrovské plakáty s Lee-Homem," říká Mann. (MJackie)

Související novinky

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

23.10.2022

Biografie Enza Ferrariho je dotočená. Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj, Miami Vice), jenž projekt považuje za svůj srdcový a strávil na něm řadu let, oslavil poslední klapku v Itálii tento… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Reklama

Reklama