Reklama

Reklama

Michael Kohlhaas

  • Francie Michael Kohlhaas (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

16. století. Michael Kohihaas, obchodník s koňmi, vede šťastný rodinný život. Když tento bezúhonný muž na vlastní kůži okusí nespravedlnost, dá dohromady armádu, aby očistil své jméno a znovu nastolil pořádek. V 16. století pomalu končí feudalismus a Evropa se ocitá na pomyslně tenké hranici mezi starým a novým světem. Vážený obchodník s koňmi Michael Kohihaas je milující otec a mírumilovný občan. Alespoň do té doby, než na vlastní kůži okusí bezpráví bohatého lorda, který ho okrade o koně, čímž odstartuje řetězec nezvratných událostí. Kohihaas přišel o živobytí a víru v právo, a tak se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Maq 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se podíval jedné noci, kdy jsem nemohl usnout. Stává se mi to, když se nemohu zbavit myšlenek na něco, co mě rozčiluje. Tentokrát šlo o to, že moje žena - cizinka cosi nemohla vyřídit na úřadě, protože úřednice jí do cesty postavila zcela nezákonnou a nesmyslnou závoru. Mám bohatou právní praxi s těmito případy, a u soudu jsem proti státu POKAŽDÉ vyhrál. Ale až u soudu, často až na odvolání, a jen málo klientů bylo ochotno čekat na spravedlnost tak dlouho. --- A hleďme, nic netuše jsem sáhl po filmu, který řeší totéž, jenže v kulisách 16. století. A ukazuje se, že tenkrát byla vrchnost stejně arogantní, tupá a necitelná, jako je dnes. Něco je však přece jiné. Kdybych dnes vzal spravedlnost do svých rukou a té blbé babě rozbil hubu, vrchnost by se mnou zametla bez dlouhých cavyků. V tomto příběhu ze starých časů se spravedlnost nakonec přece dala do pohybu a odměřila všem s příkladnou precizností. --- Dějiny jsou moje vášeň a hrozně nesnáším rozšířený pohled, že lidé dávných časů byli zabednění hrubiáni a my jsme vrchol osvícenosti. Tenhle film takto nehřeší, jeho postavy a příběh, ač fiktivní, jsou historicky velmi věrohodné. Navíc je to po všech stránkách provedeno na úrovni bez nadsázky umělecké. --- Pro mě fantastický zážitek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DOŽADUJI SE NÁHRADY ŠKODY, KTEROU JSEM UTRPĚL …“ /// Středověká realita v reálu. To tempo není bůhvíjaký. Tak nějak si to plyne, ale Michael Kohlhaas má moje sympatie (bodejť! Přelez, přeskoč, ale nepodlez!). Ta jeho představa spravedlnosti… už jen aby ten příběh nabral to tempo… Místy mám dojem, jako bych čučel na Barbara. Proč ne, líbil se mi ten drsnej styl, ty hory … tož i tohle je z takovýho toho náročnějšího soudku. Vobčas jim trvá, než se vyžvejknou a (bohužel) všechna hrdost, zloba a spravedlnost jsou zamlžený oparem nudy. Jako když natáhnete kratší údernej příběh. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou novelu, kterou v roce 1811 napsal Bernd Heinrich Wilhelm von Kleist, jsem nečetl. 2.) Království za koně – to mě nepřekvapí. Ale 2 životy... 3.) Thx za titule ,,retkvi“ a ,,jirkazuza“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tajne som dúfal, že sa dočkám dychberúceho historického filmu so skvelým Mikkelsenom.. Ale nie. Čakala ma len dvojhodinová urputná nuda, pretkávaná zmysluplnými dialógmi, kde bola jedna dobrá akcia na zámku. Inak nuda, štúdie korún stromov, jesenné počasie a strašne prestrihaný sled scén, kedy bolo citelné, že tam niektoré chýbajú. A nezachránil to ani Mads. Škoda. 2 z 5 ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Docela by mne na tohle zajímal názor takového dura. Revenge historický film s Madsem Mikkelsenem s poměrně bohatou produkcí a zajímavými evropskými herci (Bruno Ganz, ten mladej z Předčítače etc.), to přece muselo dopadnou skvěle, ne? Ne. To byl takový shit! Davies psal v recenzi, že se každé 2 minuty koukal na hodinky, já si musel sednout na ruce, abych to nepřepínal. 3 hvězdy vyloženě z milosti za Mikkelsena, Zaklínače a hudbu. Mělo to slo DVĚ dobré scény, poměrně sugestivní porod koně, kde to snad fakt Mikkelsen odrodil a absolutní závěrečnou scénu. Jinak akce? Horší historickou jsem neviděl. Fakt by mne zajímalo jak na tom tenhle film byl finančně, to muselo být dost drahý, ale je to evropský, tak to tutově bylo z dotací, takže pohoda jazz... 3/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pomalé, minimalistické, realistické a hodně syrové historické drama které buď diváka dokonale uspí nebo naopak nadchne. Já jsem naštěstí ten druhý případ. Celá audiovizuální stránka je úžasná a nemohl jsem si nevzpomenout na prostředí Velenu v třetím Zaklínači. Celý film se odehrává na jakési chladné, mlhavé a větrné vysočině, v naprosto minimalistických kulisách a s několika málo herci, kterým vévodí bravurní Mad Mikkelsen, jehož všeříkající mimika v závěrečné scéně mě skoro přinutila přihodit pátou hvězdu. Jenže to nemůžu. K plné spokojenosti mi především chybělo trochu doslovnější podání. Místy nejednoznačný styl vyprávění mě přeci jen trochu mátl. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach po celom Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Obchodník s koňmi Michael Kohlhaas (Mads Mikkelsen) je inspirován skutečnou postavou, a to Hansem Kohlhaasem, který vedl spor s německým šlechticem jménem Günter von Zaschwitz. Ve své době byl Hans Kohlhaas velmi hledaným a nebezpečným, protože na protest vůči nespravedlivému zabavení majetku oním šlechticem shromáždil jiné zločince a společně okrádali lidi, vypalovali domy a plenili vesnice i města. (ČSFD)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama